karola-j Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 (edytowane) Witam, niestety ostatnimi czasy niewiele rysuję, więc żeby nie było pusto zamieszczę wybrane prace z kilku ostatnich lat, z naciskiem na lata 2010-2012. Jestem zmienną osobą, czasem rysuję realistycznie, innym razem szkicuję bez ładu i składu. Pewnie minie trochę czasu zanim znajdę środki wypowiedzi odpowiednie dla siebie. Na razie nauka. Krytyka bardzo mile widziana, nie krępujcie się :) PRACE WŁASNE ---------------------------------------------- speedpainting 1,5h speedpainting 1,5h speedpainting 1,5h Ilustracja na Challenge Corner 40 Przeróbka pracy ze szkicownika. Szkic powstały po obejrzeniu pierwszego odcinka serialu "Gra o tron". Portret inspirowany owocem guarany. Kolejny szkic... ... i jeszcze jeden Dwa rysunki, które docelowo miało być fotorealistyczne, ale znudziły mi się w połowie pracy ;) Ponownie szkice, tym razem tusz na papierze. Martwa natura, akryl na płótnie. PRACE ZLECONE ---------------------------------------------- Ilustracja wykonana dla Philemona Vanderbecka. Ilustracje wykonane dla Scotta Saada do jego projektu Void Ant. Zestawienie ilustracji, które wykonywałam do gry Vanthia. Powstawały w latach 2009-2011, teraz niektóre bym przemalowała i dopracowała, ale grę zawieszono, nie będę więc do nich wracać. Mało ciekawe, ale może kogoś zainteresuje: kilka ikonek do gry Vanthia. Nie powstawały zaraz po sobie, ale tak jak powyżej w przeciągu kilku lat. Są widoczne różnice w jakości rysunku. Mapka do Vanthii. - - - Updated - - - PRACE ZE SZKOŁY ---------------------------------------------- Kaczki, olej na płycie. Modelka z papierową czapeczką, szkic. Akryle i oleje na płótnie. Prace z pleneru w Bysławku. Akryle na płótnie. [ATTACH=CONFIG]90021[/ATTACH] Edytowane 5 Kwiecień 2013 przez karola-j
karola-j Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Napisano 13 Czerwiec 2012 Rysunek kredką na brystolu. Linoryt 80x50cm, przepraszam za słabą jakość fotografii.
polka dot Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 zarąbisty ten linoryt. rozmycie fotografii dodaje uroku. leci do ulubionych
karola-j Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Napisano 13 Czerwiec 2012 Moim zdaniem kiepska fotka odejmuje linorytowi urody,ale dzięki za za ciepłe słowo.
RaVirr Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Same konkrety! Teraz pozostaje czekać na kolejne wrzuty :D
ICE Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Bardzo fajna wrzuta, co do vanthii tak sie sklada, ze pracowal nad nia moj znajomy i jego brat. Ale nie mailem pojecia iz projekt zawieszono :/ Nie mniej jednak kojaze Zombie Piotra! :D
slabiak Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Mapka do Vanthii. , cmentarz , babka z papierowa czapka oraz kredka na brystolu to cisi faworyci
karola-j Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Napisano 13 Czerwiec 2012 RaVirr, nowe wrzuty chyba dopiero w lipcu, bo teraz toczę boje z okresem sesyjnym. ICE, ja również dowiedziałam się niedawno. Niestety to pewne - Nea zawiesił permanentnie pracę nad grą. Dzięki temu, albo raczej z tego powodu, mogę pokazać mapkę.
KarolGniazdowski Napisano 13 Czerwiec 2012 Napisano 13 Czerwiec 2012 Kaczki na płycie, kredka na brystolu, dwie martwe digitalowe, drugi ze speedów i przeróbka szkicownika ftw! To jest bardzo dobry up i mimo braku wybuchów i golizny nadaje się na fronta :)
karola-j Napisano 15 Czerwiec 2012 Autor Napisano 15 Czerwiec 2012 RaVirr, chyba jednak jeszcze coś wrzucę, bo zupełnie zapomniałam co mam w teczce :P Jeszcze cieplutki, bo odbity w zeszłym tygodniu, linoryt. Wymiary ok. 50x80cm.
pumax Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Linoryty, praca na ChC 40,cmentarz i niedokończone martwe ekstra! :D
resh Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Helo. Paniinfekcja i faja z bloga mi najbardziej podchodzą, z kolei ten ostatni to nie moje klimaty, no ale każdy lubi bugi ;>. Martwe też dają rade. Ten z kubkiem fajny, też mam taki :p zdrówko!
mysz Napisano 17 Czerwiec 2012 Napisano 17 Czerwiec 2012 wowowoow, ale klawa teka! 3 pierwsze obrazki mi osobiscie najbardziej podpasowaly, ale extra, ze taka roznorodnosc ogolnie. wiecej wiecej!
