Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 a wloski pod pachami beda ?:D:D:D[lol][rotfl] pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 hehe Pablo - zaplecione w warkocze... :):):):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 :D:D:D I to jakie !!!! To będzie puszcza białowieska, bo jeśli rycerz jest prawdziwym facetem to musi mieć przyzwoicie mocno owłosione ciało, palić skręty i podobno bać się dentysty :D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 buahahhaha :D:D: wiec jesli mezczyzna to nei zapomnij o o o .I. /\\ I I ...no tej czesci pomiedzy...tym a tym... :D:D: pzodr[lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 ...no i nie możemy zapominać o jednej z najlepszych ozdób mężczyzny... o panience ;) ;) :D[lol2][rotfl2] pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Hmnmm, w sumie to cycu musi budzić respekt i szacunek i podziw :D Tylko nie wiem czy jury by mi to uznało, bo tu nagle coś jakby mu urosło między nogami, topos \"HE ALIVE !!!!\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 buahhahaha :D:D:D:D [lol][lol][rotfl] dobra dosyc tych schematow :D:D: bo tylko off-topic robimy hehe :P.. to kiedy kolejny update:] pozdr[piwo][lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Ale w ramach jaj mogę dziś zamieścić coś dla rozluźnienia atmosfery :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 w sumie to zmieniłem głównie wystrój nóg. Chyba zrezygnuję z tych pasożytów i przerobie je na części ochraniaczy [hmmm]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Cześć !!! no super postać jeśli mogę coś podpowiedzieć to do tak masywnej postaci moim zdaniem pasowało by masywne obuwie z jakimiś bajerami ! pozdro !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Co powiesz na trochę futerka na butach? Na rękawicach też i jeszcze na karku tzn rycek będzie miał płaszcz :) Dodam też kolce i takie tam duperele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 bardzo ładnie :) przypomina mi Shao Kahna z serii Mortal Kombat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Ooo, bardzo szczegółowy model :). Solidna konstrukcja! Jedynie szkoda że nie pokusiłeś się o wynaturzone mięśnie pod zbroją... Ale ogólnie bardzo fajna postać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 shao khan z mortala, jak malowany :). Ale postac zajarzysta, :D. teraz ja jakos oteksturowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajan21 Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Dobra na dzisiaj konczę to oglądanie bo już mi się odechciewa swoją pracę kończyć. Sary spadłem z krzesła!! Jaką techniką modelowałeś zbroję i postać? Nauczaj, nauczaj... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 hmm powiedz mi tak sczxerze...kiedy Ty uznasz ten model za skonczony? nie chodzi mi o texturki tylko o sam modeling?:P:P heh pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 Sajan, postać robiłem z boxa metodą edit poly, elementy zbroi takie jak czaszki, te dziwne nakolanniki i pasożyty też z boxów i też edit poly :) Natomiast same buty zrobiłem z kopi postaci odłanczając część faców od kolan i potem je przerabiałem na szusy. Inna sprawa ma się z tymi branzoletami (bez pasożyta), bo wyjściową figurą był plate, zrobiłem ogólny zarys z boku, a potem wytłaczałem i szlifowałem. Pablo, do piątku Shao będzie gotowy ale bez peleryny, miecza i włosów :) Te dodam na końcu jak starczy czasu, bo od jutra bede charował nad texturami, a jak znam siebie to będzie z tym ruła i piec [lol] i nawet jeśli nie zdążę na czas to będę szczęśliwy, że przynajmniej połowę modelu otexturuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Oto pierwsza textura - prototyp klaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Nie no teraz to mnei w kosmos wyjebalo , popaliło i popiesciło prądek , kurdee co zaaaaa postac , wow wow wow no nie wiem co powiedziec WOW i to wszytskooo wee stary skoncż ja ale tak aby nie było mocnych nanią bo inaczej zawiode sie na tobie !! :D :D :D :P [piwo][piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 OJEJUŚKU!!! PRACKA JEST WYJ.. W KOSMOS!!! [winko] ALE JEDNO W TEJ TEKSTURZE NIE WIEM CO TO JEST... ZAZNACZYŁEM TO NA OBRAZKU... KHEM... JEŻELI TO SUDKI :) (A MAM NADZIEJE ŻE NIE :P ) TO POWINNY BYĆ BARDZIEJ ROZSUNIĘTE... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 ekstra !!! :)))..niezle Ci to wyszlo :)...bawiles sie Unwarpem czy tylko normalnie dales taka texturke??? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 wow:o. Genialna praca. Nic dodać nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Chris, to nie suty :D Nawet sam nie wiem co to jest, bo to jedna z warstw textury. Ale i tak usunę te kropy bo psują efekt. Pablo, robiłem to unwarpem bez Uvwpmapowania. Tak na marginesie to moja pierwsza textura robiona tą metodą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 nie moge sie docekac peleryny, jeszcze takiej zdobionej kolcami czy ćwiekami, na butach tez moze kolce? kolce rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Ja też kocham kolce Goham :) Ale buciki i tak już ważą ze 20 kg i wolałbym ich bardziej nie obciażać :D Ale myślię, że skusze się na jakieś kolce np. na plecach tak, żeby przebijały płaszcz i żeby było je widać nad barkami. Tymczasem kolejna texturka tego czegoś na klacie, ee pasożyta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Piękna tekstura!!!!!!! Sam ją robiłeś? CZym to nakładałeś, unwrapem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Texturka jest właściwie zmodyfikowaną wersją poniższej graficzki. Metodą wycinania i dopasowywania różnych części obrazka otrzymałem potrzebną texturkę. A nakładałem ją unwarpem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 No fajnie...nie wiedzialem ze unwrap daje takie mozliwosci! Musze wreszcie sie nauczyc tego modyfikatora! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 A tu komplet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloos_ Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 szock i rewelacja !!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 heh...co tu dużo mówić...wymiata i tyle...co do tego wspaniałęgo pasożyta...zdeka go powiększyć mógłbyś...a psik (symetria) :PPP Pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 A mówiłeś że nie znasz się na teksturowaniu!!!!:D:D[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 No i co ja moge tu powiedziec , moze to ze troszku mu sie skura błyszczy ale mi to nie przeszkadza lecz uwidacznia postac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 No właśnie, skóra za błyszcząca i te łańcuchy...moim zdaniem takie nie metalowe, zbyt gładkie...ale to moje zdanie. Mimo to i tak jest miodzio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 Tym łańcuchom może dodaj jakąś rdzę albo pokryj je jakimś obleśnym śluzem. A co do modelu to ta zbroja wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 ekstra !!!..tylkko zabrudz bardziej ta lancuchy tak jak powiedzial poprzednik...a poza tym to wymiatasz koles:] pzodr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloos_ Napisano 27 Kwiecień 2003 Share Napisano 27 Kwiecień 2003 SiD ale ta skóra błyska tylko w niektórych miejscach... mi to wygląda jakby z tego pasożyta jakiś śluz spływał albo cóś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 super :)))) - mam wrazenie ze zdecydowanie podniosl sie poziomm prac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 To śluz się tak błyska, a nie skóra :D Ale właśnie brakuje mi tego co powiedział Felav. Łańcuchom brakuje tej rdzy i na pewno ją dodam. Ale zależy mi na lepkości :) Spróbuję dodać coś jakby hmm takie śluzy które będą zlepiać łańcuch, ciało i pasożyta. Żeby się nazyało że upadły wyszedł z jakiegoś kokonu [hmmm] Bardzo wam dziękuję za wszelkie uwagi i pochwały :)[piwo] To nie tylko mnie mobilizuje, ale też wiem, że to co robie jest przynajmniej do zniesienia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloos_ Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 mówiłem że to śluz... Con ja chce update !!! vzdenerwowany][lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 aaa...conq powiedz dlaczego lewa ręka nie świeci się tak jak reszta ciała?? Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 28 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Phantom ja ci powiem szczerze że sam jestem zdziwiony. bo widzisz, nie znam się na oświetleniu i np. o dziwo jak dla mnie to te miejsca które są bardziej czerwone lub ciemniejsze to się bardziej błyszczą, a bardziej blade są takie suche. Jak nic z tym nie zdziałam to walnę takm gdzie trzeba trochę śluzu :) A tymczasem taki mały updacik. Nie sugerujcie się że tak to będzie wyglądać w fazie końcowej, ale jedynie dać wyobrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Co tu dużo pisać...miodzio! Świetna tekstura zbroi! Mi tylko tak troche gryzie się kolor skóry ,taki jakby zbyt kontrastuje ze zbroją.....ale to moje odczucia... [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 Sliczne. Swietna textura, co tu duzo pisac poprostu IMHO jedna z kilku prac powaznie pretendujaca do 1 miejsca. Wymyśl mu tylko jakas fajna poze, kompozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Conq czy te woje \"nie umiem teksturować\" to był ironiczny żart? ;) dla mnie bomba i nie mogę się doczekać ostatecznej wersji tej killerskiej tekstury... pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 wow no coments , normalnie zatyka w morde kijem [piwo] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 29 Kwiecień 2003 Share Napisano 29 Kwiecień 2003 Nie wiem .... jakby mi coś takiego wylazło zza rogu na ulicy! :o Robi wrażenie! Conq, co to znaczy nakładać unwarpem? ....czy to jest bardzo skomplikowane? Robal, który chwycił się mostka jest genialny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gith Napisano 30 Kwiecień 2003 Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Krotko - WOW! [boje się]:o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 30 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2003 Mały updejt :) Jeśli chodzi o włosy to wyszły kupowo bo nie znam jeszcze wystarczająco dobrze Shaga. Sharp, odnośnie tej skóry, to wiem jak rozwiązać ten kontrast [piwo]. Otóż mam zamiar dodać na niej jakieś tatuaże, takie ciemne, prawie czarne jak u Bezimiennego :) A śluz nadal jest aktualny. Felaw, kilka stron wcześniej zamieściłem screena bipeda dla ostatecznej pozy :) Boowa, możesz mi nie wierzyć, ale ja naprawdę jestem debiutantem. To że wychodzą jak wychodzą to kwestie żmudnego kombinowania, eksperymentowania z czym się da. Robal gdyby był efektywnie oświetlony to zobaczyłbyś niedociągnięcia, podobnie jak ta ślina z brzucha :) Pazzi, unwarp to modyfikator, którym można precyzyjnie dopasowywać siatkę modelu do konkretnych elementów textury :) Niestety to dość pracochłonna robota, bo najpierw trzeba sporządzić texturę na podstawie siatki, a potem je dopasowywać, tak aby nie było np. ciągłych lini itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafix Napisano 1 Maj 2003 Share Napisano 1 Maj 2003 No qrde ten render jest o wiele lepszy od poprzedniego , bardziej klimatyczny i mroczny , to sprawa oswitlenia chyba to sprawila, ale popracuj jeszcze nad efektem koncowym masz jeszcze 22 dni :) Powodzenia :cool:JEDNYM SŁOWEM WYPAS- DUZO DETALI :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi