Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hey !! :)

Postanowilem zrobić jakąś małą pracę...mam już dość potężnych i skomplikowanych scen, przy któych mój komp już \"płacze\" :[

Przedstawiam wam pana Kiwaczka :P

KIWACZEK.jpg

Przez przypadek zrobiłem rendera wcześniejszej wersji, gdzie pan kiwaczek ma cieńsze nóżki...P W updacie (chyba jutro) dam już dobrą (grubszą) wersję...:P

Pozdr

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 31,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe fajne

ja bym sie przuyczepil do kompozycji a mianowicie od pana kiwaczka odwraca uwage podloga, a wrecz ten odblask go zaslepia

pomysl o tym

Napisano

jak dla mnie jest tak jak jest jest dobrze

dobra juz nie mieszam

fajna praca:D

Napisano

Fajna przytulna pracka :)) duzo w niej roboty nie bylo, ale fajnie wyglda :) tylko powiedz mi...cezmu nie dales jeszcez retufuszu tego rendera w PS? ja to zrobilem ale nie pokaze na forum bo to Twoja pracka :) ale powiem Ci ze lepiej wyglada PO :)

pozdr

Napisano
  • Autor

Pablo daj swoją wersję !! Zobaczymy jak będzie wyglądało :)

Cieszę się, że się podoba :)

Pozdr

Napisano

Hehe Falcrum jak napisales tak i zrobiles :) bardzo ladny ten kiwaczek i pomysl ciekawy :D jakbym mial sie czegos przyczepisc to zrobilbym odrobine wieksze zblizenie i poprobowal z kadrem pionowym ale sam nie wiem czy dobrze by to wygladalo bo problem rozwazam czysto teoretycznie :)

Napisano

Co to ma byc Falcrum?? a gdzie on ma kałasznikowa, gdzie granaty i czerwona opaska na czole?? :D ;).

Napisano

Pionier - zgłoś sie do psychoterapeuty :D To juz jest choroba:]

A co do pana Kiwaczka... Proste, przyjemne. Tylko jakieś ciekawsze ujęcie i kadr. No i mozna by jeszcze dodać jakiegoś diffuseglowa czy spectacular bloom.

Napisano
  • Autor

Pionier [lol2][lol2][lol2] Jutro (ja dam radę), dostaniesz inną wersję Kiwaczka :P

Kozioo - Jakie (konkretnie) ujęcie by pasowalo ?? Napewno dam zblizenie...No i na końcu PS :P

Pozdr

Napisano

Dechy sa wielkie niczym na podlogach w dawnych czasach (no chyba ze to ma byc podloga :) ) A do tego wygladaja mi plastikowo, moze glebszy kolor zastosuj or something. IMO scena bez przyszlosci, no ale....

P.S.

Co to do cholery jest \"kiwaczek\" jakas konkurencja dla oscarow?

Napisano
  • Autor

Wtorek - kiwaczek bo się kiwa...:P. Co do dech...racja wyglądają troche plastikowo...może je zmienię...:|

Oscary...chyba dla pijaków (kiwaczków) [lol2][lol2][lol2]

Bobby - Będą różne wersje kiawczków...może i koszykarz będzie :P:D

Pozdr

Napisano

a ja mam pytanko, na jakich zasadach on dziala?? czy to jest moze jakies Perpetum-Mobile ?? :D

Napisano
  • Autor

No nie do końca...pochylasz go w jedną stronę (i puszczasz), a on sam zaczyna się \"kiwać\". To wszystko dzięki tym \"ciężarkom\" na dole :P. Powinien się kiwać kilka min :D

Pozdr

Napisano

ta ciensza (pierwsza) wersja duzo lepiej wyglada, w takich obiektach liczy sie pewna delikatnosc - subtelnosc ksztaltu, a Ty zes rurska wywalil ze wydaje sie, ze obiekt wazy kilkanascie kilo!!! Jakby go poruszyc to przewazylby ta podstawe i calosc by sie wywrocila!

Powroc do pierwotnej - cienszej sylwetki.

Pozdr

Marek

Napisano

Propozycje dla p.Kiwaczka:

-curling

-hockey

-pchniecie kula:D

Napisano

bieg zygzakiem po pyfo:] Nawet by sie nadawał z takimi zdolnościami lokomocyjnymi:] Te ruchy...

Napisano
  • Autor

MareG - Racja, mi też bardziej się podobała wcześniejsza wersja, choć bałem się, że wygląda nazbyt delikatnie...:P

Kulexy - Reczej nie...nie na tym kompie :( Za to będzie kilka wersjiKiwaczków :P

Skilo - Przemyślę twoje propozycje...:)

Kozioo - [lol2]

Niedługo update...

Pozdr

Napisano
  • Autor

No to olejna wersja Kiwaczka...Tym razem zmienił dyscyplinę :P

KIWACZEK%20HOKEJ.jpg

Kurcze, z tego ujęcia nie widać dobrze kasku i rążka...:|

Pozdr

Napisano

haha nie ma jak kiwaczek. MOże zrobisz kiwaczka muzyka np z klarnetem , trąbka albo mozę z gitarą . Myśle że to będzie rownie dobre

Napisano
  • Autor

Mam kilkanaście wersji już przygotowanych do wymodelowania...teraz tylko czekajcie na updaty...:P

Pozdr

Napisano

hehehe czekamy bo to ciekawa galeria kiwaczkow sie zapowiada, a na ostawnim FINALNYM renderze zrob wszystkie razem w jakiejs gablotce ;):D

Napisano
  • Autor

Kulexy - Też planowałem/planuję tak zakończyć tego WIP\'a...:D

Pablo - Dzienx za retusz...Wyostrzenie dodaje troche realizmu. Renderuję w VRay\'u i dlatego tak trochę \"blur\'owo\" wychodzi...:P. Narazie nie będę robił retuszy...poczekam jak sie nazbiera trochę Kiwaczków i zakończy się to w jednym dużym obrazku, a wtedy będę już eksperymentowal w PS\'ie...:)

Pozdr

Napisano

hyhy - fajne - ale sproboj go przesunac troche w prawo - zeby tak w jednej trzeciel od lewej stal - moze bedzie lepiej - tym bardziej w tym ostatniom obrazko - w strone w ktora koles patrzy niech bedzie wiecej miejsca

Napisano
  • Autor

Czego nit nic nie pisze...Jutro zamieszczam scenę, aby każdy z nasz się trochę rozerwał i pobawił...

Może wyjdzie z tego coś w stylu bitwy, kto zrobi najciekawszego \"Kiwaczka\" ??

Pozdr

Napisano
  • Autor

Wiem...nic nie poradzę do jutra...po prostu limit dzienny na serverku się skończył...(a to wszystko przez to, że umieściłem swoją pracę na forum evermotion.org...Tam w ciągu 1 dnia było 300 odwiedzin !!)

Poczekajcie...:)

Napisano

nooo dopiero dzis mi sie obrazek udalo zobaczyc ! ....... cos moge powiedziec: :D

Pozdrawiam

ps. gdzie czerwona opaska ;)

Napisano
  • Autor

Obiecana scena, ale bez tekstur...interia się wiesza, jak daję 2Mb plik, którego chce ściągać dziesiątki ludzi...:|. Korzystałem z tekstuy uzytej do \"terningu\" (darmowej sceny) fotonów w VRay\'u, na forum www.evermotion.org/forum

SCENA

Mam nadzieję, że ktoś pokaże swojego (przerobionego)\"Kiwaczka\"...:D

Pozdr

Napisano

Eeeee no niestety sie nim nie pobawie poki nie wyeksportujesz calej sceny do pliku 3ds bo ja mam maxa 5 a scen z maxa 6 nie otwiera :/

pozdr

Napisano

No no Falcrum mimo ze nie sciagnalem tego to i tak brawa za inicjatywe :) (male ale zawsze cos :) )

Napisano

Jeżeli nie używałeś nic mentala to 5 też to powinna otworzyć, zaraz sprawdze i jakby co edytuje post.

EDIT - No niestety 5 nie otwiera, sa tam jakieś mentalowe cuda :(

Napisano
  • Autor

Dobra...ja się już poddaję...:| Nie wiem co robię nie tak...:(

Jeśli ktoś będzie chciał scenę to najlepiej niech napisze mi na e-mail\'a...

[email protected]

Pozdr

Napisano

Falcrum :o bardzi fajny pomysl. Naprawde mi sie podoba i to bardzo [piwo] pracuj tak dalej :D A ja czekam na dalsze wersje :D

Napisano

Czy jak ktos zrobi innego Pana Kiwaczka to moze tu wrzucic?! Ja mam moja wizje:D i mam maxa 6:d

Napisano
  • Autor

Toudajew - fajnie, że się podoba, dzięx za uznanie...

Skilo - OCZYWIŚCIE !! PRZECIEŻ PO TO TU SCENĘ UMIEŚCIŁEM :D. OCZYWIŚCIE WSZYSCY CHĘTNI MOGĄ TU ZAMIESZAĆ SWOJE KIWACZKI :). TOUDAJEW TY TEŻ [piwo]

Pozdr