Gość User190 Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 dzisiejsza majca pogrzebała moje wszelkie złudzenia na studiowanie na dobrej uczelni :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 pozostało jakies 9h i 20 minut i zaczynam coraz gorzej sie czuc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Chciałbym tak się czuć miesiąc temu - może nauczyłbym się na dzisiaj tak, jak powinienem.. :( A na rozluźnienie - http://www.pablofrancisco.com/video/tonight_show_standup.wmv ...wrzucę go też do 'ineteresting'... niesamowity jest :) Zwłaszcza k0ńc00wka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Wiam drogich maturzystów i chciałbym się zapytać, czy informatyka jako dodatkowy przedmiot jest trudny do zdania ? Co prawda mature mam za 3 lata, ale wolałbym wiedziec na co się nastawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 jest 07:13 i zbliża sie ta godzina ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Matka, żona , kochanka.. Obrazy literacie kobiet w literaturze :) lol ale fajnie poszło myśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 dzisiejsza majca pogrzebała moje wszelkie złudzenia na studiowanie na dobrej uczelni :( mam to samo dzisiaj po napisaniu historii :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 histeryzujecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 panikują jak nie wiem co :D będze co ma być, zresztą Pionier niedługo cie wykupią i będziesz robił modele do panzer comandera 5 na silniku dooma 3 i zarabiał tone kasy - po co sie przejmujesz ;D żyć nie umierać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Nie histeryzujemy, tylko obiektywnie oceniamy stan naszej wiedzy, który równie obiektywnie zostanie oceniony już wkrótce :( lypton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 a to nie maja juz uczelnie swoich wlasnych egzaminow wogule ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Hmm no rozmawiajac dzisiaj z kolegami, co zdawali historie, nie widzialem radosci na twarzy, wrecz przeciwnie :/. Naprawde bylo az tak zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 głowa do góry M@ti będzie dobrze ;) ja też czekam na wyniki i nic nie poradze..już za późno, btw na geografi to mnie zagieli - nie spodziewałem sie takich kosmosów :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Heh, najgorsze jest to, że majca była wrecz banalna, a ja ja potrafilem i tak polozyc na lopatkach :( Cóż.. co do historii to racja - nie widziałem również zbyt zywych reakcji (a byłem dzisiaj w szkole na fakulcach z fizy).. cóż... problem tylko w tym, że histę wszyscy skopali, a majcę duzo osób napisało bezbłędnie!! :/ No ale koniec użalania się nad sobą - spróbuj to odrobić na fizyce.. ale to chyba mało prawdopodobne.. Bobby - to zależy jakie uczelnie i na jaki kierunek... na oblegane kierunki są egzaminy, ale to już nei to, co kiedyś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Ja maturę pisałem 2 razy (jestem z opolskiego) więc nie nazekac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Ech, chciałbym pisać maturę z majcy 2gi raz, uwierz mi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 głowa do góry M@ti będzie dobrze ;) ja też czekam na wyniki i nic nie poradze..już za późno, btw na geografi to mnie zagieli - nie spodziewałem sie takich kosmosów :/ geografia juz miales?? ja mam dopiero 16. trudna byla? o czym miales mniej wiecej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Wczoraj ogladalem "szklo kontaktowe" - taki program na tvn24 :), ktory prowadzi Grzegorz Miecugow. Na koniec programu razem z gosciem byla mowa o maturach i wiecie co:>?... oni nie rozwiazali tego pytania z imperium rzymskim i ubraniami :|. Grzegorz Miecugow miał z tym problem!... , będzie klęska. wybrane pytania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 geografia juz miales?? ja mam dopiero 16. trudna byla? o czym miales mniej wiecej ? ja pisałem starą maturke :D btw jak znam życie to korzystaj z życia póki masz humor :D do 16 już nie daleko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 caly tyg siedze i sie ucze. ale i tak przywala cos ostrego wiec caly wisilek na nic pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Maj 2005 Share Napisano 13 Maj 2005 Piniek - nie łam się.. u Ciebie to przynajmniej nikt tego nie napisał :) Btw,. te matury to porażka.. ja chcę STARĄ MATURĘ!