Napisano 7 Listopad 20177 l fajnie, a testowales moze rigowanie tego? Ogolnie im mniejszy polycount tym wiecej oczekuje sie od jakosci animacji. Na oko wyglada bardzo elegancko pod animacje.
Napisano 8 Listopad 20177 l Fajne, fajne te ostatnie. I zgadzam sie z olafem, swietne pod animacje #animowalobysie
Napisano 8 Listopad 20177 l Autor W przyszłości pewnie spróbuję coś zaanimować. Na razie są inne priorytety ;)
Napisano 12 Listopad 20177 l Nooo... Zacna forma pani rzeźby na środku, po prawej, a także światełko we włosach pań refek, w szczególności blondynki.
Napisano 18 Grudzień 20177 l Bryły rewelacyjne na poprzednim. Co do Twoich 3D - moje ulubione, świetny styl przeniesiony na lowpoly.
Napisano 21 Grudzień 20177 l Autor Model low poly stworzony w 3 godziny, na swiateczny "czelendz" skechfaba Temat "New years resolutions" Tutaj link do 3d >> https://skfb.ly/6vuIp
Napisano 31 Grudzień 20177 l Autor Takie szkice kompozycji na zakończenie tego roku. Oby kolejny był nieco lepszy
Napisano 29 Styczeń 20187 l Autor Dawno mnie tu nie było :D Wznawiam stare projekty. "Barbuś" -3.5K tris. Chciałem zrobić PBR, ale w blenderze to masakra :D Szkielecik laski zaczynam teksturować No i jeszcze jakiś szybki bazgrołek na koniec Zerdzewiałem już trochę. Pora brać się do pracy
Napisano 31 Styczeń 20187 l Autor Znowu gołe niewiasty. Ciekawe co psycholog miałby do powiedzenia na ten temat
Napisano 31 Styczeń 20187 l Niezłe pipki, niezłe. W kolorach też się wyrabiasz... ...coraz bardziej. Psycholog by powiedział że zdrowy chłop.
Napisano 4 Kwiecień 20186 l Jesteś taki płodny, że jakby dawali ci 500+ za każdą pracę to już byś mógł skończyć pracować ;) Bardzo mi się podobają twoje malowanki low poly. mam nadzieję, że daleko zajdziesz.
Napisano 5 Kwiecień 20186 l Autor @michalo dzięki ;) takie low poli to się szybciutko modeluje więc to raczej lenistwo/brak cierpliwości niż płodność :D @Boris dzięki za uwagi :) Wszyscy idą do przodu w jakość i realizm, a ja się cofam trochę. Chyba mam sentyment do tych kanciastych lasek
Napisano 8 Kwiecień 20186 l Autor Kolejny do kolekcji. Wymodelowany i pomalowany dzisiaj na spontanie ;)
Napisano 5 Maj 20186 l Autor @Boris ten z plastrem to Ryan Gosling(kadr z filmu blade runner 2049) trochę go skrzywdziłem wizualnie, ale na moje usprawiedliwienie powiem, że był to mój pierwszy pixel art po 20 latach :D ostatnio takie rzeczy robiłem na mojej amidze w programie delux paint @olaf aberacje dodałem już na końcu przez przesuniecie kanalow(czerwony i niebieski) o jeden piksel. Fajnie można z tym eksperymentować w programie Krita
Napisano 5 Maj 20186 l ciekawy efekt z tą abberacją. Ostatnio nadzoruje jeden projekt pixelartowy - brakuje mu właśnie takich efektów. Podpytam chłopaków od Unity, czy można takie abberacje dodać.
Napisano 6 Maj 20186 l Graft po prostu nie daje się propagandzie, że płatne = lepsze :) Świetna robota ten pixel art. Próbujesz animacji?
