2013 Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Nie mam pojęcia czy kupują. @Pixel-Factory działał coś w tym temacie, pokazywał nawet wydrukowane łoże z lufą o ile mnie pamięć nie myli. A jeśli chodzi o sam model to tego co mi wiadomo model pod druk 3D musi być odpowiednio przygotowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Łe.... śrubki bez gwintu!?...... to dyskwalifikuje ten model, całkowicie! ;) Modele do druku muszą być zbudowane z zamkniętych meshy przede wszystkim. Ma smykałkę ten 2013.... nie wiem kto zacz, ale daje radę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Gwintu i tak nie widać, ale na główce śruby zazwyczaj jest jej rozmiar lub nazwa producenta ;) Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 BARRRDZO fajne kółko !!! Bacry -> te wszystkie napisy na śrubach to już chyba można pod Ndo/Ddo albo Zbrushem robić , łatwiej ,szybciej i przyjemniej :) Tak , model pod druk może być tym samym modelem który robisz po kilku zmianach w kwestii topografii siatki . 2013 , ja wciąż działam w temacie druku moich obiektów , tyle że dopóki producenci modeli nie wypuszczą tego na rynek umowa wiąże mi ręce w kwestii pokazywania prac . Tobie pewnie o jarzmo mausa chodziło : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 20 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Łe.... śrubki bez gwintu!?...... to dyskwalifikuje ten model, całkowicie! ;) Modele do druku muszą być zbudowane z zamkniętych meshy przede wszystkim. Ma smykałkę ten 2013.... nie wiem kto zacz, ale daje radę :D Ja to bym chętnie i narzynkę w elementach pod śruby robił, ale jak tak zrobiłem w rewolwerze to mi strasznie wydajność spadła :D Muszę poczytać o przygotowywaniu modeli pod druk, bardzo popularne takie drukowanie ostatnio! Dziękuję Wojtku! :) Gwintu i tak nie widać, ale na główce śruby zazwyczaj jest jej rozmiar lub nazwa producenta ;) Pozdrawiam B. Masz rację, teraz trochę łyso ten łepek wygląda, zapisuję to jako priorytet :D Musze tylko referencję odszukać. BARRRDZO fajne kółko !!! Bardzo dziękuję! :) Tak , model pod druk może być tym samym modelem który robisz po kilku zmianach w kwestii topografii siatki . Musze koniecznie się tego nauczyć! 2013 , ja wciąż działam w temacie druku moich obiektów , tyle że dopóki producenci modeli nie wypuszczą tego na rynek umowa wiąże mi ręce w kwestii pokazywania prac . Tobie pewnie o jarzmo mausa chodziło Tak dokładnie o ten model mi chodziło! Chyba nawet prosiłem abyś z chwilą gdy będzie już taka możliwość podzielił się z nami efektami wydruków. Bardzo jestem ciekaw jak to będzie wyglądać! :) Zerknijcie w wolnej chwili na facebookowy profil Pana Kazuya Yoshioka https://www.facebook.com/kazuyadiorama?fref=nf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Siateczka, to lubie ;) Swietnie Ci to wychodzi, można wiedzieć ile h dziennie poswiecasz na modelowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 20 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Dziękuję! :) Wszystko zależy od dnia różnie to bywa :) Modelowanie to taka pułapka czasowa, czas ucieka szybciej niż przy innych rozrywkach których może dostarczyć ekran komputera. Właśnie nazwałem modelowanie rozrywką! +1 do modelowania! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Dzisiaj mały element jego miejsce znajduje się na prawym boku wieży obok jednego z haków. Jest dość fajny i nie chciałem aby zniknął w gąszczu innych części, robię więc aktualizację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Aż dostaję gęsiej skórki na myśl o robieniu na tym modelu UV-ki...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2014 No sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało, sporo tych części, ale jak coś pominę to nie będę mógł spać, wolę mieć spokojny sen. Fajne te zszywki co gumę trzymają! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Szacun wielki chociaż ja pewnie jak bym robił takie elementy jak pokazałeś w ostatnim poście to bym w ogóle nie używał msa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Dziękuję @FF! Wiem, że przesadzam z MS, ale bardzo ciężko mi z niego zrezygnować. Zszywki są na smoothing groups, ale chamferowane! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2014 (edytowane) Drugie koło zrobione, bazowałem oczywiście na zdjęciach złożonego koła oraz rysunkach. Zrobiłem także wszystkie brakujące elementy na wieży, muszę jednak wykonać nowe śrubki, gotową wieżę pokażę zatem jak uzbroję ją w nowe śrubki. Edytowane 27 Wrzesień 2014 przez 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Wrzesień 2014 Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Takie koło zębate to mógłbyś sobie zrobić druk 3D..fajny gadżecik na półkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Całość fajnie byłoby wydrukować :) Właśnie dostrzegłem brak otworów w elemencie pod deklem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 27 Wrzesień 2014 Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Detal master, brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2014 @Reynevan dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Modelowanie wieży zakończone, oczywiście zapomniałem o śrubkach przy antenie, ale reszta jest chyba na miejscu :) Nadal nie mam referencji peryskopu i trochę mnie to martwi, miałem nadzieję go wymodelować. Jutro postaram się zrobić zarys wanny, i powoli robić to co na niej spoczywa, zostało jeszcze wiele blaszek do wymodelowania. Zapraszam do galerii, przygotowałem zylion screenów... