Akierek Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Cześć, po dosc dlugiej nieobecnosci, postanowilem wraz ze znajomym grafikiem dokonczyc scene z Trabantem. Modelling, concept- Szymon Pancerz Texturing, lighting, rendering- Mateusz Feliks https://www.artstation.com/artist/mateuszfeliks
keajra Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Juz chcialem pisac ze mnie bardzo tym zaskoczyles renderkiem, ale widze ze kolega Cie w tym wyreczyl. No i dobrze, przynajmniej wiesz ze inni moga Ci pomoc w czym nie domagasz. Praca nawet fajna z tego wyszla. Teraz masz zadanie porownac swoje poprzednie renderki z tym co kolega zrobil i wyciagnac nauke z tego ;) Good job!
Reynevan Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Reynevan- niby dlaczego? :) Dlatego, że ludzie z tego forum za niego opowiadają?
Akierek Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Napisano 18 Kwiecień 2017 keajra- Dzieki :) Reynevan- chlopie daj zyc i przestan sie czepiac na sile.
Akierek Napisano 19 Kwiecień 2017 Autor Napisano 19 Kwiecień 2017 Dzieki michalo. Przypomne tylko ze praca zostala stworzona w Blenderze.
Gajowy Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 Dobrze, że praca została skończona, jest postęp :) Na przyszłość pamiętaj to co Ci kiedyś mówiłem ale powtórzę raz jeszcze bo masz z tym kłopoty. Zwracaj dużą uwagę na to jak coś działa, po co i dlaczego. Jak nie podejdziesz do tego w ten sposób to nie zrobisz dobrego modelu. Ja przy jakimś trudniejszym elemencie czasami rysuję sobie na kartce rózne schematy, żeby wiedzieć co mam zrobić. I nie bierz się od razu za projektowanie czegoś, na razie odtwarzaj to co jest, to jest naturalna droga. To do przodu :)
Akierek Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Napisano 20 Kwiecień 2017 Dzieki Gajowy. :) Postaram sie dostosowac do twoich rad.
maaaad Napisano 20 Kwiecień 2017 Napisano 20 Kwiecień 2017 Lakier wygląda jak z fabryki (wysoki połysk), mimo że tworzywo błotnika pofalowane (zniszczone?). Jakoś mi się to kłóci w odbiorze. Mapa wypukłości na reflektorach trochę jakby nie taka. Fajny pomysł, szopa klimatyczna :)
Akierek Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Napisano 21 Kwiecień 2017 Dzieki maaaad za opinie. :) Lakier taki jest, poniewaz doszlismy do wniosku ze samochod byl przykryty ta plandeka, i dlatego sie nie kurzyl ani nie brudzil. Z ta mapa na reflektorach , to faktycznie tutaj cos nie wyszlo.
Sebazx6r Napisano 21 Kwiecień 2017 Napisano 21 Kwiecień 2017 Pytanie jak pan pogial ten blotnik jak to plastik ;p. Ja bym sie czepil takich szczgolow jak brak brudu na aucie. Nie podoba mi sie tablica rejestracyjna nawet jako wersja sterylna. Plandeka o polowe moglaby byc ciensza. Lampy blotnik jakis grundz w glosa by nie zaszkodzil. Jakies zniszczenia. A tak fajnie.
Akierek Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Napisano 21 Kwiecień 2017 Seba- rowniez dziekuje za konstruktywna krytyke ;) Zgadzam sie, zabraklo troche obrudzen samochodu, koncepcja byla taka zeby auto bylo jak najmniej uszkodzone , gdyz stanowilo glowny model. Po prostu tak uznalismy , ze bedzie lepiej bez brudu. ;)
Sebazx6r Napisano 21 Kwiecień 2017 Napisano 21 Kwiecień 2017 ...,ale na plastiku porobiliście jakby był z blachy?
Akierek Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Napisano 21 Kwiecień 2017 Tak, wiem to blad. Nie potrzebnie bawilem sie sculptem, a potem zapomnialem ze smoothowac.
Sebazx6r Napisano 21 Kwiecień 2017 Napisano 21 Kwiecień 2017 Zwroc uwagę na jedna ze przy takim syfie w garażu powinno auto być choć trochę ubrudzone :). No i trochę kurzu by nie zaszkodzilo. Mimo wszystko calkiem fajnie wyszlo. Pzdr.
Akierek Napisano 22 Kwiecień 2017 Autor Napisano 22 Kwiecień 2017 ok dzieki za uwagi. Zastosuje je w przyszlosci :)
Akierek Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Napisano 24 Kwiecień 2017 Dorzucam jeszcze sama scene bez tekstur.
gigant84 Napisano 24 Kwiecień 2017 Napisano 24 Kwiecień 2017 Wyszło bardzo fajnie. Razi trochę model Trabanta [niedokładność], ale koniec końców jest na wielki plus. Raz jeszcze radzę Ci wziąć się jednak za prostsze, szybsze projekty. Prostsze nie znaczy gorsze. Rower, deskorolka, hulajnoga. Szybciej je wykonasz i będziesz mógł się cieszyć kolejnym projektem. Do tego wykorzystaj zdobytą wiedzę przy renderowaniu. Plus.
Akierek Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Napisano 24 Kwiecień 2017 Dzieki gigant84 :) Sprobuje sie troche pobawic w latwiejsze modele.
Rekomendowane odpowiedzi