Napisano 6 Maj 20186 l Autor Graft po prostu nie daje się propagandzie, że płatne = lepsze :) Świetna robota ten pixel art. Próbujesz animacji? tak animacje ogarniam już od dłuższego czasu, ale jest raczej słabo więc na razie nie pokazuje :P Może coś niedługo wrzucę aby otrzymać jakieś rady od forumowych animatorów
Napisano 16 Maj 20186 l Autor Dokończyłem tego zdechlaka bo mi gnił na dysku :) wyszło jak wyszło(następny może będzie lepszy) link do skechfaba >> https://sketchfab.com/models/b7bc814ce3084a39a47bcff919cbc9a3
Napisano 17 Maj 20186 l Świetnie zaprojektowana otoczka do modelu. Na pewno idealny wzór tego jak sprzedawać swój skill i kreatywność. Mam jedną uwagę - na oko bicek ma więcej niż 56 ;)
Napisano 18 Maj 20186 l Autor maiła być bardziej realistyczna, ale jak zwykle nie chciało mi się rysować dłoni więc poleciałem w abstrakcję :D
Napisano 23 Maj 20186 l Autor Przerobiony stary bazgroł. Mam ostatnio fazę na takie remonty starych prac
Napisano 23 Maj 20186 l w sumie to dym i ogólnie osadzenie tego konia w tle najslabiej wyszło, ale widac to tylko dlatego, ze reszta jest bardzo dobra.
Napisano 11 Lipiec 20186 l Autor Dawno nic w lowpoly nie było. No to siup A tu "wideło" z procesu malowania : No i tradycyjnie skechfab >> https://sketchfab.com/models/db0377426700496d889af989ab446cca
Napisano 27 Lipiec 20186 l Ilustracja do kawału o Polaku, Ruski, Niemcu i Diable? ;) Spoko pracka. Może brakuje tu trochę cinia, głębi. I ta laska ma strasznie dziwne proporcje. Wiem, że to lamerstwo i beee ale widziałem na YT (pewnie ty też oglądałeś "concept art is dead") i sobie wrzucali postacie z daza - dla proporcji, kadru i zamalowywali to.
Napisano 27 Lipiec 20186 l Autor Ilustracja do kawału o Polaku, Ruski, Niemcu i Diable? ;) Spoko pracka. Może brakuje tu trochę cinia, głębi. I ta laska ma strasznie dziwne proporcje. Wiem, że to lamerstwo i beee ale widziałem na YT (pewnie ty też oglądałeś "concept art is dead") i sobie wrzucali postacie z daza - dla proporcji, kadru i zamalowywali to. Faktycznie klata jej powędrowała za wysoko w okolice głowy :D teraz to widzę. Generalnie to jest bazgroł stworzony w kilka godzin i z wyobraźni(bez refek co niestety widać ). Ostatnio strasznie leniwy się zrobiłem, chyba już lekkie wypalenie ;/ Obiecuje się poprawić.
Napisano 12 Sierpień 20186 l Autor Mały Asset pack nad którym aktualnie pracuję Cały proces nagrałem i można zobaczyć "tajmlapsa" na moim"jutubie: https://www.youtube.com/user/przeszczep21
Napisano 12 Sierpień 20186 l wyglada ciekawie, komórki? Widziałeś jakość Elder Scrolla może, byłem w szoku, że tyle się już z komórek wyciąga? Powodzenia!
Napisano 12 Sierpień 20186 l Zejdzie jak świeże bułeczki! Skały bardzo mocno low-poly. Może warto byłoby przygotować kilka LOD dla każdej? I przynajmniej w LOD0 zrobić ciekawszą sylwetkę?
Napisano 12 Sierpień 20186 l Autor Zejdzie jak świeże bułeczki! Skały bardzo mocno low-poly. Może warto byłoby przygotować kilka LOD dla każdej? I przynajmniej w LOD0 zrobić ciekawszą sylwetkę? Ciekawy pomysł. Nie pomyślałem o tym. Może faktycznie przerobie je na kilka poziomów szczegółowości. Dzięki za podsuniecie takiego rozwiązania. Pozdro.
Napisano 13 Sierpień 20186 l Autor Fajne! Kanał YouTube też wygląda elegancko. Życzę sukcesów :) Dzięki ;) Zobaczymy co tym razem z tego wyjdzie