Napisano 4 Lipiec 20159 l Pracuję w Maxie. Widzę dużą różnicę pomiędzy tym co widzę na renderze i w Viewporcie (tryb realistic). Rendery wychodzą znacznie bledsze i jest to dosyć frustrujące :) Dopasowanie kolorów zajmuje sporo czasu. Jest jakiś sposób aby zgrać ze sobą jasność ton i kolor?
Napisano 5 Lipiec 20159 l No niestety, facepalm. Gdyby viewport mogł wyglądać jak finalny render, to po co w ogóle była by opcja renderowania?
Napisano 9 Lipiec 20159 l Pobaw się z active shade. Renderowanie w czasie rzeczywistym. Ja przychylam sie coraz bardzien do rozwiązań typu indigo. Wypowiedzi kolegów wyżej świadczą o tym, że są mało postępowi
Napisano 9 Lipiec 20159 l Krisowski napisał: Pobaw się z active shade. Renderowanie w czasie rzeczywistym. Ja przychylam sie coraz bardzien do rozwiązań typu indigo. Wypowiedzi kolegów wyżej świadczą o tym, że są mało postępowi indygo indygiem a w blenderze to jest standardem od długiego czasu.. :)
Napisano 10 Lipiec 20159 l W vrayu do maxa też. Ale liczy procesorem nie gpu, więc nie jest tak wydajne. Stąd moje zainteresowanie indigo
Napisano 14 Lipiec 20159 l Krisowski polecam sprawdzić ustawienie active shade vray i nie pisać że liczy on cpu :P Masz możliwość wyboru cpu/gpu i nie tylko karty graficzne z cudami :) radki tez śmigają tylko musisz mieć odpowiednie sterowniki z sdk do opengl :)
Napisano 14 Lipiec 20159 l Krisowski napisał: W vrayu do maxa też. Ale liczy procesorem nie gpu, więc nie jest tak wydajne. Stąd moje zainteresowanie indigo nie zgodzę się w vray'u render wygląda zupełnie inaczej w tym trybie i nie wspierał 50% features. tylko podstawowe mogłeś se conajwyrzej refleksy i cienie zobaczyć :P A wcycku. z loopą można różnicy szukać między prev a finall :P
Napisano 14 Lipiec 20159 l Protip tysiąclecia: Jest już na rynku kilka rendererów których taki problem nie istnieje. Jedyna różnica pomiędzy viewportem a filnalnym renderem to ilość szumu i inne proporcje pre-kalkulacji sceny i czasu redneru. Zupdatujcie się.
Napisano 14 Lipiec 20159 l Monio napisał: Protip tysiąclecia: Jest już na rynku kilka rendererów których taki problem nie istnieje. Jedyna różnica pomiędzy viewportem a filnalnym renderem to ilość szumu i inne proporcje pre-kalkulacji sceny i czasu redneru. Zupdatujcie się. no to wiadomka :D ale chodziło mi akurat tutaj o konkretny przypadek vray'a który jednak jest w tyle za liderami w tej technologi.
Napisano 14 Lipiec 20159 l Tematem wątku był zwykly vievport, a dokładnie mowiac tryb Realistic, wiec chyba ktoś tutaj się zagalopowal z wywodami:)