maritim Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 Na wstepie musze nadmienic ze jestem dosc zielony w modelowaniu. Jednak zdecydowalem sie cos zamiescic. Autko jest w wstepnej fazie modelowania, mam dosc malo czasu jednak bede staral sie sukcesywnie zamieszczac screny z postepow. Mam nadzieje ze nie rozbawie wszyskich tu zebranych tą pracka. Prosze na szczere komentarze i pomoc. Aha, modeluje bez zadnych porzadnych blueprintow, bo takowych nie moglem znalezc (tylko fotki z netu).
Kryhas Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 I znowu trzeba zwrócić uwage :( Zmień temat na np. Pojazd 3D:Opel Calibra. Co do modelu to wygląda nawet przyzwoicie.
Gość User190 Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 Fotki wystarczą Ci w zupełności (jeśli są dobre). Model nie wygląda najgorzej - zobaczymy jak CI pójdzie, gdy będzie trzeba dorobić detale :) Keep on working..
polka dot Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 hmm idzie ci calkiem dobrze, nie widac zadnych powazniejszych bugow. :) podoba mi sie :D
illy Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 czym to modelujesz? i chyba lepiej by bylo renderowac bez materialow, ale pracka ciekawa
sikham Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 blueprinty są tylko bez widoku top ;) calibra mmmmm :>>> będę nocował w tym topicu ;) btw przecież widać ze to 3ds ;)
maritim Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 widzac co tu sie wyrabia, powoli trace wiare w to co robie - hehe. Mimo wszystko zamieszcze pare screnow. Nie wiele nowego sie pojawilo, ale mimo wszystko licze na uwagi i spostrzezenia. (kola tymczasowo wrzocilem)
pchelka Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Pracuj pracuj ... powinno być ciekawie :))
Kryhas Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 No jest ok ale nad tyłem trzeba troche dłużej popracować bo jest zbyt okrągły.
Piotr Dobosz Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 btw przecież widać ze to 3ds ;) Sikham jemu chyba chodzila jaka metoda czy poly czy np nurbs itd:)
illy Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 dokuadnie, soft to widze jaki przeciez
maritim Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Aha, zapomnialem podziekowac koledze za blueprincik. Zamieszcze pare nastepnych screnow jesli nie macie nic przeciwko... hehe
shampan Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 calkiem przyzwoite modelowanie:) nie to co moja modena co na jej powierzchni prosta kreska wyglada jak sinusoida
illy Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 po przednim i tylnym slupkiem cos sie dzieje
zipper Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 pisales ze jestes zielony "w modelowaniu" a nie wyglada :) bardzo przyzwoicie zapowiadajaca sie praca ... o ile jesli jestes rownie zielony w renderingu ... to bedzie bardzo dobrze ... PS. i byla ona krwisto czerwona ... ;) pozdrawiam
Bzyku Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 niezle jak na początkujacego i jeszcze najladniejszy opelek lat 90 wyprzedzający swoją epoke :). a oddziel caly dach razem ze slupkiem od blotnika bo raczej nigdy nie robi sie tak w calosci to poprostu musi byc oddzielnie...
maritim Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 Wtam wszystkich tu obecnych, jest jeszcze b. duzo zo zrobienia. Nie moglem sie powstrzymac i zrobilem drobny render - pogladowy, oczywiscie.
Gość Piotr Mądry Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 no właśnie jaka metoda!!??
polka dot Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 dobrze idziesz, nie widac zadnych bledow, ale tjw oddziel slupek bo bug sie tam bedzie robil. fajnie to wyglada - jak calibra :D
Por@szek Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 Jol Zoltodziobie :) Fajny ten ostatni renderek jak resorak. Moje zdanie znasz, ale musze przyznac ze coraz bardziej mi sie podoba, tylko nie rob jej zoltej ...plisss, juz sie dosc nagapilem na zolte punto;P Trzymaja tak dlaej Orzech. CU
maritim Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 Dzieki za wasze opinie. Dosc mozolnie mi to idzie, ale motywacja sa wasze komentarze.
maritim Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 Witam wszystkich, chyba zbyt wolno to robie - ciagle brakuje czasu. Zaczalem dlubac przy wnetrzu. Aby odswierzyc troszke temat zamieszczam pare obrazkow.
Knysha Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Bardzo ladnie. Jak mowiles, ze jestes jeszcze zielony w modelowaniu, to strach pomyslec co bedziesz modelowal za 2-3 lata :). Model ladny, nie ma sie do czego przyczepic (jak narazie ;)). Moze bys siatke dal :)? BTW. Podoba mi sie ostatni render, hehe ;). Pzdr
Kryhas Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 z przodu masz troszke krzywo, a niekture szczegoly sa zbyt oble.
maritim Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 Witam ponownie po dluzszej nieobecnosci. Mecze sie nad deska rozdzielcza jak widac, niestety dluga droga abym ja skonczyl - hmm. Pozdrawiam wszystkich
zipper Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 czy ja wiem czy taka dluga ... mi sie podoba :)
maritim Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Po dluzszej nieobecnosci chcialbym zamiescic cos nowego w tym projekcie. Fragmenty kokpitu. Jak widac, nie sa jeszcze ukonczone. Pozdrawiam
slim_sandman Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 widze że postawiłeś na detale, ja też tak chciałem ale mój komp nie daje rady :-(
Loozack Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 jestem pod wrażeniem, szczegóły robią swoje :) a niech mi ktoś tylko spróbuje napisać, że "tego i tak nie będzie widać" :> pozdrawiam
maritim Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Napisano 21 Grudzień 2004 I znow cos nowego, choc jest jeszcze duzo pracy do wlozenia....Kola, material, otoczenie to na razie atrapa.
sikham Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 karoserie też by sie przydało dopieścić narazie to samochodzik jak na radio niby calibra a jakoś taka niepodobna ;) "tego i tak nie będzie widać" :>>>>>>>> (tego w środku) czekam na poprawki i więcej środka
Nieszpor Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Ja nie wierze ze jestes poczatkujący :) Dobra robota!!!
slim_sandman Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 prezentuje się ładnie, ale jak już wrzucasz z lakierem to jakis ładniejszy być dał :-p
javor Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 wnętrze mi się bardzo podoba ... ale karoseria i koła w porównaniu do niego to amatorszczyzna :/ to takiego szczegółowego wnętrza aż się prosi poprawić reszte, albo i nawet od nowa zrobić :)
Bzyku Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 tu popieram javora :) wnetrze cudowne ale nadwozie to nie to jeszcze nie przynajmniej, a jest napewno waniejsze niz interior...
maritim Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 Dzieki za opinie. Musze jednak nadmienic ze karoseria musi byc jeszcze "wyklepana" Zostawilem karoserie na pewnym etapie w spokoju i zabralem sie za wnetrze, a dlatego ze powoli zaczelo mi sie "nudzic" - po prostu musialem troche od tych "blach" odreagowac. A kola, wiem ze sa straszne - sa bo są, aby nie bylo widac ze na ceglach stoi. Reasumujac...wiele, ale to wiele pracy zostalo. Mam nadzieje ze nie zarzuce tego projektu...Ale mimo wszystko wielkie dzieki za uwagi...Pozdrawiam
polka dot Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 materialy - fuj kola - bleee wnetrze - przesliczne! jestem pod wrazeniem ;) powodzenia
Gość Wiktor Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Przynajmniej nie jest to następne Audi TT ;) Tak ogólnie to "mnie sie podoba"! :) Ale wnętrze to faktycznie jest śliczne!!! Załóż mu jakieś więsze walce! Bo te kółeczka to do Sejtka się nadają ;>
Gość Calibra Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Dzieki za opinie. Musze jednak nadmienic ze karoseria musi byc jeszcze "wyklepana" Zostawilem karoserie na pewnym etapie w spokoju i zabralem sie za wnetrze, a dlatego ze powoli zaczelo mi sie "nudzic" - po prostu musialem troche od tych "blach" odreagowac. A kola, wiem ze sa straszne - sa bo są, aby nie bylo widac ze na ceglach stoi. Reasumujac...wiele, ale to wiele pracy zostalo. Mam nadzieje ze nie zarzuce tego projektu...Ale mimo wszystko wielkie dzieki za uwagi...Pozdrawiam I didn't understand any f***ing word here, but man, this is a damn good work. Do you have professional intensions, is it a competition or is it just for your own pleasure? The interieor is awesome, dude. I would be interested in the model, but i can't find email or links to a personal website. Nice forum, by the way. Calibra
Loozack Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Calibra, you can always use "Gadu-Gadu" to contact Maritim, you can download it from http://www.gadu-gadu.pl P.S. I just noticed, that in his profile is e-mail, so I don't know why you didn't see it :)
Gość Calibra Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 Calibra, you can always use "Gadu-Gadu" to contact Maritim, you can download it from www.gadu-gadu.pl P.S. I just noticed, that in his profile is e-mail, so I don't know why you didn't see it :) Yeah, gadu² is explained in polish, so i didn't want to make any experiments with that. I wrote him a PM (sometimes there are english words between all the random (for me) letters in the bulletin software. You call it a prywatne wiadomosci (dont know how to spell, but these are my first polish words.....)....i understand private....so if I have to learn polish to get the model, I will. Yes i found the email, but it is set to deny.
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 powiem ci tak - jak wyrenderujesz na białym tle z białym/szaym materiałem to będzie cała karoseria o wiele lepiej wyglądac - a tak to czepiaja sie karoserii ;) dla mnie srodek jest git
sikham Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 Calibra you can go to -> Panel Użytkownika/Edycja Opcji and then in Pozostałe Opcje/Język forum you can choose english language and you'll have forum in english ;)
maritim Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Witam wszystkich. Dawno jakos tu nie zagladalem, a wiele sie dzialo... Zapuscilem troszke ten temat, ale widze ze trzba sie ostro wziasc do pracy. Moze w koncu... Wpakuje cos dla poprawienia statystyk...
Rekomendowane odpowiedzi