Napisano 27 Styczeń 20178 l Cześć, postanowiłem założyć teczkę 3D ze skończonymi pracami i pokazać Wam trochę mojej twórczości. Jakiś czas temu zapoczątkowałem prywatny projekt "25 days with Vray", dzięki któremu chciałem lepiej nauczyć się Vraya i być jego bardziej świadomym użytkownikiem. Wcześniej działałem sporo po omacku, i nie do końca wiedziałem czemu coś wyszło, jak wyszło oraz miotałem się niesamowicie w ustawieniach. Przerobiłem sporo tutoriali - Warwicka, Viscorbela, Mograph plus i innych. Poznałem i przetestowałem też kilka skryptów i pluginów do Maxa. Ogólnie widzę spory progress w mojej pracy, więc jestem zadowolony z tego jak to poszło. Każda ilustracja była jakąś tam nauką - powstało tego ponad 50. Jeszcze trochę rzeczy mam w planach, więc być może powstanie kiedyś druga część tego projektu. Jedne ilustracje wyszły mi lepiej, inne gorzej, i jestem tego w pełni świadom. Generalnie starałem się by były to rendery dzienne - niektóre zajęły mi 3 godziny, a inne 13, ale starałem by były kończone w 1 dzień. Wybrałem 25 wg mnie najlepszych prac i oto one (czym dalej w las tym nowsze): Na kolejnych trzech renderach są próby wpasowania modelu 3D w zdjęcie. behance: https://www.behance.net/gallery/47546953/25-days-with-Vray Edytowane 17 Lipiec 20177 l przez Nathanielxd
Napisano 27 Styczeń 20178 l Ogólnie to jestem człowiekiem, który nie lubi takich abstrakcyjnych prac, ale muszę przyznać, że wygląda to bardzo dobrze. Bardzo fajnie kolorki dobrane. Jest "fajność" w tych pracach.
Napisano 27 Styczeń 20178 l W sumię mogę skopiować i wkleić to co napisał Temporal. Też nie jestem fanem tego typu artów ale kolorki i jakość mi się podobają :)
Napisano 27 Styczeń 20178 l Autor Dzięki, Panowie! Dorzucam jeszcze dwie prace (nie zmieściły się w pierwszym poście), które robiłem w ostatnim czasie, z okazji 10-lecia firmy w której pracuje:
Napisano 1 Luty 20178 l Wow swietne! Mozesz cos wiecej napisac o pracach 3, 4, 5 i 6? W jaki sposob powstaly te fraktale, czy struktury?
Napisano 1 Luty 20178 l Autor @gruber fractale zostały wygenerowane za pomocą programu Mandelbulb 3D - dość intuicyjny programik dający duże możliwości w generowaniu takich struktur - można je mieszać, łączyć, ewoluować. Jeśli chciałbyś się pobawić to tutaj jest tutorial jak taki fractal przenieść do 3ds maxa - http://mourelask.weebly.com/3d-fractal-creation.html Ogólnie z Mandelbulb 3D da się wypuścić tak jakby plastry (obrazki) takiego fractala, a potem w programie Fiji można te plastry połączyć i wypuścić obj. @Reynevan Nie do końca. Kończyłem Informatykę na Politechnice. Fakt, że wybrałem specjalizację grafiki komputerowej, ale tych graficznych przedmiotów nie było za wiele. Dodatkowo ukończyłem podyplomowo ASP - projektowanie graficzne. Więc coś tam artystycznie liznąłem, ale wykształcenia jako takiego nie mam ;)
Napisano 1 Luty 20178 l Masz niesamowitą wyobraźnię i ogromne wyczucie estetyki, z chęcią zobaczę więcej takich prac. Pozdrawiam.
Napisano 1 Luty 20178 l Gratuluję systematyczności :) Świetne prace, a moimi faworytami są 3, 5 i literka Google'a :)
Napisano 1 Luty 20178 l O dzieki! Mandelbulb 3D wyglada bardzo obiecujaco. Jak sobie radziles z dymem? Fume fx? Spirale i kulki ze strukturami na vertexach to jakies customowe scrypty, ktore sam stworzyles?
Napisano 1 Luty 20178 l Autor Dym jest z Phoenix FD. Chyba pierwszy raz miałem z nim styczność. W sumie to brakowało mi trochę materiałów do jego nauki. Jak macie coś ciekawego to z chęcią przyjmę. W porównaniu do ilości tutoriali i publikacji odnośnie fume fx, to troche bieda jest - niby dokumentacja na stronie jest, kilka tutków na vimeo/yt też, ale jakoś ciężko mi było się w tym odnaleźć. I tak z tego dymu nie jestem do końca zadowolony. Nie opanowałem Phoenixa za dobrze - widać po tych moich dymach, że miejscami nie łączy się on w jedną całość i widać takie osobne, poszarpane cząsteczki. Kulki ze strukturami stworzyłem w thinking particles, a spirale korzystając ze skryptu Spline-Fibers. Tak jak wspominałem, sporo testowałem pluginów/skryptów żeby przyspieszać sobie prace i poznawać jakieś nowe rozwiązania :)
Napisano 21 Marzec 20177 l Autor Jeszcze trochę mojej codziennej twórczości. Nie wiem czy znacie inicjatywę 36 days of type, ale jeśli nie i ktoś lubi typografie, to zachęcam - http://www.36daysoftype.com/ Ja w tym roku dołączyłem i zrobiłem cały alfabet, już na cyferki brakło sił ;) Czasem litery nawiązywały do czegoś, czasem są to całkowite abstrakcje. W całości prezentuje się to tak: Wybrane pracę w powiększeniu: Zainteresowanych zapraszam też na behance: https://www.behance.net/gallery/50397997/36-Days-of-Type-04
Napisano 21 Marzec 20177 l Łał! Dla mnie front! Gratulacje :) Nie zdziwiłbym się, gdyby na główną behance'a trafiło :)
Napisano 21 Marzec 20177 l Mega dobre - widac wyrafinowany smak w tych renderkach. Gra kolorow i ksztaltow. Piekne!
Napisano 21 Marzec 20177 l Sztuka przez duże "S". Niesamowite ile Ci się pomysłów mieści w głowie, i że potrafisz je tak sprawnie i z wyczuciem przenieść do 3d, jestem pełen podziwu.
Napisano 21 Marzec 20177 l Sztuka przez duże "S". Niesamowite ile Ci się pomysłów mieści w głowie, i że potrafisz je tak sprawnie i z wyczuciem przenieść do 3d, jestem pełen podziwu. No wiesz, nazwac cos sztuka przez duze "S" moze tylko jeden artysta na swiecie i pewnie wiesz o kim mowie. Ale ciiiiii...... zgadzam sie z Toba. :)
Napisano 21 Marzec 20177 l Autor No dzięki Panowie, bardzo mi miło! I proszę nie wywoływać wilka z lasu :D
Napisano 21 Marzec 20177 l pamiętam jak piotr tarka. zaczął robić pierwsze prace tego typu.. jeszcze na forum graffika.pl a behance było tylko na zaproszenia i akceptacje portfolia. Dzisiaj.. jest tego tyle że osobiście przestałem zwracać na to uwagę XD sztuką jest.. wykorzystać ten styl w zleceniu reklamie. nie jest to takie proste i też wiele firm tego nie czyta nie widzi. tzn dzisiaj jest dużo łatwiej ale wtedy.. wszyscy mieli beke że oco biega wtf.. że fajne ale kiedy zrobisz coś konkretnego :D Śmiesznie troche.. patrząc z perspektywy czasu.
Napisano 21 Marzec 20177 l Autor No Maciek zgadzam się, coś w tym jest! Dużo jest takiej twórczości - szczególnie na behance. Ale jakoś tutaj na naszym forum tego nie widuję :P Mi to sprawia frajdę, uczę się czegoś nowego (może bardziej przy poprzednim projekcie, gdzie stawiałem sobie jakieś wyzwania), i czuję się po prostu dobrze w czymś takim. No i rzeczywiście, sztuką jest to wykorzystać w reklamie, ale jak pokazuje wiele prac w sieci - na szczęście da się :)
Napisano 22 Marzec 20177 l Świetne są te twoje prace, kompozycja, kolory, materiały, wszystko współgra. Dawno nie widziałem tutaj czegoś tak świeżego. Może i na behance dużo jest materiału w tym stylu, ale jednak twoje mają coś więcej.
Napisano 17 Lipiec 20177 l Autor Czołem, ostatnio w wolnym czasie uczę się Mayki i Arnolda. Kilka testów poniżej. Krótka animacja: Behance: https://www.behance.net/gallery/54882011/-01101101-01110101-01100101-01110010-01110100-011001 Edytowane 18 Lipiec 20177 l przez Nathanielxd