adek Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 W sieci pojawił się trzeci zwiastun filmu Interstellar, którego reżyserem i współautorem scenariusza jest Christopher Nolan i jego brat Jonathan Nolan. Bohaterami filmu będą badacze podróżujący w czasie i przestrzeni. Pełna treść: Nowy zwiastun Interstellar Nolana
STRZYG Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 Na ten film to ja czekam jak na objawienie. Ostatni reżyser, który jeszcze potrafi opowiadać historie.
makak Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Fajnie, jest na co czekać. I to już niedługo.
gryzon Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Oj dobre to będzie. Me gusta, czekam z niecierpliwością.
ezils Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Już od pierwszych zapowiedzi zacieram ręce, ten film nie może się nie udać. Zapowiada się po prostu świetnie.
Reanimator Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Ostatni reżyser, który jeszcze potrafi opowiadać historie. Litosci... Ostatni wsrod rezyserow blockbusterow?
pxl666 Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 reanimator - dokladnie...kolega wyzej chyba malo oglada... a sam film obawiam sie ze nie dorowna swojemu hype...
loczyn Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 reanimator i pxl666 - ale czy blockbuster jest zawsze zły? Może STRZYG poleciał za daleko, ale blockbuster =/= zły film.
ezils Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Może być tak, jak z Prometeuszem. Nie zmienia to faktu, że film i tak mi się podobał :) @Loczyn - dobrym przykładem jest Edge of Tomorrow. Niby blockbuster, ale wyróżniający się na tle konkurencji.
STRZYG Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Litosci... Ostatni wsrod rezyserow blockbusterow? No generalnie to tak, chodziło mi o filmy na rozmachu. "Edge of Tomorrow" jest dla mnie idealnym przykładem filmu bez takiej historii, która pozwala coś przezywać. Ot, kolejna ciekawostka z pokręconym scenariuszem, gdzie mniej liczy się sposób opowiadania a bardziej jakiś myk / inteligentny przekręt. Pełno takich. Nolan w moim odczuciu jest spadkobiercą Spielberga, człowieka który potrafi postawić film w który się wchodzi jedną nogą (Cameron i Avatar to nie moja bajka)
ezils Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 (edytowane) Spiderman 2 - padaka Godzilla - padaka Pacific Rim - ponizej oczekiwan Edge of Tomorrow - powyzej oczekiwań. Pokręcony scenariusz? To jest akurat zaleta, ale za bardzo nie trzeba sie wysilac w tym przypadku. Sposób opowiadania nie był najgorszy, było ok. Incepcja to to nie była. Przyjemnie się oglądało, brak nudy, nie czułem typowej "papki". To oczywiscie moja opinia :) Edytowane 2 Październik 2014 przez ezils
STRZYG Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 No właśnie - "Incepcja" to to nie była. Mnie "Edge of Tomorrow "też pozytywnie zaskoczył, jednak daleko mu do filmu Nolana. O tym właśnie mówie - Nolan potrafi w ciekawy sposób opowiedzieć. To jest jak z opowiadaniem historii w rodzinie - jeden nie potrafi opowiadać, inny opowiada szybko i potrafi rozśmieszyć, a jeszcze inny tak opowiada, że słuchasz z otwartą gębą. Oczywiście to tez jest tylko i wyłącznie moja opinia. Różne są gusta
Thejungle Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 "Litosci... Ostatni wsrod rezyserow blockbusterow?" Jaki Nolan nakręcił blockbuster poza Batmanem? Kolega chyba nie wie co mówi.... Nolan kręci niezwykle dojrzałe kino, dużo bardziej dojrzałe niż ci się wydaje. Nie każdy potrafi to dostrzec. Trzeba być wnikliwym w oglądaniu jego filmów, bo to skarbnica i mądrości.
Azbesty Napisano 3 Październik 2014 Napisano 3 Październik 2014 Litosci... Ostatni wsrod rezyserow blockbusterow? ee bez przesady zaraz wchodzą gwiezdne wojny i mission imposible
Rekomendowane odpowiedzi