Posted September 29, 20159 yr Hej! Pokazywałem już tę postać w wątku Paszczaka o trailerze, tutaj, lecz postanowiłem też zaprezentować jako osobny produkt, szczególnie, że zrobiłem nowy mroczniejszy render. Wszystkie rendery robione w Octane Render 2.0 liczone na Titanie X. Nie pamiętam już dokładnie czasów ale chyba coś koło 20min na render (claye szły krócej). Texturki to 5 zestawów 4k (diff, gloss, spec, norm/displace) + szósty zestaw na katanę. Modeling z texturami zajął ok 5-6 tygodni, model hp z displacem posłużył również jako source do wersji realtime w grze. pozdrawiam! Levus
September 29, 20159 yr Piknie Panie :D Pytanko mam, jeśli można ;) Rendery prosto z octana, czy były podrasowane w PS? PZDR!
September 30, 20159 yr Author artzgodka, natas - dzięki:) Cieszę się, że się podoba:) xmass - Też dzięki:) W photoshopie była robiona korekcja koloru, kontrasty, wyostrzenia, czyli same suwaczki tak naprawdę. Na renderach ręcznie podmalowuję coś bardzo rzadko, gdyż w przypadku korekcji na sekwencji video takich poprawek się nie da zrobić więc wolę się nie przyzwyczajać (no dobra, pewnie się da, ale nie na szast prast jak na screenie w photoshopie).
September 30, 20159 yr Klasa. Tak dobre, ze wypada sie cieszyc ze potrzeba na takie cuda ponad miecha.
October 3, 20159 yr strasznie nie ostre te rendery jak dlamnie nie wiem czy to wina zadużego postpro w octane glow. czy aberacji chyba jednak zadużooo strasznie.. czy niewiem czego
October 4, 20159 yr strasznie nie ostre te rendery jak dlamnie nie wiem czy to wina zadużego postpro w octane glow. czy aberacji chyba jednak zadużooo strasznie.. czy niewiem czego w wielu renderach z Octane widzę taki efekt, pewnie to fizyczna kamera
October 4, 20159 yr Author Tak, to prawda efekty trochę zjadły, troszkę dof, troszkę aberracja, troszkę glow. Chciałem jednak, żeby te renderki były takie mgliste trochę:)