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Świetna sprawa, piękny detal. Gratuluje i zazdroszcze cierpliwości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Piękny detal! O który peryskop chodzi Ci dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Świetna sprawa, piękny detal. Gratuluje i zazdroszcze cierpliwości :) Piękny detal! Bardzo mi miło, dziękuję! :) Piękny detal! O który peryskop chodzi Ci dokładnie? Na wieży są trzy osłony peryskopów, dwie znajdują się na włazach i jedna po lewej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter47 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 peryskop w is3 jest identyczny jak w 10TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 (edytowane) gwintowane śrubki ? seriously ? ryyli ?? okej, nie bede sie tu wypowiadał ;) jedyne co mi sie nie podoba to cyrylica w tytule tego wątku, byc moze niebawem wszyscy bedziemy sie musieli tego nauczyc ale na razie nie ma takiej koniecznosci !! wez to zmien, proszę, nazwij to jakkolwiek inaczej... Edytowane 4 Październik 2014 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Peryskopy z IS'a 1 i t-34-85 wydają się mieć identyczną konstrukcję.http://pro-tank.ru/teh-dok/tank-t-34-85-rukovodstvo/565-periskop-tanka, http://army.lv/ru/is-1/risunki/631/545 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 peryskop w is3 jest identyczny jak w 10TP Dziekuję za info. jutro się zapoznam! gwintowane śrubki ? seriously ? ryyli seriously ?? okej, nie bede sie tu wypowiadał ;) jedyne co mi sie nie podoba to cyrylica w tytule tego wątku, byc moze niebawem wszyscy bedziemy sie musieli tego nauczyc ale na razie nie ma takiej koniecznosci !! wez to zmien, proszę, nazwij to jakkolwiek inaczej... Gwintowane są ładniejsze :) Peryskopy z IS'a 1 i t-34-85 wydają się mieć identyczną konstrukcję.http://pro-tank.ru/teh-dok/tank-t-34-85-rukovodstvo/565-periskop-tanka, http://army.lv/ru/is-1/risunki/631/545 Dziękuję! Poczytam sobie jutro, dzisiaj już nie dam rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 dwie fotki silnika http://sevenbytes.ru/forum/viewtopic.php?t=33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 @medwed, bardzo Ci dziękuję! Muszę przyznać, ze masz ogromne szczęście do szukania referencji! W jednym temacie znalazłeś więcej zdjęć z wnętrza IS'a niż ja przez ten cały czas, a szukałem doprawdy długo! Niestety te dwa zdjęcia to zdecydowanie za mało abym zabrał się za modelowanie silnika, nie widać tam zbyt wiele. Ale za to inne rzeczy widać pięknie! @McGavish zasięgnąłem informacji, i ten peryskop który podałeś ponoć nie był montowany w IS-3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Nie znam się na czołgach ale w starszych były licencyjne hispano adaptowane z lotniczych może to któryś z klmowów ? po mocy silnika to M 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 (edytowane) Którą wersję silnika planujesz robić? W nowszych wersjach były montowane silniki z rodziny T-54, cytat w Wikipedii: " Od 1960, zamiast silników W-11, montowano silniki W-54K-IS o mocy 530 KM. Były one odmianą silnika stosowanego w czołgach T-54.". Fotografii tych silników jest znacznie więcej. http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?p=2374&np=all- może się przydać. Edytowane 5 Październik 2014 przez McGavish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 @jatat Nie mam pojęcia, będę musiał o tym poczytać. @McGavish Na razie planuje zakończyć modelowanie czołgu, silnik może powstanie gdy zakończę czołg, bankowo nie będę zaczynał modelowania silnika na obecnym etapie. A jeśli chodzi o silnik który chce wymodelować, to śmiało może być ten najnowszy, i tak nikt nie zwróci uwagi z którego roku jest ten IS, jedyna rzucająca się w oczy różnica pomiędzy ver. z 1945r. a nowszymi to ochraniacze na gąsienice i montowane drobiazgi jak np. haki. W ogóle to serio nie mam pojęcia jak wy wpadacie na takie galerie, pewnie, że się przyda dziękuję! Jaką frazę wpisałeś w google, że odniosła cię do tej galerii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Szukanie w j. rosyjskim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Dokładnie, pisanie po rosyjsku. Na tą stronkę wpadłem jak potrzebowałem referencji T-55. Nawiasem mówiąc jest tam bardzo duża baza zdjęć sprzętu wojskowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Ja także szukałem pisząc w po rosyjsku. Jakie były wasze frazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Do tej stronki znalazłem link za pośrednictwem http://armorama.com/. Tam w jednym z wątków był właśnie link do strony ze zdjęciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Dziękuję zapiszę sobie, ale powiedz mi proszę, co wpisałeś w google po rosyjsku, że trafiłeś na te materiały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 (edytowane) Wpisałem po prostu T55, zmieniłem rozmiar na duży i szukałem. Znalazłem tą fotkę, otworzyłem stronę i tam w linku był adres. Jak wpisałem po rosyjsku т55 танк też znalazłem tą stronę https://www.google.pl/search?q=%D1%8255&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bKExVODdCsOY7gamrIHACg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbs=isz:l&tbm=isch&q=%D1%8255++%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA+&facrc=_&imgdii=_&imgrc=0IU5w8kdYu9DtM%253A%3BbC0DCf1HEVSCNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dishmodels.ru%252Fpicture%252Fwlk%252F02%252F02351%252Fw02351_9950491.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dishmodels.ru%252Fwshow.htm%253Fp%253D2351%3B1546%3B1159. Isa 3 znalazłem wyszukiwarką na tamtej stronie. Edytowane 5 Październik 2014 przez McGavish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Ja szukałem z ИС-3 двигатель . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Jeszcze raz bardzo wam dziękuję! @medwed widziałem już te rysunki, mam pdf, który zawiera je wszystkie oraz wiele innych. Obecnie zastanawiam się nad budową wentylacji silnika, znaczy się tym okratowaniem, które widać z tyłu IS'a, ono jest 3 poziomowe, góra i dół płaskie elementy środek stalowe okrągłe pręty. Ale jak to ze sobą jest połączone ciężko wyczuć. Aż dziw bierze, że nie ma żadnej strony gdzie pokazana jest renowacja IS'a, czyżby nikt nie podjął się tego zadania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 Jeszcze znalazłem to (nie przepatrzyłem wszystkich zdjęć) http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat_cid_131.html http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=402&orderby=date%20ASC&show=12&min=0 http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=168&orderby=date%20ASC&show=12&min=12 http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=359&orderby=date%20ASC&show=12&min=12 http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=374&orderby=date%20ASC&show=12&min=24 http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat_cid_403.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2014 Autor Share Napisano 5 Październik 2014 Bardzo dobre fotografie, dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 Cześć Przygotowałem na dzisiaj takie oto elementy, pojemnik i linę. Lina powstała jako pierwsza, jeszcze zanim zacząłem modelować rewolwer :) Chętnie usłyszałbym wasze sposoby na modelowanie lin tego typu! Modeluję już wannę! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 6 Październik 2014 Share Napisano 6 Październik 2014 Np. pod C4D jest niezły plugin http://www.codeworkers.de/garage-plugins-reeperx_eng.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 Znam ten plugin, niestety nie korzystam z Cinema 4D, ale dziękuję za info.! Interesują mnie głównie techniki modelowania w 3ds Max :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 Tu masz model w formacie 3DS.WRL i .OBJ. Na zdjęciach ciężko mi znaleźć.Podpatrz sobie okratowania Pozdrawiam Model https://www.mediafire.com/?14o00c4it07svgk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 7 Październik 2014 Autor Share Napisano 7 Październik 2014 Niestety nie przyda mi się ten model, jest wymodelowany w wielkim uproszczeniu, ale to bardzo miłe, że tak mi pomagasz i podsyłasz materiały, bardzo dziękuję! :) Udało mi się wreszcie rozszyfrować (częściowo) jak połączone są blachy pod spodem czołgu, kilka godzin zabrało mi szukanie jednej fotografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 7 Październik 2014 Share Napisano 7 Październik 2014 Znalazłem jeszcze taki , który pokazuje co jest pod pokrywami. Ile model ma wierzchołków na chwilę obecną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 8 Październik 2014 Autor Share Napisano 8 Październik 2014 Znam ten filmik, ale dziękuję za przypomnienie! :) Nie mam obecnie dostępu do komputera na którym znajduje się model, postaram się później sprawdzić ilość wierzchołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 21 Październik 2014 Autor Share Napisano 21 Październik 2014 Cześć! Buduję wannę! :) Zakończyłem prace nad pokrywą silnika, brakuje jeszcze jednego z przewodów, niestety nie wiem gdzie ma on prowadzić więc na razie go nie zrobiłem. Obecnie pracuję nad tyłem, zostało jeszcze kilka części do wymodelowania. Zapraszam do galerii! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 21 Październik 2014 Share Napisano 21 Październik 2014 Wreszcie aktualizacja :). Kadłub pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi