Graft Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Kolejny do marsjańskiej sagi. Tym razem programista Piotrek. Nie zdecydowałem się jeszcze którego "wykończę"
mats Napisano 8 Wrzesień 2016 Napisano 8 Wrzesień 2016 W zasadzie to nie wiem co napisać, bo takie rysunki rządzą się swoimi prawami :p, ale mają fajny styl, szczególnie zestaw z kotami :D Może jedynie bym czasem kreskę zróżnicował, żeby linia nie była wszędzie jednakowej grubości
Graft Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 W zasadzie to nie wiem co napisać, bo takie rysunki rządzą się swoimi prawami :p, ale mają fajny styl, szczególnie zestaw z kotami :D Może jedynie bym czasem kreskę zróżnicował, żeby linia nie była wszędzie jednakowej grubości Dzięki wielkie :) Z tą kreską to mi się nigdy nie chce bawić jak pomysły notuję :D chyba następnym razem się przyłożę bardziej do tego aspektu
Graft Napisano 21 Październik 2016 Autor Napisano 21 Październik 2016 Czuję spadek umiejętności. Pora wrócić do gry
wajktor Napisano 28 Październik 2016 Napisano 28 Październik 2016 Moim zdaniem Twoje szkice komiksowe mają więcej mocy. Są pełne życia i emocji. Za to w typowym concept arcie czegoś brakuje - tu pewnie skupiasz się mocno na warsztacie, a brak swobody sprawia, że nie możesz sobie pozwolić na tak mocny przekaz.
Graft Napisano 28 Październik 2016 Autor Napisano 28 Październik 2016 Moim zdaniem Twoje szkice komiksowe mają więcej mocy. Są pełne życia i emocji. Za to w typowym concept arcie czegoś brakuje - tu pewnie skupiasz się mocno na warsztacie, a brak swobody sprawia, że nie możesz sobie pozwolić na tak mocny przekaz. Pewnie masz rację. Skupiam się głównie na warsztacie bo chcę się w końcu nauczyć "przyzwoicie" renderować. To, że concepciarz ze mnie marny to uświadomiłem sobie już dawno ;) Dzięki za wnikliwą analizę.
wajktor Napisano 31 Październik 2016 Napisano 31 Październik 2016 Nie twierdzę, że marny z Ciebie koncepciarz, po prostu prace komiskowe bardziej do mnie przemawiają (a to tylko subiektywne odczucie). Warsztat renderowy masz zupełnie porządny, ale rozwijać trzeba się ciągle, nie ma lekko ;)
michalo Napisano 6 Listopad 2016 Napisano 6 Listopad 2016 Nie poweim zbyt wiele poza tym, ze lubię tu zaglądać :)
Graft Napisano 11 Listopad 2016 Autor Napisano 11 Listopad 2016 Miało być pięknie a wszyło jak zwykle... Przy następnym obiecuje się poprawić
genitalius Napisano 12 Listopad 2016 Napisano 12 Listopad 2016 Graft musze CI powiedziec, ze jesli idzie o Krola Dzumca, to szkice, ktorymi tak mocno weszedles w temat naprawde robia wrazenie, kilka charakterkow wyglada naprawde soczyscie. Na Twoim miejscu ostatnia tablice ze szkicami zaprezentowal bym jako propozycje do bitwy. Ostatni render jakos taki malo wyrazisty zeby nie powiedziec maluczki w porownaniu do bardzo lekkiej powabnej kreski z wczesniejszych pracek.
Graft Napisano 12 Listopad 2016 Autor Napisano 12 Listopad 2016 To jest właśnie mój problem, że im dłużej nad czymś siedzę tym gorzej to wygląda.
purin Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 To nie o to chodzi, ze jestes marnym koncepciarzem czy im dluzej tym gorzej tylko zwyczajnie nie umiesz operowac kolorem. Stad twoje prace przy czarno-bialych wygladaja blado. Po drugie odnosze wrazenie, ze (niezaleznie od koloru) lepiej ci ida prace cartoonowe, stylizowane, bardziej graficzne. Jesli tak to niepotrzebnie pchasz sie na sile w realizm, ktory wymaga innej reki i innego sposobu myslenia. Koncepciarz moze byc od cartoonu. Popracuj nad kolorem i idz w to, co idzie ci najlepiej.
Graft Napisano 13 Listopad 2016 Autor Napisano 13 Listopad 2016 ... realizm, ktory wymaga innej reki i innego sposobu myslenia. Mógłbyś bardziej rozwinąć tę myśl? o jaki inny sposób myślenia chodzi, bo nie bardzo rozumiem.
purin Napisano 13 Listopad 2016 Napisano 13 Listopad 2016 (edytowane) Po pracach widac, ze jestes bardziej rysownikiem/grafikiem niz malarzem (stad twoje prace komiksowe sa fajniejsze) i lepiej ci idzie praca na ostrych krawedziach i synteza (cartoon) niz realizm operujacy bardziej na miekkich plamach i rozbudowanych subtelnosciach (nawet jesli mowimy o realizmie bardziej uproszczonym i ekspresyjnym). Nawet w tych movie still studies gdy stosujesz ostre krawedzie i operujesz plama bardziej syntetycznie - te prace sa lepsze. Po prostu twoj styl pasuje do cartoonu, rzeczy bardziej komiksowych, graficznych. Czyli inny sposob myslenia to - myslenia plama, na miekkich przejsciach, subtelnosci a u ciebie - myslenie linia, praca na krawedziach, synteza, oszczedne operowanie plama, bardziej konkretne ruchy, decyzje. Skoro masz potencjal by byc swietnym komiksiarzem, grafikiem, koncepciarzem od cartoonu to nie widze powodu dla ktorego mialbys na sile pchac sie w realizm. Kolor warto ogarnac niezaleznie od kierunku w ktorym pojdziesz. Edytowane 13 Listopad 2016 przez purin
Graft Napisano 16 Listopad 2016 Autor Napisano 16 Listopad 2016 Testuję Kritę. Jak na darmowy soft, jest zadziwiająco dobrze.
michalo Napisano 16 Listopad 2016 Napisano 16 Listopad 2016 Fajna ta kobieta z papierosem. No reszta też!
wajktor Napisano 1 Grudzień 2016 Napisano 1 Grudzień 2016 Super, ta pani na łące szczególnie mi się podoba.
Graft Napisano 22 Grudzień 2016 Autor Napisano 22 Grudzień 2016 Pora wziąć się do roboty bo zaczynam już "rdzewieć"
michalo Napisano 28 Grudzień 2016 Napisano 28 Grudzień 2016 Planujesz coś pociągnąć dalej z tych szkiców? Mają potencjał.
Graft Napisano 29 Grudzień 2016 Autor Napisano 29 Grudzień 2016 Planujesz coś pociągnąć dalej z tych szkiców? Mają potencjał. Nie to tylko dla rozruszania szarych komórek. Jakoś ciężko mi "przyczepić się" do jednej ilustracji na dłużej
Graft Napisano 4 Styczeń 2017 Autor Napisano 4 Styczeń 2017 Na początek roku, koloru ogarnianie Proporcje i anatomia, lekko stylizowane :P
michalo Napisano 10 Styczeń 2017 Napisano 10 Styczeń 2017 I dobrze, że się bierzesz. Dzieciaki najfajniejsze. Ogólnie drugi zlepek bardzeij m i sie podoba ze względu na różnorodność.
genitalius Napisano 10 Styczeń 2017 Napisano 10 Styczeń 2017 ostatnia plansza jest mega dobra, piekne to wszystko. Ciezko mi wybrac ulubiony kadr ale chyba te dzieciaki sa najfajniejsze sposrod tego calego fajnego towarzystwa. pozdro
Kalberos Napisano 24 Styczeń 2017 Napisano 24 Styczeń 2017 Mnie dziwi jedno, czemu ta teczka nie miala jeszcze fronta. Wymiatasz !
JonJoan Napisano 25 Styczeń 2017 Napisano 25 Styczeń 2017 Podzielam zdanie. Front powinien być chociażby za potężną zawartość dydaktyczną. Zgłaszam i robię to bez cienia wazeliny.
genitalius Napisano 25 Styczeń 2017 Napisano 25 Styczeń 2017 juz dawno zglaszalem do rekomendacji widze, ze w koncu Ktos dostrzegl niesamowity naklad pracy jaki wnosisz do tego dzialu i zostanie to nalezycie docenione. pozdrawiam i powodzenia
michalo Napisano 25 Styczeń 2017 Napisano 25 Styczeń 2017 Zgadzam się. Jedno z "miejsc", które regularnie odwiedzam. Genitalius dobrze to ujął.
Graft Napisano 25 Styczeń 2017 Autor Napisano 25 Styczeń 2017 (edytowane) Dzięki panowie za miłe słowa. Takie komentarze znaczą dla mnie dużo więcej niż miejsce na stronie frontowej. Wiem ,że moje starania idą w dobrym kierunku i nie widzę lepszej motywacji do dalszego tworzenia. Edytowane 25 Styczeń 2017 przez Graft
genitalius Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 czekam na fronta ale cos moderator nie ogarnia
michalo Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 Używasz do takich studiów może Mischief? Jeśli nie to obczaj, demo wystarczy https://www.madewithmischief.com/ Spoko się ogląda twoje obserwacje. Fajnei, że wrzucasz i takie rzeczy.
Graft Napisano 31 Styczeń 2017 Autor Napisano 31 Styczeń 2017 Lenistwo mnie dopadło(czasem tak bywa) wrzucam więc coś nieco innego dla odmiany [video=youtube;TInP-_NVKwU] Bardzo ciekawy wykład dotyczący między innymi kompozycji designu oraz ogólnie tego czym jest sztuka. Można się nie zgadzać z niektórymi tezami które głosi autor, ale nawet pomimo tego warto obejrzeć. Osobiście polecam wszystkie filmy od tego pana ;)
Rekomendowane odpowiedzi