Sebazx6r Napisano 16 Październik 2015 Share Napisano 16 Październik 2015 (edytowane) Cześć, przedstawiam odświeżony model. Soft.: Zbrush sculpting, Maya retopologia, poza symulacja nlcoath, Mudbox, Gimp textury. Postprodukcja Gimp. Mam szczerą nadzieję ,że się spodoba. Edit: Marmoset Viewer na art station dodałem Sam mesh plus normal mapa. Normalnie model byl na disaplcemencie. Tu zrobilem pod marmoseta specjalnie: https://www.artstation.com/artwork/31aZY Więcej o procesie powstawania w mojej teczce: http://max3d.pl/forum/threads/87617-Teczka-Zbrush/page20 Pozdrawiam Sebastian Edit: Update z postu ponizej: Edytowane 25 Październik 2015 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrise Napisano 18 Październik 2015 Share Napisano 18 Październik 2015 To teraz dawaj 1 forme boo boo :D choc juz nie pamietam jak to bylo ale chodzi o grubego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Październik 2015 Share Napisano 18 Październik 2015 Fajny, skora git. Faldy na portkach troche nie daly rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 19 Październik 2015 Autor Share Napisano 19 Październik 2015 Dzieki za komentarze. Olaf fałdy są z symulacji. Redrise gruby Buu byłby spoko wyzwaniem jest kilka fajnych jego wersji w necie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2015 Share Napisano 19 Październik 2015 No ale symulacja nie zawsze odda np. Gramature tkaniny. Tu mysle reczna robotka by byla lepsza bo bys sam. Z siebie uwzglednil zagiecia od pracy materialu przy stawach itp. Szczegolnie przy tak grubej fakturze dziwnie wyglada taki lejacy sie matrerial. Gdyby to byl jakis atlas z dobrym specularem to byloby bardziej wiarygodne. To tylkok przyklad zeby zilustrowac czemu nie do konca da sie to kupic okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 19 Październik 2015 Autor Share Napisano 19 Październik 2015 W sumie racja, choc nie kazdy material musi sie swiecic by byc mieki i plynacy;). Nastepne beda lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2015 Share Napisano 19 Październik 2015 No wiadomo, temu na biodrach symulacja nie omogla, bo nizej juz spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 23 Październik 2015 Share Napisano 23 Październik 2015 Bardzo fajny render i model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Październik 2015 Autor Share Napisano 24 Październik 2015 Dzieki. Qrde chcialbym poprawiac kazda swoja prace. Czasem poraw powiedziec stop. Tu jeszcze na samych milashaders. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 24 Październik 2015 Share Napisano 24 Październik 2015 masz może wersję z teksturami w lepszej jakości? bo naprawdę fajnie wyszedł aczkolwiek wklejenie na tło pozostawia sporo do rzyczenia szczególnie okolice lewej stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Październik 2015 Autor Share Napisano 24 Październik 2015 nie mam wlasnie zorbilem 6 chyba tile po 8k na disaplacement ale nie wiem czy chce mi sie nowe textury robic bo czasem im dluzej siedze to gorzej wyglada i potem mam taki bool dupu. Dobra ide do sklepu po kolejny okocim mocen czy inne cudo moze rece przestana dretwiec. Ogolnie bawie sie nowym mental raye'am. ....... jezu ide sie napic. Dzieki za komentarz :). Edit. I chuj fronta nie bedzie xDl...ide po browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 24 Październik 2015 Share Napisano 24 Październik 2015 Generalnie geometria jest całkiem spoko. ale tekstury ciuchów wyglądają jakbyś na cała postać miał jedną tekste 1k.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Październik 2015 Autor Share Napisano 24 Październik 2015 (edytowane) Textury na ciuchy to 4k Tzn. Na wszystko poza body. Nie sa najwyzszych lotów bede nad tym pracowal.. Jak ktos kto odwiedzil ta prace i mu sie cos nie podobalo, to prosze by pisal ale w miare konstruktywnie i lopatologicznie. Pozdrawiam. Edit. komentujcie. Najpierw sie wqrw...ie a potem spojrze na to trzewzwym okiem. Edytowane 24 Październik 2015 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 24 Październik 2015 Share Napisano 24 Październik 2015 Model jest zrobiony bardzo ok, ale faktycznie ubranie trochę nie pasuje. Jak dla mnie najbardziej nie pasuje brudny strój do studyjnego oświetlenia/ otoczenia. Jak byś może błoto wokół niego zrobił to by jakoś scaliło postać z otoczeniem. No i może ręce (palce) trochę gumowate wyszły. Ale mordka i korpus cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 28 Październik 2015 Autor Share Napisano 28 Październik 2015 Qrde powiem tak zobaczy sie ;). Narazie robie przerwe od niego i zabieram sie za lowpoly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2016 Kupiłem Affinity i przepuscilem Buu przez niego. No more gimp ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 11 Grudzień 2016 Share Napisano 11 Grudzień 2016 Może za dużo dałeś blura na stopy, ale całość ekstra wygląda. Bardzo mi się podoba! Pod każdym względem lepszy obrazek od poprzedniego Buu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 12 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2016 Taka zabawa ;). Qrde teraz przezebilbym ten brzuch ale nie ma sensu wracac xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gimbusik Napisano 12 Grudzień 2016 Share Napisano 12 Grudzień 2016 Świetny model ! na prawdę mi się podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi