Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Czo艂em wszystkim!

Po ostatniej rozmowie o tym jak fejsbunio zmienia oblicze internetu zreflektowa艂em si臋 i powr贸ci艂em na forum (nie 偶ebym si臋 na nim wcze艣niej udziela艂 czy c贸艣). Za艂o偶y艂em konto ponownie bo poprzednie jako艣... przepad艂o. Zak艂adam tu teczk臋 z nadziej膮 na to 偶e z czasem moje pracki przestan膮 razi膰 ludzi w oczy.

Mile widziana wszelka krytyka, ale najbardziej ta konstruktywna! 馃槃

Na pierwszy ogie艅 leci:

Space Admiral

01VCy7x.jpg

Jest to WIP na bazie Toma Parkera (https://www.artstation.com/artwork/58RlP). Nie chcia艂em i艣膰 ca艂kowicie w "full likeness", bo skill nie ten, ale chcia艂em mo偶liwie jak najmocniej zbli偶y膰 si臋 do jego pracy - za r贸wno poziomem jak i聽 stylistyk膮.

My艣l臋, 偶e feeling gdzie艣 tam si臋 chowa. Jestem zadowolony z twarzy i tych "rzeczy", kt贸re ma zamiast prze艂yku. Natomiast fa艂dki... co艣 z nimi jest nie tak i nie wiem co to jest. Chwilowo nie mam pomys艂u jak to ugry藕膰 dalej (偶eby sobie z臋b贸w nie po艂ama膰). Docelowo chcia艂bym zrobi膰 ca艂膮 posta膰 a nie tylko bust, ale my艣l臋 偶e to bardzo odleg艂a przysz艂o艣膰.

Wszelkie pomys艂y mile widziane.

Nast臋pnie:

Kostka a.k.a Skietelon

Studium anatomiczne, kt贸re ma par臋 b艂臋d贸w (dostrzegam tylko w miednicy no i chyba tibia jest troch臋 za gruba jak tak teraz patrz臋 - je艣li dostrzegacie jeszcze jakie艣 dajcie zna膰).

Z czasem mam zamiar j膮 powlec mi臋艣niami.

Kostek1.thumb.jpg.6349d26e93a5ba6f7cc3011583049f23.jpg

Kostek2.thumb.jpg.ba4890824842fd0681d589b6b9768583.jpg

• Odpowiedzi 91
  • Wy艣wietle艅 10,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Widz臋, 偶e skacz臋 z tematu na temat i 偶adnego nie potrafi臋 doko艅czy膰: Morrigan z DAI (chcia艂em jak najwierniej odda膰 twarz - ahh ja i te moje twarze) Og贸lnie to jest tu jeszcze troch臋 pra

• Testy, testy, testy

• On mia艂 tylko robi膰 za wieszak na armor. Smutne jest to, 偶e wyszed艂 lepiej ni偶 sam armor (nawet je偶eli armor to tylko blockout). Nie wiem czy nie zrobi艂em mu tam krzywdy po mi臋dzy deltoidami a triceps

Posted Images

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuj臋 serdecznie! 馃檪 Je艣li teczka w z艂ym miejscu za艂o偶ona czy co艣 nie tak - nie banujta mnie od razu ^_^ bardzo prosz臋!

Napisano
  • Autor

Chwilowo da艂em odpocz膮膰 Space Admira艂owi i chwyci艂em si臋 za co艣 bardziej "u艣ci艣lonego"
25cbf8e7655e14c800e67a2738d6dccd.jpg.6e1e51e9393e1fde3949c53831c89657.jpg3.thumb.jpg.2487b9f351058f2056443ce837230027.jpg1.jpg.fc6ee15124d79f5f099752be30ae8038.jpg4.thumb.jpg.e1b48976a2b2fc8c66f58ea26dac46a1.jpg

Napisano
  • Autor

Widz臋, 偶e skacz臋 z tematu na temat i 偶adnego nie potrafi臋 doko艅czy膰:

Morrigan z DAI (chcia艂em jak najwierniej odda膰 twarz - ahh ja i te moje twarze)

251592781_ZBrushDocument.thumb.jpg.69853bc811ea8d9b2e3f97c554830c08.jpg

Og贸lnie to jest tu jeszcze troch臋 pracy. Ale przyjm臋 tak偶e podpowiedzi :)

Napisano
  • Autor

Skin test render z Paintera i randomowymi ustawieniami. HP jeszcze nie sko艅czone, a ja ju偶 za tekstury bym si臋 bra艂. Lepsze rendery wypluj臋 z Marmo, albo UE4. Jeszcze dorzucam odizolowan膮 tekstur臋 Base Colora.1555593287_SkinTest02-VII-2020.thumb.jpg.70e2108e89dee9d474f9077301ab43f2.jpg1234.thumb.jpg.6a0623cf1c9b458bc3c2b20af14cebe4.jpg

