Dynamico Napisano 18 Sierpień 2016 Napisano 18 Sierpień 2016 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]102163[/ATTACH] Wizualizacje do projektu przebudowy domu jednorodzinnego. Znowu "męczę" domek i chyba nie jest za dobrze. Dobre rady mile widziane. ... ... ... A na koniec stan obecny Edytowane 19 Sierpień 2016 przez Dynamico
Xaia Napisano 18 Sierpień 2016 Napisano 18 Sierpień 2016 Tak jakby antyaliasing ci leżał. Cały render wydaje się trochę płaski. Nie podobają mi się odbicia w oknach. Po za tym całkiem znośnie :>
Dynamico Napisano 18 Sierpień 2016 Autor Napisano 18 Sierpień 2016 A właśnie, że nadbudowa :-) Antyaliasing chyba przez pomniejszanie obrazka wyświetlanego na forum. Tu oryginał widok 1 Może za mocny kontrast zrobiłem i stąd "płaskość". Zmniejszę i porównam. Spróbuję też okna poprawić - może nieco bardziej "chmurzaste" niebo?
Xaia Napisano 18 Sierpień 2016 Napisano 18 Sierpień 2016 W oryginale znacznie lepiej z tym AA. Spróbuj może po prostu zmienić kąt światła? Trochę dłuższe cienie, jakiś AO dodaj - szczególnie na chodniku widać braki. Spróbuj coś zrobić z tymi oknami na dachu :>
reminoir Napisano 19 Sierpień 2016 Napisano 19 Sierpień 2016 Bardzo fajny domek :) Jak dla mnie warto by poprawić roślinność bo gdzieniegdzie takie białe prześwity są na krawędziach i to trochę rozprasza.
Dynamico Napisano 19 Sierpień 2016 Autor Napisano 19 Sierpień 2016 Poprawiłem pierwsze ujęcie. Teraz chyba lepiej.
dexter47 Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 ja bym zostawił oryginalną cegłę to drewno to drewno czy imitacja
Dynamico Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Napisano 21 Sierpień 2016 Koncepcja nie jest moja. Taką cegłę wymyślił architekt. Miało być drewno.
skalpel3d Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 (edytowane) Wrzuć jakieś meble do środka, dałbym jakieś obiekty do otoczenia które będą ci rzutowały cieniem w stronę domu na jezdnie od razu obrazek będzie bardziej dynamiczny. dopracuj materiał drewna na elewacji odrobinę więcej refleksów i mocniejszy bump, na razie bym nie stosował efektu dof zanim dopracujesz sama scenę. Kolejna rzecz masz przytłumione światło w scenie Edytowane 21 Sierpień 2016 przez skalpel3d
Rekomendowane odpowiedzi