Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

[ATTACH=CONFIG]102163[/ATTACH]

Wizualizacje do projektu przebudowy domu jednorodzinnego. Znowu "męczę" domek i chyba nie jest za dobrze.

Dobre rady mile widziane.

cam1b.jpg

...

cam2b.jpg

...

cam3b.jpg

...

A na koniec stan obecny

obecny1.png

Edytowane przez Dynamico

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak jakby antyaliasing ci leżał. Cały render wydaje się trochę płaski. Nie podobają mi się odbicia w oknach. Po za tym całkiem znośnie :>

Napisano
  • Autor

A właśnie, że nadbudowa :-)

Antyaliasing chyba przez pomniejszanie obrazka wyświetlanego na forum. Tu oryginał widok 1

Może za mocny kontrast zrobiłem i stąd "płaskość". Zmniejszę i porównam. Spróbuję też okna poprawić - może nieco bardziej "chmurzaste" niebo?

Napisano

W oryginale znacznie lepiej z tym AA. Spróbuj może po prostu zmienić kąt światła? Trochę dłuższe cienie, jakiś AO dodaj - szczególnie na chodniku widać braki. Spróbuj coś zrobić z tymi oknami na dachu :>

Napisano

Bardzo fajny domek :) Jak dla mnie warto by poprawić roślinność bo gdzieniegdzie takie białe prześwity są na krawędziach i to trochę rozprasza.

Napisano

Wrzuć jakieś meble do środka, dałbym jakieś obiekty do otoczenia które będą ci rzutowały cieniem w stronę domu na jezdnie od razu obrazek będzie bardziej dynamiczny. dopracuj materiał drewna na elewacji odrobinę więcej refleksów i mocniejszy bump, na razie bym nie stosował efektu dof zanim dopracujesz sama scenę. Kolejna rzecz masz przytłumione światło w scenie

Edytowane przez skalpel3d