Napisano
  • Autor

Dobra. Przyznaje si臋. Utkn膮艂em. Nie wiem jak podej艣膰 do retopologii tego syfu. Nie wiem czy t膮 sprz膮czk臋 i pasek zrobi膰 na osobnej geometrii czy wsp贸lnie ze sp贸dnic膮... Wiem, 偶e nic nie wiem... Jak macie jakie艣 rady, prosz臋 si臋 nie kr臋powa膰.1.thumb.jpg.734e6cb324133c7c395c75b0abb6a7fc.jpg2.thumb.jpg.2327ceda75fe5a1e0cf47bbaf4dbafb9.jpg

Napisano

ja bym klamre z pasem osobno robi艂, chyba, 偶e masz jakie艣 mega wymagania co do ilo艣ci trisow, ale jest 2020 rok nie dajmy sie zwariowa膰 馃槃聽Zobacz jak Ci sie ten pasek wybejkuje na takiej geometrii jak膮 masz teraz.

Napisano
  • Autor

Jako 偶e to projekcik dla siebie to mog臋 poszale膰 馃槃 Og贸lnie to bejkowa艂 si臋 ca艂kiem zgrabnie tyle, 偶e ta wisz膮ca cz臋艣膰 odstaje i chyba faktycznie zrobi臋 to osobno, bo jak mam to robi膰 razem to zajboa pr臋dzej dostan臋 馃槃

Napisano
17 minut temu, ArnoldSzczesliwy napisa艂:

elegancko聽

Zgadzam si臋 馃檪

Napisano
  • Autor

Jak wida膰 jest tam wiele b艂臋d贸w, z pocz膮tku nawet waha艂em si臋 czy to pokaza膰, ale ostatecznie wrzucam. Jak wida膰 wi臋kszo艣膰 materia艂贸w jest bardzo podstawowa. W wielu miejscach roughnessy do poprawienia, no i brakuje detali. Ale powolutku, nigdzie si臋 nie spieszy. Od og贸艂u do szczeg贸艂u.
https://imgur.com/a/Hs1s0Y6

PYvd60F.jpg

Napisano

1 godzin臋 temu, Aneroit napisa艂:

z pocz膮tku nawet waha艂em si臋 czy to pokaza膰,

Panie wypas!聽馃檪

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, KLICEK napisa艂:

no szkoda, ze obrazek Ci sie nie zalaczyl prawidlowo 馃檪 fajnie cycki wyglada 馃檪

Ups! 馃槃 Dzi臋ki za za艂膮czenie 馃槢

Dalej troch臋 poprawek. M臋cz臋 si臋 z projekcj膮 sk贸ry w painterze... B臋dzie fajnie - nie m贸wili. Jak si臋 przyjrze膰 to s膮 ogromne r贸偶nice tonalne mi臋dzy grzbietem d艂oni a jej wn臋trzem... Z reszt膮 na bicku to samo. Ale na dzi艣 ju偶 do艣膰 pracy bo 艣lepn膮膰 zaczynam.
https://imgur.com/a/xnnjszl
spacer.png

Edytowane przez Aneroit

Napisano
  • Autor

Tekstury sko艅czone. Bior臋 si臋 za w艂osy (czytaj: nigdy nie sko艅cz臋 tej postaci).

PS. Coolki wstawi艂em bo s膮 cool...

https://imgur.com/a/7yDJMWE
spacer.png

Edytowane przez Aneroit

Napisano
  • Autor

Zrobi艂em sobie ostatnio kr贸tk膮 przerw臋 od projektu na g艂贸wkowanie jak ugry藕膰 temat w艂os贸w. W ko艅cu postanowi艂em podej艣膰 do tego tak jak mr. Emmanuel (https://marmoset.co/posts/presentation-lighting-and-hair-creation-for-a-sorceress-character/). Po艂owy z tego tutka nie przeczyta艂em, nast臋pnie po艂ow臋 z tej cz臋艣ci kt贸r膮, przeczyta艂em, ola艂em. No i wysz艂o co艣 takiego:

https://imgur.com/a/ff4g5JZ
spacer.png

Niby dupy nie urywa, ale i tak s膮 to najlepsze w艂osy jakie jak do tej pory zrobi艂em. Innymi s艂owy jest o niebo lepiej, ni偶 si臋 spodziewa艂em, 偶e b臋dzie (po tym jak zrobi艂em w艂osy Yennefer opu艣ci艂a mnie wszelka nadzieja na zrobienie w艂os贸w, kt贸re nie wypal膮 wzroku, a tu prosz臋... Nie 艣lepn臋 od patrzenia na to). Wci膮偶 nie jestem zadowolony z efektu, ale nie wygl膮daj膮 one jak s艂oma, a to ju偶 dla mnie spory sukces.
Zanim kto艣 zacznie si臋 dopiernicza膰, 偶e te w艂osy wygl膮daj膮 p艂asko 艣piesz臋 donie艣膰, 偶e to dopiero pierwszy layer. A jeszcze postaram si臋 dorobi膰 jeden i jakie艣 flaje艂ejsy. No... I koka.
PS. podrzucam z tej tylko perspektywy gdy偶 reszta jest 艂ysa 馃槄