Status Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 Mistrzu więcej rysunku! Nie mogę przestać się paczyć
Rotcore Napisano 19 Czerwiec 2012 Napisano 19 Czerwiec 2012 jeb... to ja od końca zacznę. Plener pachnie koloryzmem, kapizmem, syntezą barwną i bardzo uproszczoną formą, miłe dla oka kolory. Postać świetna, prawa strona w tle nieco zaburza całość, może gdyby potraktować podobnie jak po lewej stronie... Vanthie pomine bo mi średnio siedzi stylistycznie i estetycznie i trochę obniża jakościowo pozostałe prace. Tusz na papierze wyśmienity jak przeróbka ze szkicownika, bardzo dobre. Grafika, linoryty również zacne, zwłaszcza rybka, niestety więcej o nich nie powiem z racji tego że nigdy grafiki warsztatowej nie wykonywałem... oceniam jedynie wizualną stronę. Pozostałe digitale również fajnie się prezentują, ale nie aż tak dobrze jak te tradycyjne, pozdrawiam dobry up
WojtekFus Napisano 19 Czerwiec 2012 Napisano 19 Czerwiec 2012 Uwielbiam Twoją wszechstronność. Bardzo smakowita teczka się zapowiada. Intrygująco wyszły te pejzażyki w intensywnych barwach. Lubię taką syntezę. Czekam na więcej :) I pozdrawiam!
karola-j Napisano 19 Czerwiec 2012 Autor Napisano 19 Czerwiec 2012 Rotcore masz rację, że prace z Vanthii trochę odstają. Przyznaję bez bicia, że różnią się między sobą jakościowo, czasami nawet znacznie. Na swoją obronę mogę napisać tylko, że staram się w tego typu pracach komercyjnych - i nie tylko w nich - powoli usuwać braki warsztatowe, szukać właściwej drogi, aby wilk był syty (zleceniodawca) i owca cała (ja) oraz nie wpaść w tanią jarmarczność. Uczenie się na własnych błędach oraz nauka, nauka i jeszcze raz nauka jest dla mnie ratunkiem. Dziękuję za wyczerpujący i szczery komentarz. WojtekFus, ta moja wszechstronność jest chyba trochę zgubna, bo nie potrafię utrzymać się dłużej przy jednym temacie, technice i stylistyce. Skaczę z kwiatka na kwiatek. Kiedyś będę musiała się zdeklarować.
karola-j Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Napisano 20 Sierpień 2012 (edytowane) Rysunki, które jakiś czas temu wykonałam dla grupy Grorr Edytowane 20 Sierpień 2012 przez karola-j
karola-j Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Napisano 12 Wrzesień 2012 Praca zaczęta nie wiadomo po co i dlaczego, chyba dla relaksu. Zamierzam jeszcze nad nią posiedzieć, a na razie zamieszczam szkic. Mile widziane uwagi i porady :) Wiem, że jedna kość policzkowa wygląda na wklęsłą i jest do poprawy, czy dostrzegacie jeszcze jakieś inne wpadki?
mrBone Napisano 12 Wrzesień 2012 Napisano 12 Wrzesień 2012 (edytowane) Z tego co widzę, to jej prawe oko jest chyba za wysoko i lekko pod innym kątem niż jej lewe. Coś z nosem chyba też nie tak. Wydaję mi się, że jest za bardzo obrócony w stronę widza, ale to tylko takie subiektywne "paczenie" :D Niech się wypowiedzą znawcy tematu, bo ja tam na razie za cienki jestem :> Reszty nie dostrzegam. Poza tym ciekawie to wygląda :) Pozdro. PS. Prace w Twojej teczuszce- świetne :> Masz jednego fana więcej :D Edytowane 12 Wrzesień 2012 przez mrBone
karola-j Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Napisano 12 Wrzesień 2012 (edytowane) Nosek pójdzie więc do poprawy, rzeczywiście jest źle osadzony. Drugie oko jednak odsłonię, bo i włosy trochę mnie mylą w trakcie pracy. PS. Dzięki ;) Edytowane 12 Wrzesień 2012 przez karola-j
JakkaS Napisano 12 Wrzesień 2012 Napisano 12 Wrzesień 2012 A ja bym odpuścił. Z natury lubię męczyć...prace, ale IMO tej wystarczy. Fajna jest. Jakaś taka smutna... ale fajna.
