Gajowy Napisano 30 Maj 2015 Share Napisano 30 Maj 2015 Hej! Wreszcie jest, po długim czasie praca skończona :) Oczywiście najdłużej zeszło tam gdzie myślałem, że zejdzie najkrócej, czyli w postprodukcji :) Jako że etap ten był dla mnie kompletną nowością, zdecydowałem wypróbować kilka programów i rozwiązań nad którymi trochę się namęczyłem. Ostatecznie doszedłem do wniosku że łatwo można przedobrzyć i ograniczyłem kręcenie suwakami do minimum :) Z efektu jestem zadowolony, choć wiadomo że jeszcze sporo przede mna. Chciałbym podziękować wszystkim za pomoc, opinie i rady które zostały udzielone mi w wątku WIP http://max3d.pl/forum/threads/96415-Pojazd-3d-Ferrari-F40 dzięki nim miałem siłę i chęci by nad tym dalej pracować :) Dzięki raz jeszcze i liczę na Wasze opinie co o tym myślicie :) Soft: 3ds max, vray, Nuke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 30 Maj 2015 Share Napisano 30 Maj 2015 Nad wnetrzem krócej siedziales co? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 30 Maj 2015 Share Napisano 30 Maj 2015 Wypas. Dorzuc render outdoor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 31 Maj 2015 Autor Share Napisano 31 Maj 2015 Dzięki! Reynevan, fakt że wnętrze długo robiłem ale wiedziałem co trzeba zrobić i jakoś szło do przodu, a po wyrenderowaniu próbach obróbki bywało że po miesiącu wywalałem wszystko do kosza i tak w kółko :) Dlatego sie to strasznie dłużyło, ale nauka w las nie pójdzie :) bolitic, myślę nad sceną na torze wyścigowym i w jakiś włoskich kamienicach ale najpierw je muszę zrobić więc trochę zejdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Gałka od zmiany biegów jakaś ogromna się wydaje być :O Z zewnątrz jest super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 1 Czerwiec 2015 Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Naprawdę pięknie wyszło :) Mi się podobają rendery z zewnątrz jak i wewnątrz. Widać ogrom pracy we wnętrzu, każdy piktogram i wskaznik dopieszczone, Bardzo podoba mi się materiał deski rozdzielczej, czuć miękkość. Oczywiście jest kilka rzeczy które bym poprawił :P ale to zawsze tak jest, np. materiał opon wydaje mi się że sąciut za jasne. I ten znaczek F40 widać że zrobiłeś go jednak bumpem a nie modelem, ledwo go widać i tu chyba widzę najwiekszy minus. Ale ogółem mega, na fronta z tym ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Dzięki! theSZ, gałka rzeczywiście za duża, już ja zmieniłem w pliku, ale tutaj już musi zostac :) maciek.m, przede wszystkim dzięki za pomoc, no i fajnie usłyszeć że końcowy efekt Ci się podoba :) Byłoby jeszcze pare rzeczy do poprawy ale trwało by to w nieskończoność, a tak będe brał to wszystko pod uwagę przy nowych pracach :) Grunt że coś z tego wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Bardzo fajne ujęcia, gratulacje ukończenia, masz być z czego dumny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Swietny model, bardzo dobre studio i soczyste rendery. :) A wnetrze po prostu jak prawidziwe :) Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakalec Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 jest w miare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 osobiście posiedziałbym nad post pro i może trochę detalu do tła. i trochę bardziej post pro vintage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 7 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Dziękuje za opinie i uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokmis Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Dla mnie zdjęcia super. Ja jestem kompletną amatorką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Masz bardzo duży talent w ogarnianiu modeli 3D. Jestem absolutnie pod wrażeniem, bo to jedno z moich ulubionych Ferrari - baaaaardzo odległe marzenie. Mam kilka uwag. Kadry wyglądają bardzo dobrze, materiały również są poprawnie dobrane, ale martwią mnie felgi. Niestety ich wielkość nie odpowiada wielkości tych z rzeczywistego samochodu. Dodatkowo z renderów mógłbyś wyciągnąć jeszcze sporo. Na szybko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 25 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Z tym autem to jest tak, że niektórzy je kochają inni nienawidzą. Ja zdecydowanie jestem w pierwszej grupie :) Takie połączenie agresywnych kształtów i "surowości" nadaje charakter jakiego ze świecą można szukać :) Co do modelu, felgi faktycznie mogłyby być ciut wieksze. Studio starałem się upodobnić do jednej sesji zdjęciowej i ogólnie zrobić je raczej spokojne. Na eksperymenty przyjdzie czas :) Dziękuję za opinie i fronta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Zdecydowanie podoba mi się :) co prawda można by dopracować niektóre materiały żeby był 100% fotoreal, ale i tak jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi