Napisano 9 Maj 200519 l dzisiejsza majca pogrzebała moje wszelkie złudzenia na studiowanie na dobrej uczelni :(
Napisano 9 Maj 200519 l Chciałbym tak się czuć miesiąc temu - może nauczyłbym się na dzisiaj tak, jak powinienem.. :( A na rozluźnienie - http://www.pablofrancisco.com/video/tonight_show_standup.wmv ...wrzucę go też do 'ineteresting'... niesamowity jest :) Zwłaszcza k0ńc00wka...
Napisano 9 Maj 200519 l Wiam drogich maturzystów i chciałbym się zapytać, czy informatyka jako dodatkowy przedmiot jest trudny do zdania ? Co prawda mature mam za 3 lata, ale wolałbym wiedziec na co się nastawić.
Napisano 10 Maj 200519 l Matka, żona , kochanka.. Obrazy literacie kobiet w literaturze :) lol ale fajnie poszło myśle
Napisano 12 Maj 200519 l dzisiejsza majca pogrzebała moje wszelkie złudzenia na studiowanie na dobrej uczelni :( mam to samo dzisiaj po napisaniu historii :/
Napisano 12 Maj 200519 l panikują jak nie wiem co :D będze co ma być, zresztą Pionier niedługo cie wykupią i będziesz robił modele do panzer comandera 5 na silniku dooma 3 i zarabiał tone kasy - po co sie przejmujesz ;D żyć nie umierać..
Napisano 12 Maj 200519 l Nie histeryzujemy, tylko obiektywnie oceniamy stan naszej wiedzy, który równie obiektywnie zostanie oceniony już wkrótce :( lypton
Napisano 12 Maj 200519 l Hmm no rozmawiajac dzisiaj z kolegami, co zdawali historie, nie widzialem radosci na twarzy, wrecz przeciwnie :/. Naprawde bylo az tak zle?
Napisano 12 Maj 200519 l głowa do góry M@ti będzie dobrze ;) ja też czekam na wyniki i nic nie poradze..już za późno, btw na geografi to mnie zagieli - nie spodziewałem sie takich kosmosów :/
Napisano 12 Maj 200519 l Heh, najgorsze jest to, że majca była wrecz banalna, a ja ja potrafilem i tak polozyc na lopatkach :( Cóż.. co do historii to racja - nie widziałem również zbyt zywych reakcji (a byłem dzisiaj w szkole na fakulcach z fizy).. cóż... problem tylko w tym, że histę wszyscy skopali, a majcę duzo osób napisało bezbłędnie!! :/ No ale koniec użalania się nad sobą - spróbuj to odrobić na fizyce.. ale to chyba mało prawdopodobne.. Bobby - to zależy jakie uczelnie i na jaki kierunek... na oblegane kierunki są egzaminy, ale to już nei to, co kiedyś ;)
Napisano 13 Maj 200519 l głowa do góry M@ti będzie dobrze ;) ja też czekam na wyniki i nic nie poradze..już za późno, btw na geografi to mnie zagieli - nie spodziewałem sie takich kosmosów :/ geografia juz miales?? ja mam dopiero 16. trudna byla? o czym miales mniej wiecej ?
Napisano 13 Maj 200519 l Wczoraj ogladalem "szklo kontaktowe" - taki program na tvn24 :), ktory prowadzi Grzegorz Miecugow. Na koniec programu razem z gosciem byla mowa o maturach i wiecie co:>?... oni nie rozwiazali tego pytania z imperium rzymskim i ubraniami :|. Grzegorz Miecugow miał z tym problem!... , będzie klęska. wybrane pytania:
Napisano 13 Maj 200519 l geografia juz miales?? ja mam dopiero 16. trudna byla? o czym miales mniej wiecej ? ja pisałem starą maturke :D btw jak znam życie to korzystaj z życia póki masz humor :D do 16 już nie daleko ;)
Napisano 13 Maj 200519 l caly tyg siedze i sie ucze. ale i tak przywala cos ostrego wiec caly wisilek na nic pewnie
Napisano 13 Maj 200519 l Piniek - nie łam się.. u Ciebie to przynajmniej nikt tego nie napisał :) Btw,. te matury to porażka.. ja chcę STARĄ MATURĘ!! :)
Napisano 14 Maj 200519 l Klicek - zadania na starej i nowej maturze w tym roku na majcy były podobne.. tylko, że na starej masz 5h na 3 zadania, a na nowej 5h na 20 zadań (łącznie z obu poziomów).. no to wyciągnij wnioski..
Napisano 14 Maj 200519 l a slyszeliscie jaka informatyke dali trudna? nikt sie pozytywnie nie wypowiada o tych maturach.
Napisano 15 Maj 200519 l Klicek - zadania na starej i nowej maturze w tym roku na majcy były podobne.. tylko, że na starej masz 5h na 3 zadania, a na nowej 5h na 20 zadań (łącznie z obu poziomów).. no to wyciągnij wnioski.. z tym ze ja musialem sie uczyc na ustne z 4 lat, w tym nie wiedzialem z czego beda mnie pytac dlatego z polskiego mialem nie lada problem. Wy mieliscie ustne zdane za darmo, a przeciwaga byly wlasnie dodatkowe zadania na pisemnej no to wyciagnij wnioski. szczerze ? to wolal bym zdawac nowa mature przynajmniej nie musial bym sie ustnymi stresowac, a pisemnej to tylko "debil" nie zdaje ;) a i nie wciskaj mi kitu z 20 zadaniami bo na dobre zaliczenie trzeba bylo rozwiazac ich 11czy 12, a ich poziom nie byl "straszny" zreszta wszyscy juz tak maja ze strasznie sie podniecaja maturami podczas zdawania pozniej inaczej bedziesz do tego podchodzil :) tyle ze na starej masz 5h na 3 zadania a kazde zadanie ma po 5 pytan :P nie wiem ile mieli inni ja mialem 2 h bo po tym czasie mozna bylo dopiero wyjsc ;)
Napisano 15 Maj 200519 l a i nie wciskaj mi kitu z 20 zadaniami bo na dobre zaliczenie trzeba bylo rozwiazac ich 11czy 12, a ich poziom nie byl "straszny" Jak to na dobre zaliczenie?? :> :| Nie można mówić o dobrym zaliczeniu, bo teraz jest to pojęcie względne - na studia dostają się Ci, którzy mają najwięcej punktów z matury, a reszta może czekać rok na następny rzut. Heh - widzisz jak sam piszesz o starej maturze - wystarczyły Ci 2 godziny na zrobienie tych zadań i mogłeś iść. Pisałem nową maturę z majcy na sali gimnastycznej i ręczę głową, że nikt nie skończył przed czasem, nie mówiąc już o wcześniejszym wychodzeniu. Poza tym to zupełnie inna sytuacja, gdy masz do wyboru 3 z 5 i wiesz, że te 3 zrobiłeś, a zupełnie inaczej, gdy masz 10 i musisz zrobić wszystkie. Z całym szakuncem - wolałbym jednak starą.. Poza tym na starej masz po pisemnych pół miesiąca na nauczenie się na ustnego polaka i zdajesz tylko 2 przedmioty. Na nowej pisałem czw,pt,pon polski, angielski i majce i to wcale nie było ql. Heh, może ię podniecam, ale jestem zły, bo sobie zagrodziłem drogę na dobre studia..
Napisano 15 Maj 200519 l Dokładnie elfie ;) Gdybym był wredny to zwaliłbym to na system, ale zdaję sobie sprawę z tego, ze w gruncie rzeczy ta matura będzie się sprawdzała.. tylko dlaczego rocznik raz doświadczony Czarnobylem został znowu doświadczony następnym kataklizmem?? :>
Napisano 15 Maj 200519 l M@ti - poczekaj az nas przetrzepia [rocznik 87]. Slyszalem, ze ma byc obowiazkowa matma oO [boje sie, bo z matmy mi nie idzie za dobrze, a jestem na mat-inf oO]
Napisano 15 Maj 200519 l hihi... tez mam "profil" mat-fiz-inf, a matma idzie jak krew z nosa. :/ Moze dlatego, ze juz od paru miesiecy nie zrobilem ani jednego zadania domowego. :P
Napisano 15 Maj 200519 l ... ze juz od paru miesiecy nie zrobilem ani jednego zadania domowego. :P No to witam w klubie ;).