karola-j Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Napisano 13 Wrzesień 2012 Dzięki, poprawię tylko ten nos, bo inaczej nie zaznam wewnętrznego spokoju.
pumax Napisano 13 Wrzesień 2012 Napisano 13 Wrzesień 2012 Jak dla mnie bomba :) Nie zmieniałabym w tej pracy już niczego tak jak Jackkas : )
Swiezy Napisano 13 Wrzesień 2012 Napisano 13 Wrzesień 2012 Hm aż dziwne że jeszcze nie obserwowałem tej teczki, w końcu pracka na chc bardzo mi się podobała. Teraz to zmienię. ;) Pozdrawiam
leszek_lenia Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 helol ten linoryt ostatni jest genialny lubie takie dynamiczne grafiki z reszty prac najbardziej podchodzi mi ta zombiaczka. jedyne co bym zmienil to po prostu skupil wiecej swiatla na glowie.tzn w jednym miejscu.mysle ze lepiej by zagralo z caloscia.i zrobilo sie bardziej klimatycznie
KaliditusZaliditey Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Babulinka jest przerażająca zważywszy na to zawiniątko na plecach, te ptaki? hm, boję się. Ładne kolory, czekam na więcej.
karola-j Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Napisano 18 Grudzień 2012 Dzięki! Babulinka to praca wykonana na Challenge Corner 48 dotyczący strasznych opowieści. Cel został osiągnięty :D
WojtekFus Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Często zaglądam na bloga, więc jestem na bieżąco :D Proces powstawania babuni obserwowałem od samego początku i jestem pod wrażeniem finalnego efektu. Bardzo ciekawe połączenie stylizowanej formy z realistyczną stylówką.
karola-j Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Napisano 18 Grudzień 2012 :D no to nie zobaczyłeś nic nowego. Dzięki, dzięki!
kontur Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Ta babuszka świetna i przerażająca - jak z baśni.
grass Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Daj coś jeszcze w klimacie babulinki, może całą historię ? :D
kamesanin Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 a ja tu jestem 1 raz i nie omieszkam zaglądać częściej:D:D spidziochy miodzio ten 2 z 1 postu zwłaszcza...a o jelonku z origami i babulince to już nie wspomnę:]
karola-j Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Napisano 19 Grudzień 2012 grass, mam w planach więcej prac ze słowiańskimi mitami/demonami w roli głównej, ale nie wiem kiedy dojdzie do realizacji. Mój inny prywatny projekt nie może doczekać się ukończenia już od dwóch lat :P kamesanin, kontur - dzięki!
pumax Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Assasin's dead^^ Tak jakoś kojarzy mi się z serią assasinską. Pewnie przez kolory. Ciekawy pomysł i podejście - jeden z moich faworytów w bitwie :D
Einule Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Bardzo podobają mi się Twoje prace - szczególnie tam, gdzie widać ślady po brushach. Dodaję do obserwowanych :)
karola-j Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 pumax, podobieństwo przypadkowe. W Asassin's Creed nigdy nie grałam i nie zainteresowała mnie ta seria :) Einule - dzięki!
karola-j Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 pumax, podobieństwo przypadkowe. W Asassin's Creed nigdy nie grałam i nie zainteresowała mnie ta seria :) Einule - dzięki!
ICE Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Bardzo fajna postac, spokojnie nadawala bys ie do jakiejs wielkobudzetowej produkcji, jedynie sierp bym przemalowal. Nie ma potrzeby utrudniania sobie roboty ukazujac przedmiot w tak zmyslnych kątach widzenia. Wystraczylo pokazac jego sylwetke z boku.
ICE Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Bardzo fajna postac, spokojnie nadawala bys ie do jakiejs wielkobudzetowej produkcji, jedynie sierp bym przemalowal. Nie ma potrzeby utrudniania sobie roboty ukazujac przedmiot w tak zmyslnych kątach widzenia. Wystraczylo pokazac jego sylwetke z boku.
Rekomendowane odpowiedzi