Pabllos Napisano 13 Lipiec 2016 Napisano 13 Lipiec 2016 Witam witam Przedstawiam Wam mój najnowszy koncept Alfa Romeo FURIA , auto modelowałem przez 9 miesięcy nie licząc czasu który poświęciłem na wymyślanie. link do projektu : https://www.behance.net/gallery/40598237/Alfa-Romeo-FURIA-2016-by-Paul-Breshke Opis projektu jest na moim profilu BEHANCE więc ja nie będę się rozpisywał tylko zapraszam do oglądania, więcej zdjęć na profilu BEHANCE :) POZDRAWIAM !!!
marekkonieczny Napisano 13 Lipiec 2016 Napisano 13 Lipiec 2016 Projekt robiłeś w Revicie ? Wygląda obłędnie, zwłaszcza czerwony. Z chęcią zobaczył bym go na drodze :) edit. Te światła z przodu takie sobie, trochę nie trzymają się całości.
YetoKnight Napisano 13 Lipiec 2016 Napisano 13 Lipiec 2016 Uwielbiam Twoje koncepty samochodów, świetny pomysł i wykonanie. Czy pośród na pewno wielu inspiracji znalazło się także miejsce dla Pagani Huayra? Takie miałem skojarzenia już po pierwszym obrazku, a gdy zobaczyłem wnętrze tylko się umocniłem w tym przekonaniu :) Niby inne ale jakoś mi się kojarzy z tym designem Pagani. Super praca.
blomd Napisano 14 Lipiec 2016 Napisano 14 Lipiec 2016 Kawał dobrej roboty. Rendery jak i sam design naprawdę na wysokim poziomie. Mój faworyt to ostatni obrazek. Możesz powiedzieć ile mniej więcej czasu zajęło Ci wymyślenie samego nadwozia? Chętnie zobaczył bym jakieś szkice :) Pozdrawiam. I oczywiście front!
Pabllos Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Napisano 15 Lipiec 2016 Hej Dzięki Panowie za pozytywne opinie, rady i spostrzeżenia. Naturalnie każdy może odbierać inaczej design FURI i może się podobać coś innego, natomiast mój design widziało już kilku profesjonalnych designerów aut ( czynnych pracujących w firmach ) którzy pozytywnie ocenili moją pracę :) co dla mnie też jest bardzo ważne . Auto zrobiłem w 3dsMax i dodałem małą korektę w PS. Czas modelingu to około dziesięciu miesięcy ale do tego trzeba doliczyć jeszcze ze trzy miesiąca wymyślania i planowania :) Na ten moment przerzucam się na Alias bo kolejny projekt planuje już zrobić w tym programie. Jeszcze raz dzięki Panowie za uznanie !!!
benton Napisano 17 Lipiec 2016 Napisano 17 Lipiec 2016 dlaczego to trwało ponad rok? dziennie 5 minut pracy, czy po prostu częste przeróbki i projektowanie od nowa?
Pabllos Napisano 20 Lipiec 2016 Autor Napisano 20 Lipiec 2016 Dzięki Panowie Rok pracy to i tak krótki czas bo np. Delahaye zajęło mi około dwóch lat a Lambo półtorej . Niestety jeśli coś ma być dobre to będzie zajmować sporo czasu. Dzienna moja praca to średnio 10 godzin siedzenia przed monitorem ( czasami to nawet żona jest na mnie zła z tego powodu ) i w tym czasie zajmuję się szkicowaniem, modelowaniem czy poprawkami i próbnymi renderami, jest to proces który w pełni jest ze sobą powiązany .
dexter47 Napisano 22 Lipiec 2016 Napisano 22 Lipiec 2016 mega prze-kozackie wnętrze samochód tez super jedna mała rzecz mi się nie podoba to grill ale to kwestija gustu już :) jak dla mnie front Ps ile siedziałeś w szkicowniku chodzi mi o szkice przed zaczęciem modelowania w 3d
pbcg Napisano 25 Lipiec 2016 Napisano 25 Lipiec 2016 Niezła fura! widać czas poświęcony na dopracowanie każdego detalu, chciałbym mieć tyle cierpliwości co Ty ;)
Graft Napisano 27 Lipiec 2016 Napisano 27 Lipiec 2016 Świetny model ;) pojawiła się nawet wzmianka o nim na onet.pl w dziale motoryzacji http://moto.onet.pl/aktualnosci/alfa-romeo-furia-nowy-supersamochod/dny52q Szacunek za czas poświęcony na jego wykonanie
Rekomendowane odpowiedzi