Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 467
  • Wyświetleń 88,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taki kot mi się wykluł. Na podstawie starego projektu koszulki  

Napisano

fajnie, a testowales moze rigowanie tego? Ogolnie im mniejszy polycount tym wiecej oczekuje sie od jakosci animacji. Na oko wyglada bardzo elegancko pod animacje.

Napisano

Fajne, fajne te ostatnie. I zgadzam sie z olafem, swietne pod animacje #animowalobysie

Napisano
  • Autor

W przyszłości pewnie spróbuję coś zaanimować. Na razie są inne priorytety ;)

Napisano

Nooo... Zacna forma pani rzeźby na środku, po prawej, a także światełko we włosach pań refek, w szczególności blondynki.

Napisano

Bryły rewelacyjne na poprzednim. Co do Twoich 3D - moje ulubione, świetny styl przeniesiony na lowpoly.

Napisano
  • Autor

Takie szkice kompozycji na zakończenie tego roku. Oby kolejny był nieco lepszy

XV5iQBy.jpg

Napisano
  • Autor

Dawno mnie tu nie było :D Wznawiam stare projekty.

"Barbuś" -3.5K tris. Chciałem zrobić PBR, ale w blenderze to masakra :D

YdQ9PpL.jpg

Szkielecik laski zaczynam teksturować

J6MmvTG.jpg

No i jeszcze jakiś szybki bazgrołek na koniec

1fXHtZE.jpg

Zerdzewiałem już trochę. Pora brać się do pracy

Napisano
  • Autor

Znowu gołe niewiasty. Ciekawe co psycholog miałby do powiedzenia na ten temat

mT1vIQU.jpg

Napisano

Jesteś taki płodny, że jakby dawali ci 500+ za każdą pracę to już byś mógł skończyć pracować ;)

Bardzo mi się podobają twoje malowanki low poly. mam nadzieję, że daleko zajdziesz.

Napisano
  • Autor

@michalo dzięki ;) takie low poli to się szybciutko modeluje więc to raczej lenistwo/brak cierpliwości niż płodność :D

@Boris dzięki za uwagi :) Wszyscy idą do przodu w jakość i realizm, a ja się cofam trochę. Chyba mam sentyment do tych kanciastych lasek

Napisano
  • Autor

Kolejny do kolekcji. Wymodelowany i pomalowany dzisiaj na spontanie ;)

SPgfv9Q.png

Napisano
  • Autor

@Boris ten z plastrem to Ryan Gosling(kadr z filmu blade runner 2049) trochę go skrzywdziłem wizualnie, ale na moje usprawiedliwienie powiem, że był to mój pierwszy pixel art po 20 latach :D ostatnio takie rzeczy robiłem na mojej amidze w programie delux paint

@olaf aberacje dodałem już na końcu przez przesuniecie kanalow(czerwony i niebieski) o jeden piksel. Fajnie można z tym eksperymentować w programie Krita

Napisano

ciekawy efekt z tą abberacją. Ostatnio nadzoruje jeden projekt pixelartowy - brakuje mu właśnie takich efektów. Podpytam chłopaków od Unity, czy można takie abberacje dodać.

Napisano

Graft po prostu nie daje się propagandzie, że płatne = lepsze :)

Świetna robota ten pixel art. Próbujesz animacji?

Napisano
  • Autor
Graft po prostu nie daje się propagandzie, że płatne = lepsze :)

Świetna robota ten pixel art. Próbujesz animacji?

tak animacje ogarniam już od dłuższego czasu, ale jest raczej słabo więc na razie nie pokazuje :P Może coś niedługo wrzucę aby otrzymać jakieś rady od forumowych animatorów

Napisano

Świetnie zaprojektowana otoczka do modelu. Na pewno idealny wzór tego jak sprzedawać swój skill i kreatywność.

Mam jedną uwagę - na oko bicek ma więcej niż 56 ;)

Napisano
  • Autor

AqfRiIU.jpg

maiła być bardziej realistyczna, ale jak zwykle nie chciało mi się rysować dłoni więc poleciałem w abstrakcję :D

Napisano
  • Autor

Przerobiony stary bazgroł. Mam ostatnio fazę na takie remonty starych prac

etRP2bB.jpg

Napisano

w sumie to dym i ogólnie osadzenie tego konia w tle najslabiej wyszło, ale widac to tylko dlatego, ze reszta jest bardzo dobra.

Napisano

Ilustracja do kawału o Polaku, Ruski, Niemcu i Diable? ;)

Spoko pracka. Może brakuje tu trochę cinia, głębi. I ta laska ma strasznie dziwne proporcje. Wiem, że to lamerstwo i beee ale widziałem na YT (pewnie ty też oglądałeś "concept art is dead") i sobie wrzucali postacie z daza - dla proporcji, kadru i zamalowywali to.

Napisano
  • Autor
Ilustracja do kawału o Polaku, Ruski, Niemcu i Diable? ;)

Spoko pracka. Może brakuje tu trochę cinia, głębi. I ta laska ma strasznie dziwne proporcje. Wiem, że to lamerstwo i beee ale widziałem na YT (pewnie ty też oglądałeś "concept art is dead") i sobie wrzucali postacie z daza - dla proporcji, kadru i zamalowywali to.

Faktycznie klata jej powędrowała za wysoko w okolice głowy :D teraz to widzę. Generalnie to jest bazgroł stworzony w kilka godzin i z wyobraźni(bez refek co niestety widać ). Ostatnio strasznie leniwy się zrobiłem, chyba już lekkie wypalenie ;/

Obiecuje się poprawić.

Napisano

wyglada ciekawie, komórki? Widziałeś jakość Elder Scrolla może, byłem w szoku, że tyle się już z komórek wyciąga?

Powodzenia!

Napisano

Zejdzie jak świeże bułeczki! Skały bardzo mocno low-poly. Może warto byłoby przygotować kilka LOD dla każdej? I przynajmniej w LOD0 zrobić ciekawszą sylwetkę?

Napisano
  • Autor
Zejdzie jak świeże bułeczki! Skały bardzo mocno low-poly. Może warto byłoby przygotować kilka LOD dla każdej? I przynajmniej w LOD0 zrobić ciekawszą sylwetkę?

Ciekawy pomysł. Nie pomyślałem o tym. Może faktycznie przerobie je na kilka poziomów szczegółowości. Dzięki za podsuniecie takiego rozwiązania. Pozdro.

Napisano
  • Autor
Fajne! Kanał YouTube też wygląda elegancko. Życzę sukcesów :)

Dzięki ;) Zobaczymy co tym razem z tego wyjdzie