Gość User190 Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 Uczyć... hmm.... uczyć... a tak - słyszałem to kiedyś... podobno to strasznie męczące jest.. ale nie wiem - nie próbowalem jeszcze ;) A tak na serio... ja jestem przerażony swoją niewiedzą... :( I mówię jak najbardziej serio - jeszcze 2 lata nie pisałbym tak, ale czasy i ludzie niestety sie zmieniaja :( :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 M@ti - ja czuje to samo ;) - nie przejmuj sie, glowa do gory xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 20 Luty 2005 Share Napisano 20 Luty 2005 Zdaje na medycynke... biolca, fiza, chemia - rozszerzone. Polski i ang standardowa wersja. Dramat. 3 letnie lo, materiał 4 letni, a 2,5 roku nauki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 Jestem zdruzgotany... Do matury został mi dokładnie miesiąc i 14 dni... czyli jakieś 6 tygodni, czyli jakieś 42 dni, czyli 1008 godzin, czyli 3628800 sekund.... czy Wy wiecie jak to mało czasu??!!?? :o Aaaaaaaaaaaaa.... Btw. tak z ciekawości zapytam - tych, którzy już pisali - jechał ktoś maturę na amfie, speedzie, albo innych środkach wspomagających?? :> Pytam z ciekawości - w tej chwili jeszcze aż tak zdesperowany nie jestem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Btw. tak z ciekawości zapytam - tych, którzy już pisali - jechał ktoś maturę na amfie, speedzie, albo innych środkach wspomagających?? :> Pytam z ciekawości - w tej chwili jeszcze aż tak zdesperowany nie jestem ;) przeciez Wasza matura jest taka prosta:) a tak serio to wspolczuje Wam wszystkim, ktorzy ida nowym systemem, co to bedzie na studiach :/ (moj wykladowca byl zalamany jak widzial nowy program nauczania z matmy - ale to chyba wszyscy wiedza :)) powodzenia na maturze!!! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Zdaje na medycynke... biolca, fiza, chemia - rozszerzone. Polski i ang standardowa wersja. Dramat. 3 letnie lo, materiał 4 letni, a 2,5 roku nauki... I dlatego mamy takich lekarzy ;) A tak na serio to byłem na AM na analityce med. Na I roku było około 70 osób. w większości z LO tylko ja i mój kumpel byliśmy po "chemiku" czyli Liceum Technicznym o profilu chemicznym. Za nami mieliśmy dwa lata laborek na poziomie akademickim. Reszta nie nawet wiedziała połowy rzeczy co my bo nie mieli tylu godzin chemii w tygodniu. Ogólnie to najlepiej jest iśc na studia związane z kierunkiem jakiego sie uczyło w ogólniaku. To po prostu ułatwia wiele rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 ja polski, fizykę, informatykę, majcę, inglisz i jak mi coś szczeli do głowy to biologię i chemię (raczej wszystko na rozszerzonym). pisalem juz probną z polaka - zdała cała klasa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 witam.. pomoglby mi ktos w znaleziuniu opisow do obrazow P. Stanisława Witkiewicza.. bardzo bym prosil .. (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 http://www.cogito.com.pl - podejrzewam, że tam może Ci ktoś pomóc.. poszukaj osób o podobnym temacie.. Thud - uwierz mi - 10000 razy bardziej wolałbym pisać starą maturę niż tą, którą będę pisał... Hmm... ta matura to porażka.. pomyśl - co wolisz, gdy jesteś rzeczywiście dobry z jakiegoś przedmiotu - rozwiązać kilkadziesiąt zadań o średnim poziomie trudności, czy 4 zadania trudne?? Ja wolałbym to 2gie.. zwłaszcza, że "cała sala pisze z nami" i jesli nie mozesz wpasc na pomysl to zawsze ktos moze Ci cos szepnac.. a tutaj?? Wyscig na czas z zadaniami.. lipa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 eeee matura, zajmijcie sie czyms pozytecznym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Thud - uwierz mi - 10000 razy bardziej wolałbym pisać starą maturę niż tą, którą będę pisał... Hmm... ta matura to porażka.. pomyśl - co wolisz, gdy jesteś rzeczywiście dobry z jakiegoś przedmiotu - rozwiązać kilkadziesiąt zadań o średnim poziomie trudności, czy 4 zadania trudne?? Ja wolałbym to 2gie.. zwłaszcza, że "cała sala pisze z nami" i jesli nie mozesz wpasc na pomysl to zawsze ktos moze Ci cos szepnac.. a tutaj?? Wyscig na czas z zadaniami.. lipa.. no po prostu patrze z mojego punktu widzenia ;), jak widzialem zadania z probnej nowej matury (matematyki oczywiscie) to dla mnie sie to wydawalo smieszne :/, ale wiem ze macie inny zakres materialu (czyt. okrojony) PS. i chodzilo mi glownie o to ze bedziecie miec (Wy i wykladowcy) problemy na studiach technicznych jesli ktos z Was sie takich podejmnie PS2. Wy nie bedziecie pisac wszyscy na sali? to jak to bedzie? naprawde sie nie orientuje, mozesz napisac na czym ta matura bedzie polegac? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Bedziemy pisać na sali, ale (przetestowane na próbnej) gdy chcesz rozwiązać wszystkie zadania, np. z majcy, to nie starczy Ci czasu, żeby podpowiedzieć komuś innemu... czas jest dobrany dość ekstremalnie i w grę raczej nie wchodzi opracowywanie swoich sposobow na rozwiazanie zadania - albo umiesz, albo nie i nie kombinujesz, bo nie wystarczy Ci czasu.. nie podoba mi sie taka forma, bo to jak sprawdzanie automatu :/ Wogóle sceptycznie jakoś jestem do tego nastawiony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Panowie, zycze powodzenia na maturze, jak wy bedziecie sie stresowac przed ustnym to ja akurat bede grac sobie seta ma molo w Sopocie przed 1000-na publicznoscia, nie chwalac sie oczywiscie, no i oczywiscie wszystkich zapraszam, jakby ktos mial ochote przyjechac ;] BTW: moze zamiast zakladac nowego tematu wiekszosc tych "juz po maturze" opisze swoje doswiadczenia, przezycia itd? Przynajmniej mlodzi nie bede sie tyle stresowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 BTW: moze zamiast zakladac nowego tematu wiekszosc tych "juz po maturze" opisze swoje doswiadczenia, przezycia itd? Przynajmniej mlodzi nie bede sie tyle stresowac :) a wiec zaczne :D, ja zaszalalem na maturze, bo wybralem sobie dodatkowo fize; do dwoch dni przed matura bylo spox, ale jak sie zorientowalem ze mam jeszcze okolo 20 doswiadczen do przerobienia to sie dopiero zaczelo :/, jednak w ostatecznosci poszlo po mojej mysli bo dostalem proste pytania :); polak - nie przejmowalem sie wogle, bo nie byl mi do niczego potrzebny (patrzac pod katem studiow na ktore sie wybralem), tak wiec podszedlem calkiem na luzie, nawet sie nie uczylem ani troche... matma - zawsze ja lubilem i lubie nadal (jestem teraz na Matmie Stosowanej :D), wiec nie mialem problemow z matura i stresow tez nie, ogolnie bylo spoko a Wam zycze powodzenia na maturze!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 hi wszystkim!! matura ustna tuz tuz:( powiedzcie macie jakies stresy denerwujecie sie i poweidzcie czy sie do niej przygotowujecie!!!!!?? robicie juz temat z polaka leee ja jeszcze nic nie mam :( ale mam zamiar do piatku(tego:D) zrobic napisac sobie to o czym bede gadal:D hehe u mnie w klasie to sie tak stresuja (jak ja;))..... aha jak to nie tajemnica;) to napiszcie jaki macie temat z polaka?? ja mam-->"motyw "obcego" w literaturze roznych epok. opisz na wybranych przykladach" jesli chodzi o angielski to najbardziej sie boje sytuacji:D bo opis obrazu bedzie latwy(chyba) taka moja rada jesli chodzi o obrazek napewno bedzie na obrazie czlowiek wiec ludka trza umiec;) ale ciesze sie ze wkoncu szkole koncze...... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 29 Marzec 2005 Share Napisano 29 Marzec 2005 Ja zdaje: Informatyke(rozszerzony),WOS (rozszerzony), ang (rozszerzony), PL (podstawowy)... maturke z ang mam 19.04 :P - ale się nie denerwuje... bo nie mam problemów z angielskim... Jedyny mój problem do polski - 23.04 mam maturke a nie nawet konspektu (nie mówiąć już o całej wypowiedzi) - nie mam weny...? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 18.04 - angol ustny rozszerzony 27.04 - polski ustny i jakoś w maju polski, majca, angol i fiza.... Heh, strach w oczach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 20.04- polak ustny 28.04- angielski ustny 09.05- matma pisemna i kiedys tam polski i anglik pisemny:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 No to się zaczyna... :) Powodzenia chłopaki (i dziewczęta :D)!!! Jak ktoś jutro nie ma co robić, to może trzymać za mnie kciuki koło 13.30! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MIDELEC Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Jutro, godzina 12:15 - ustny angielski :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Jutro, godzina 13:05 - ustny polak :|, o 16:30 juz bede znal wyniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ja mam polaka o 8:50:D temat "Jednostka wobec zbiorowosci" Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie kceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kto zda za mnie????????????????????????????????????????????????????????????????:P rzycze szczescia(nie dziekowac):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 heheheh chłopaki i dziewczyny powodzenia jutro na maturce, napiszcie jak wam poszło !!! Mi do maturki jeszcze 2 klasy ale bedzie Polski, Angielski i Historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 rzycze szczescia(nie dziekowac):P Tobie bardziej bedzie ono potrzebne ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 oj bedzie :) powodzenia chlopaki , polamcie dlugopisy i jezyki czy co tam mozna jeszcze polamac ;) bo wy chyba ustnie zaliczacie ? :) tak wiec GL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Powodzenia i restecpa :P dla osiemdziesiatego-szóstego rocznika, moze by nam łatwiej było gdyby nie ten czrnobyl ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 leee w srode polak a ja nic nie umiem leeeeeeeee:(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Macie już gotową prezentację z polskiego? ... ps. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Full przerażenie - idę jutro "na żywca" - moja dziewczyna leży w szpitalu i jakoś nie było okazji do nauki... ech.. Powodzenia jeszcze raz reszcie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Panowie zycze powodzenia. Zobaczymy co to bedzie [ja zdaje za rok - ufff ;)] z ta matura :/. Zamotana na maxa :/. GL No to i HF ;)!. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jezeli sie nie myle to jutro maturka ustna :) no to powodzenia zycze wszystkim. fajnie miec to juz za soba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Ja już mam to za sobą ale mój braciszek zdaje w tym roku z historii, jestem bardzo ciekawy jak ta nowa matura będzie wyglądać w praktyce, trzymam kciuki za wszystkich :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 na juz jestem po.... (z wyroznieniem hehe) - 100% punktow 20/20 :) lol hehe:) w srode ustny eng... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 gratulacje pionier :D jak maiales temat i jakie miales pytania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 "problem filmowej adaptacji, porownaj na wybranym przykladzie literackim; ocen adaptacje" porownalem ksiazke "Kamienie na szaniec" z filmem "Akcja pod Arsenalem" pytania?, nie pamietam juz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 brawo Pionier ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 no brawo, brawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Brawo Pionier :). Gratsy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 ee no to ladnie, ja mialem dzis z anglika 19/20 polski mam za tydzien dopiero :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 angielski - rozszerzony.... temat visuala: TRANSPLANTACJA ORGANÓW :/, temat wypowiedzi: czym kierują się młodzi w poszukiwaniu pracy... skończyło się niestety tylko na 14 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 9.V mi sie sesja zaczyna, czyli taka matura co pol roku, czego wy sie przejmujecie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 a ja tez juz troche po maturze i juz sesji w tym roku ni ma,ale prace dyplomowa robie i tez jest zabawnie... zycze wszystkim powodzenia i troszke wspolczuje tego calego zamieszania, ze to nowa matura i w ogole. pozdrawiam trzymając kciuki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 angielski ustny - 80% :) ide sie ten, no ten... ;P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Podstawowy, czy rozszerzony?? :> Pionier szaleje.. :p Btw. gdzie się wybierasz na studia?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 ...podstawowy :P, ja sie angielskiego ucze dopiero 2,5 roczku. A na studia, hmm tam gdzie sie dostane :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 No to gratulieren!! :) Btw. nie ma ktoś jakiegoś znajomego, który na prezentację z polskiego wybrał temat o motywie piękna lub brzydoty?? :> Jest mi to baaaaaaardzo potrzebne :D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Uffffffff.... i jush po - 14 z angola rozszerzonego (ach te piep.. ach te transplantacje ;) i 20 z polaka... Teraz stres przed pisemnymi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Mam pytanie: czy teraz tez tak jak w starej maturze zdaje sie ustny z maty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 nie... i chwala Panu :) Ustny zdajesz z polaka i jezyka obcego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 M@TI, gratki za 20 z pl... szkoda tylko ze z tego co wiem i slyszalem prawie kazda uczelnia ma wyniki matur ustnych w d... :| wiec nie robi im roznicy czy zdalismy na 20 ( :) ) czy na 10 czy 12. wszystko sie rozbije o pisemne :/ gdzie na studia:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi