Napisano 28 Luty 20169 l Moom to film Roberta Kondo oraz Dice Tsutsumi, twórców shorta The Dam Keeper nominowanego w zeszłym roku do Oskara. Jest to adaptacja popularnej japońskiej książki dla dzieci. Zachęcamy do obejrzenia zwiastuna. Pełna treść: Moom - zwiastun filmu
Napisano 28 Luty 20169 l Jednak grafika 3D nie jest tak efektowna wizualnie, jak 2D. Pewnie dlatego "Dam keeper" jest jedną z najfantastyczniejszych animacji, jakie widziałem i w moim odczuciu zasługuje bezsprzecznie na statuetkę. Poruszająca, wielowarstwowa historia, która niesie dużo więcej, niżby się zdawało. Tonko House naprawdę intryguje i polecam śledzić ich kanał choćby na youtube, trzymam kciuki za powodzenie tego małego studia i ufam, że Moom nie zawiedzie tak pod względem artystycznym, jak i fabularnym.
Napisano 28 Luty 20169 l chętnie obejrzałbym sobie w końcu jakąś dobrą animację w 3d przeznaczoną dla dorosłego widza
Napisano 28 Luty 20169 l Podobnie jak tr3buh - juz mi sie ulewa od slodkich potworkow, gadajacych zwierzat, robotow i zabawek.
Napisano 29 Luty 20169 l A oscara zdobył film o niedźwiadkach; bardzo zagadkowy wybór, o wiele bardziej przekonywał mnie "Nie możemy żyć bez kosmosu", arcyzabawny, choć pozbawiony może idealnej pointy.
Napisano 29 Luty 20169 l Jednak grafika 3D nie jest tak efektowna wizualnie, jak 2D. Pewnie dlatego "Dam keeper" jest jedną z najfantastyczniejszych animacji, jakie widziałem... Po stokroć dziękuje, że usłyszałem o tej animacji :) (Dam keeper). Obejrzałem to dopiero teraz i jest przecudowne.