Napisano 16 Maj 200519 l Zadania domowe sa dla frajerów - na nowej maturze napewno się Wam nie przydadzą... Ważne, zeby się orientować w temacie i myśleć właściwie - to wszystko, co jest teraz potrzebne :)
Napisano 16 Maj 200519 l co do infy zapraszam do poczytania http://dexterman.risp.pl/matura/index.php jeszcze tylko fiza ;(
Napisano 17 Maj 200519 l jest juz po pisemnym niemieckim a sie spodziewalem czegos trudniejszego:D pytanie co teraz??...oto jest pytanie:?:
Napisano 17 Maj 200519 l mati: tylko na podstawie zadan wyksztalcasz prawidlowe myslenie. gdyby to bylo niekuteczne, na pewno nie byloby stosowane. chocaiz inteligencja, jak we wszystkim, jest przydatna.
Napisano 17 Maj 200519 l pisemne : polak 3 , gera 2 :D jupi , teraz tylko moje zdrowie 3-majcie kciuki za mnie ;)
Napisano 18 Maj 200519 l No i po fizie.. LOL - podstawowy pełen sukces, rozszerzony porażka... ale cieszę się, że już jeste PO... teraz tylko czekać na wyniki... brrrr... aż strach się bać elf - masz absolutną rację, gdybym ja tylko wiedział, ze to o to chodzi, a nie doszukiwał się kruczków i jakichś wzorów z kosmosu na tym podstawowym z majcy!! Widzisz - teraz domyśliłem się, że na pdst z fizy będzie teoria, a na rozszerzonym zadania i poszło nawet - gdy znasz schemat rozwiązywanie takiej matury to czysta przyjemność :) Jak to powiedział mój qzyn - zbyt duza wiedza też jest niebezpieczna - zwłaszcza jak dostaniesz coś banalnego..
Napisano 27 Czerwiec 200519 l A ja własciwie miałem też założyć taki temat...bo byłem ciekawy co zdawaliście na maturze i co najlepiej zdawać gdy chce sie iść na grafike komputerową ( jak ja). Do matury mam jeszcze 2 lata ale trzeba sie już oroientować :P
Napisano 28 Czerwiec 200519 l http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7515550&rfbawp=1119960692.484&redId=13892128642c13e74793f4&redTs=1119960692&ticaid=1 GG n/c. Nowa matura r0x XD!
Napisano 28 Czerwiec 200519 l lol, trzeba naprawde sie postarać aby nie zdać matury (no, chyba że sie polskiego nie zdało). matma w ogole była bajecznie prosta (szczególnie poziom podstawowy). ogólnie jest ok, i wg mnie nowa matura jest o wiele lepsza od starej. ma tylko jedną wade - matma powinna być obowiązkowa! :) PS> wybiera się ktos potem na budownictwo?
Napisano 8 Lipiec 200519 l mkk3a hmm skoro matma byla prosta to czemu az tyle typa oblalo wlasnie matme u mnie w szkole matmy nie zdalo prawie 50%!! a inne przedmioty jak polski gegra histra itp. zdalo 85-100%!! chyba cos w tym jest ja tam bym na grafe 3d poszedl ale we wrocku nie ma (tak slyszalem) jak ktos wie gdzie jest (najlepiej we wrocku) niehcda znac :) no ale masz racje matura byla banalna jak ja nie uczac sie przez 3 lata na serio!! i nic kompletnie nie przygotowujac sie do maturki zdalem to juz sam glupiej chyba cos jest nie tak!! pozdro
Napisano 9 Lipiec 200519 l Fak a ja w pniedzialek zdaje na religioznawstwo.... dzis zaczolem sie uczyc..... cos czuje wiszaca w powietrzu porazke :)
Napisano 10 Lipiec 200519 l Zdałem maturę, ale co mi z tego, skoro przez tą głupią (niby prostą) majcę nie dostanę się na studia? Btw. bałem się, ze nie zdam polaka, a tu z podstawy 89% - porażka systemu, jak dla mnie, bo nie miałem kompletnie pojęcia o czym piszę!!!!
Napisano 16 Styczeń 200619 l hehehe pani na pierwszych korepetycjach z matematyki, a właściwie w drzwiach mnie pożegnała jak jej powiedziałem że na próbnej dostałem 4%, ale ja i tak zdam :D