Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wczoraj zaczołem "kolejne audi";) tym razem jest to R8, taki tam supersamochód, chyba jeszcze nie wprowadzony do produkcji, ale może sie myle.

To wynik kilku godzin pracy:

• Odpowiedzi 46
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja nie jestem jeszcze debeściak w te klocki i wolę widzieć całą bryłę zanim się wypowiem bo wtedy widać czy jest coś prosto czy nie. Model jako sama maska ze zderzakiem wygląda dobrze. Trochę rogi ci pouciekały ale to napewno się zmieni.

Napisano

ladnie idzie...juz nie bawem bedzie mozna ta fure na drogach zobaczyc bo w paryzu byla prezentowana w tym roku wersja seryjna:)

szkoda tylko ze nie na naszych drogach ale pozyjemy zobaczymy;)

Napisano

damusTo: AM...może zrobie..ale tylko nowe :D

hk, Wiktor: siatka bedzie jak będzie ładna :p

Tores: rogi i inne takie zakamarki, to dopiero przy nadawaniu grubości blachom

dzisiaj troche posiedziałem i taki drobny update prezentuje(wiem że drzwi troche lipne, jeszcze popróbuje poprawić):

edit: nie zauważyłem że nie dodałem obrazków:p

Napisano

No tak zawsze byś chciał wszystko wiedzieć :P

Miejscami tak trójkątno ;) głównie własnie o to chodzi ;) mysle ze to z nadmiernej oszczednosci ...

No nie badz taki centus dodaj kilka poly a siateczka bedzie gładsza...

Napisano

nie no to nie przez moje skąpstwo :p tylko porostu moge co najwyżej używać czworokątów i lepiej jak będzie mniej poly...bo przecież jeszcze silnik trzeba będzie zrobić, bo teraz samochody bez silników sie już nie liczą :P

Napisano

No to było chyba uszczypliwe, ja nie mówie o nkatach tylko sugeruję wyciąc te kilka trójkątów na rzecz czworokątów widział przecie żem je wyczaił więc nie mówi że nie widać skoro widać, ja widzę więc fuszerki mie tu nie robi siatka mnie tu nie kłamie. A pare triaglesów w tę czy tamtą to nie tobi znaczenia chyba ze masz ciągle 128 mb ramu ;)

Napisano

widze że wątek cieszy się ogomną popularnością, więc ku uciesze wszystkich daje kolejny update :p

(wiem że na tylnym nadkolu jest krzywo, poprawie :)

Napisano

ja wide buga w gornym lewym rogu tylnego swiatla jak sie krawedz konczy ale moze yto wina renderu bo jakos tk krxywo sie wydaje, a co do lakieru to chyba satc cie na wiecej :P

Napisano

ten lakier to jest niby takie coś, i to mi się podoba, ale jak wstawie do studia to lipa wychodzi, (rowki musze poprawić :/)17.jpg

*wszystkie materiały testowe, lampy jeszcze nie skończone

*tarcza i zaciski już czekają ;)

Napisano

dzieki z komentarze

tymko -> to już się kończy :)

3D XTREME -> zdecyduj się :p

hkropinski -> eh poznęcaj sie nademną, siatki speszjal for ju, rysuj dowoli ;)

18w.jpg

19w.jpg

Napisano

z etgo co widze to troche nierownosci i full trojkatow... oczywiscie nie jest jakos zle, ale rada moja taka: zamiast trójkatow zageszczaj siatke;) bedzie duzo lepiej, tylko od razu musisz wyrównywac wszystko, pozdrawiam

Napisano

hkropinski -> ej no miałeś mi narysować, ja specjalnie tutaj siatki zamieszczam, a Ty tylko piszesz że trójkąty są, eh zawiodłeś mnie :p

damusTo -> shaderki to bardzo próbna wersja, już mam w głowie inną prezentacje nie studyjną, tylko ładne hdri potrzebuje :) a i jeszcze ja nie jestem jakiś tam dobry z ortografi, ale...;)

Napisano

blachy już gotowe, ale jeszcze poprawiać będe

następne próby lakieru, rendery nie doświetlone i są głupie odbicia bo "studia" nie zamknołem:p

jak widać jakieś bugi to piszcie.

20.jpg

22.jpg

Napisano

Swiatla sa siuper, lakier jeszcze do przerobki, studio malo przekonywujace jak dla mnie - cos mi tam nie pasi z ustawieniami swiatel (ich pozycja na scenie). Mam rozumiec ze auto nie bylo jeszcze przepalane...?? bo takie czyste koncowki wydechu w srodku sa ;P No a tak ogolnie to malinka :)

Napisano

Jest duzo dużo lepiej. Szyby tragicznie jednak wyszły. Z lampami wg Wiktora dobrymi, tez nie moge się zgodzić. Chrom na wydechu poprawa podciąg kontrast i wzmocnij światła bedzie całkiem fajna pracka widzę :]

Napisano

ten metallic zdaj sie miec za duze ziarno - o ile to metallic... ;P Troche za malo jest doswietlony na dachu - robi wrazenie jakbys postawil go "pod sciane"... ;) Choc nie ukrywam, ze tez sie dobrze prezentuje tylko jakos tak "zle siada" na oko lewe ;P Ale ogolnie wrazenia pozytywne i czekam na final :)

Napisano

No ostatni render jest bardzo bardzo. Felgi najbardziej mnie gryzą, ten materiał jakiś bezpostaciowy jest. :) Model bardzo dobry.

Napisałbym coś więcej, ale nie mogę przejść ostatniego wyścigu w NFS Carbon przez kolesia, który rozbija się tym właśnie wozem. ;)

Napisano

Ra zakup murcielago a przejdziesz odrazu;p...sorry za off topic...

co do pracki ostra co tu duzmo mowic...przydalo by sie jednak troche doswietlic model od lewej jeszcze i cos jak wczesniej byla mowa z felami zrobic po za tym naprawde ok...poziom forum rosnie co mnie cieszy bardzo;)