Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pomyślałem że się podzielę:

Przy eksporcie do sekwencji PNG podałem złą nazwę pliku docelowego - render był poprawką do istniejącej już sekwencji.

W rezultacie kilkaset plików miało inną nazwę.

W windowsie brakuje narzędzia do masowej zmiany nazw, jest ono jednak w darmowym Total Commanderze, "Narzędzie Wielokrotnej zamiany..."

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Total Commander nie jest darmowy tak na prawde ale spoko ;) Znaczy jest tak samo darmowy jak Winrar.

Na prawde darmowy jest za to FastStone Image Viewer, ktory ma ta i i mnostwo innych przydatnych opcji. Cos jak Bridge, tylko sie nie wywala jak masz katalog z paroma tysiacami graf. I nie urosnie ci broda pomiedzy odpaleniem a mozliwoscia uzycia :D

Napisano

Możesz w windowsie zmienić masowo nazwy plików ale nie masz wpływu na wynik, zostajesz z nazwą pliku i kolejnym numerem w nawiasie plik(1).itd

Ja lubie rename z XnView, możesz zamienić tylko wybraną część nazwy tak jak w znajdź i zamień z exela, dodać do wynikowych plików element z właściwości jak rozdzielczości, date utworzenia, dane z EXIF itp.

Napisano

Ja używam infranview, polecam, tak jak Wujek. U mnie program niezbędny.

Alternatywą dla Total Commandera jest darmowy jak nazwa wskazuje Free Commander. Ma wszystkie potrzebne bajery i batch rename też.

Jest niezbędny jak się lata po milionie różnych lokalizacji, w robocie go używam. Ale w domu zwykły expoler daje rade. Taki off top