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 cos mi sie niechce wierzyc ze ta nowa jest trudniejsza od starej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 Klicek - zadania na starej i nowej maturze w tym roku na majcy były podobne.. tylko, że na starej masz 5h na 3 zadania, a na nowej 5h na 20 zadań (łącznie z obu poziomów).. no to wyciągnij wnioski.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 a slyszeliscie jaka informatyke dali trudna? nikt sie pozytywnie nie wypowiada o tych maturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Maj 2005 Share Napisano 14 Maj 2005 tyle ze na starej masz 5h na 3 zadania a kazde zadanie ma po 5 pytan :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Klicek - zadania na starej i nowej maturze w tym roku na majcy były podobne.. tylko, że na starej masz 5h na 3 zadania, a na nowej 5h na 20 zadań (łącznie z obu poziomów).. no to wyciągnij wnioski.. z tym ze ja musialem sie uczyc na ustne z 4 lat, w tym nie wiedzialem z czego beda mnie pytac dlatego z polskiego mialem nie lada problem. Wy mieliscie ustne zdane za darmo, a przeciwaga byly wlasnie dodatkowe zadania na pisemnej no to wyciagnij wnioski. szczerze ? to wolal bym zdawac nowa mature przynajmniej nie musial bym sie ustnymi stresowac, a pisemnej to tylko "debil" nie zdaje ;) a i nie wciskaj mi kitu z 20 zadaniami bo na dobre zaliczenie trzeba bylo rozwiazac ich 11czy 12, a ich poziom nie byl "straszny" zreszta wszyscy juz tak maja ze strasznie sie podniecaja maturami podczas zdawania pozniej inaczej bedziesz do tego podchodzil :) tyle ze na starej masz 5h na 3 zadania a kazde zadanie ma po 5 pytan :P nie wiem ile mieli inni ja mialem 2 h bo po tym czasie mozna bylo dopiero wyjsc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 a i nie wciskaj mi kitu z 20 zadaniami bo na dobre zaliczenie trzeba bylo rozwiazac ich 11czy 12, a ich poziom nie byl "straszny" Jak to na dobre zaliczenie?? :> :| Nie można mówić o dobrym zaliczeniu, bo teraz jest to pojęcie względne - na studia dostają się Ci, którzy mają najwięcej punktów z matury, a reszta może czekać rok na następny rzut. Heh - widzisz jak sam piszesz o starej maturze - wystarczyły Ci 2 godziny na zrobienie tych zadań i mogłeś iść. Pisałem nową maturę z majcy na sali gimnastycznej i ręczę głową, że nikt nie skończył przed czasem, nie mówiąc już o wcześniejszym wychodzeniu. Poza tym to zupełnie inna sytuacja, gdy masz do wyboru 3 z 5 i wiesz, że te 3 zrobiłeś, a zupełnie inaczej, gdy masz 10 i musisz zrobić wszystkie. Z całym szakuncem - wolałbym jednak starą.. Poza tym na starej masz po pisemnych pół miesiąca na nauczenie się na ustnego polaka i zdajesz tylko 2 przedmioty. Na nowej pisałem czw,pt,pon polski, angielski i majce i to wcale nie było ql. Heh, może ię podniecam, ale jestem zły, bo sobie zagrodziłem drogę na dobre studia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 najgorsze, ze nikogo za to obarczyc sie nie da, co? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Dokładnie elfie ;) Gdybym był wredny to zwaliłbym to na system, ale zdaję sobie sprawę z tego, ze w gruncie rzeczy ta matura będzie się sprawdzała.. tylko dlaczego rocznik raz doświadczony Czarnobylem został znowu doświadczony następnym kataklizmem?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 M@ti - poczekaj az nas przetrzepia [rocznik 87]. Slyszalem, ze ma byc obowiazkowa matma oO [boje sie, bo z matmy mi nie idzie za dobrze, a jestem na mat-inf oO] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 hihi... tez mam "profil" mat-fiz-inf, a matma idzie jak krew z nosa. :/ Moze dlatego, ze juz od paru miesiecy nie zrobilem ani jednego zadania domowego. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 ... ze juz od paru miesiecy nie zrobilem ani jednego zadania domowego. :P No to witam w klubie ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Zadania domowe sa dla frajerów - na nowej maturze napewno się Wam nie przydadzą... Ważne, zeby się orientować w temacie i myśleć właściwie - to wszystko, co jest teraz potrzebne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FRODO Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 co do infy zapraszam do poczytania http://dexterman.risp.pl/matura/index.php jeszcze tylko fiza ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 żebyś wiedział - jeszcze tylko ta fiza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 jest juz po pisemnym niemieckim a sie spodziewalem czegos trudniejszego:D pytanie co teraz??...oto jest pytanie:?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 mati: tylko na podstawie zadan wyksztalcasz prawidlowe myslenie. gdyby to bylo niekuteczne, na pewno nie byloby stosowane. chocaiz inteligencja, jak we wszystkim, jest przydatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 pisemne : polak 3 , gera 2 :D jupi , teraz tylko moje zdrowie 3-majcie kciuki za mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 No i po fizie.. LOL - podstawowy pełen sukces, rozszerzony porażka... ale cieszę się, że już jeste PO... teraz tylko czekać na wyniki... brrrr... aż strach się bać elf - masz absolutną rację, gdybym ja tylko wiedział, ze to o to chodzi, a nie doszukiwał się kruczków i jakichś wzorów z kosmosu na tym podstawowym z majcy!! Widzisz - teraz domyśliłem się, że na pdst z fizy będzie teoria, a na rozszerzonym zadania i poszło nawet - gdy znasz schemat rozwiązywanie takiej matury to czysta przyjemność :) Jak to powiedział mój qzyn - zbyt duza wiedza też jest niebezpieczna - zwłaszcza jak dostaniesz coś banalnego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Zdalem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 tez zdalem:P ale tak sobie;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 A ja własciwie miałem też założyć taki temat...bo byłem ciekawy co zdawaliście na maturze i co najlepiej zdawać gdy chce sie iść na grafike komputerową ( jak ja). Do matury mam jeszcze 2 lata ale trzeba sie już oroientować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7515550&rfbawp=1119960692.484&redId=13892128642c13e74793f4&redTs=1119960692&ticaid=1 GG n/c. Nowa matura r0x XD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 taz zdalem maturke!!!!!!!!!!!! hehe knysha:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 lol, trzeba naprawde sie postarać aby nie zdać matury (no, chyba że sie polskiego nie zdało). matma w ogole była bajecznie prosta (szczególnie poziom podstawowy). ogólnie jest ok, i wg mnie nowa matura jest o wiele lepsza od starej. ma tylko jedną wade - matma powinna być obowiązkowa! :) PS> wybiera się ktos potem na budownictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Ja mam dopiero 16 lat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 mkk3a hmm skoro matma byla prosta to czemu az tyle typa oblalo wlasnie matme u mnie w szkole matmy nie zdalo prawie 50%!! a inne przedmioty jak polski gegra histra itp. zdalo 85-100%!! chyba cos w tym jest ja tam bym na grafe 3d poszedl ale we wrocku nie ma (tak slyszalem) jak ktos wie gdzie jest (najlepiej we wrocku) niehcda znac :) no ale masz racje matura byla banalna jak ja nie uczac sie przez 3 lata na serio!! i nic kompletnie nie przygotowujac sie do maturki zdalem to juz sam glupiej chyba cos jest nie tak!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Fak a ja w pniedzialek zdaje na religioznawstwo.... dzis zaczolem sie uczyc..... cos czuje wiszaca w powietrzu porazke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Zdałem maturę, ale co mi z tego, skoro przez tą głupią (niby prostą) majcę nie dostanę się na studia? Btw. bałem się, ze nie zdam polaka, a tu z podstawy 89% - porażka systemu, jak dla mnie, bo nie miałem kompletnie pojęcia o czym piszę!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 hehehe pani na pierwszych korepetycjach z matematyki, a właściwie w drzwiach mnie pożegnała jak jej powiedziałem że na próbnej dostałem 4%, ale ja i tak zdam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi