Napisano 10 Lipiec10 Lip wow, dzięki za wrzutę. czytelne, wciągająceczuć ile frajdy miałeś organizując plany i kompozycje - to inspiruje
Napisano Wczoraj o 07:17 1 dn Dwa ostatnie najlepsze, widać postęp, zwłaszcza jeśli chodzi o kompozycję.
Napisano Wczoraj o 12:30 1 dn @ZurlukFajnie fajnie, widać postępy ale tu i tam mi nie styka. Szczególnie jeśli chodzi o uczucie skali i przestrzeni. Według mnie jest to wypadkowa kilku rzeczy:1. Perspektywy - budynki bardzo rozciągnięte, podobna sytuacja co wcześniej, odwołam się więc do tego co napisałem we wczesniejszym poście w tym wątku:2. Perspektywa atmosferyczna - zarówno budynki, postać jak i robot mają podobny walor, przez co wydają się dość blisko siebie.3. Robot jest przed budynkami. Gdyby dać go za nimi to wydawałby się znacznie większy. Połączmy więc to co napisałem w praktyce:4. Robot jest ogólnie dość mały. To, co bardzo wzmaga wrażenie skali to wyłażenie obiektów poza kadr, tak, że widać tylko ich część. Powiększy więc robota, tak, żeby się nie mieścił w całości:Od razu gróźniejszy :)6. Brakuje detalu na robocie. Tutaj jest to trochę problematyczne, bo im dalej obiekt jest tym mniej tego detalu widać, ale powinno być trochę takiego greeblingu (https://en.wikipedia.org/wiki/Greeble) czyli takich detali, które dodają złudzenia złożoności obiektu i przez to jego rozmiarów. Dajmu więc trochę takiego srutututu, szczególnie na obrysie7. Postać. Jest ucięta w kadrze i nie wygląda, jakby była w środku sceny. Brakuje jej też jakiegoś, nazwijmy to tak technicznie, pierdolnięcia :) Jakiejś historii, czegoś, co by sugerowało jej zamiary czy przeszłość. Dajmy jej jakieś turbo-anime mieczoramię, ciągnące klingę po ulicy, drugą rękę urwaną i dramatycznie powiewającą podartą pelerynę.Teraz lepiej widać jakąś dramaturgię i determinację postaci idącej bez strachu wprost na gigarobota. Jeszcze jakiś dramatyczny chór żeński przyśpiewuje w tle i pyk, mamy scenę :)Gif porównawczy:To tyle ode mnie :) Pozdro! Edytowane 5 godzin temu5 godz przez SebastianSz
Napisano Wczoraj o 12:57 1 dn Jak @SebastianSz zrobi korektę... Edytowane wczoraj o 12:57 1 dn przez kengi