Napisano
  • Autor

Przerzuci艂em si臋 na UE4 bo tam shader do w艂os贸w dostaj臋 za free, a tego z Marmo nie mog臋 za nic ogarn膮膰. W艂osy nie s膮 sko艅czone, cho膰 baaaardzo baaaaaaardzo blisko do ko艅ca.

https://imgur.com/a/5mRbW5B

spacer.png

6bSihEg.jpg

spacer.png

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, ArnoldSzczesliwy napisa艂:

superancko

:333

4 minuty temu, KLICEK napisa艂:

unikaj intersekcji na strandach to jest najwazniejsze jak robisz wlosy 馃槈聽bo pozniej masz taki efekt jak na kicie z tylu

No kitka do poprawy zdecydowanie bo s艂abo wygl膮da - albo jako艣 zamaskowa膰. Ale nie wyobra偶am sobie, 偶eby przy takiej ilo艣ci plejn贸w mo偶na by艂o unikn膮膰 intersekcji 馃槷

Napisano
  • Autor

Nie wiem co mnie op臋ta艂o, 偶eby zrobi膰 poz臋... Aaaa... No przecie偶! Nie przespane noce. Pewno sporo rzeczy tam nie siedzi (np. flow palc贸w, 偶eby daleko nie szuka膰), ale wi臋kszo艣ci nie widz臋, wi臋c 艣mia艂o piszcie! ^_^

ZBrush Document.jpg

Napisano
  • Autor

Ostatnio staram si臋 te偶 膰wiczy膰 facjaty od kulki i po mi臋dzy wieloma crapami, kt贸re wypoci艂em, wysz艂o mi co艣 takiego. Wzorowa艂em si臋 tutaj na Tinie Ivlev - zdecydowanie za du偶o gra艂em ostatnio w Fallen Order. Nie wiem czy wida膰 jakiekolwiek podobie艅stwo...

Pozdrawiam! 馃檪

2.jpg

1.jpg

Edytowane przez Aneroit

Napisano
  • Autor

Wrzucam bez polipaintu z detalem i bez... G艂贸wnie dlatego, 偶e zastanawiam si臋, czy jeszcze cisn膮膰 plejny na twarzy i secondary detale, czy jest ju偶 dobrze. Wydaje mi si臋, 偶e ju偶 jest spokko, ale zawsze kiedy mi si臋 tak wydaje, znajduje si臋 kto艣, kto wyprowadza mnie z b艂臋du 馃槢
Komentarze mile widziane 馃檪

Night Sister.jpg

Napisano

Tam w widoku 3/4 jako艣 to oko jest albo za g艂eboko, albo za szybko tam plane ucieka w g艂膮b. To jedyny defekt moim zdaniem.

Bu藕ka bardzo fajna. Usta, nos, og贸lnie super.

Napisano

Mi臋dzy policzkiem a nosem zbyt ostre przej艣cie.

Wydaje mi si臋 偶e zbyt wcze艣nie da艂e艣 detale, nie maj膮c jeszcze optymalnej bry艂y, choczia偶 trudno oceni膰 bez widok贸w naoko艂o.

Napisano
  • Autor

Pierwsza m臋ska anatomia kt贸rej nie wstydz臋 si臋 a偶 tak bardzo pokaza膰

Anatomia.thumb.jpg.1d7f936e1a314187748ace9d808e37a4.jpg

Napisano
  • Autor

Wielkie dzi臋ki Sebazx6r za konstruktywny feedback! Przyznam si臋 szczerze, 偶e nie zwr贸ci艂em na to uwagi - jak pewnie na wiele innych rzeczy!馃

Napisano
  • Autor

On mia艂 tylko robi膰 za wieszak na armor. Smutne jest to, 偶e wyszed艂 lepiej ni偶 sam armor (nawet je偶eli armor to tylko blockout). Nie wiem czy nie zrobi艂em mu tam krzywdy po mi臋dzy deltoidami a tricepsem.
1135072057_ZBrushDocument.thumb.jpg.bfa2f6a9b7b9a52a8455e588bbd204e1.jpg

Bloczek armora, kt贸ry chyba ju偶 niczym wi臋cej nie b臋dzie 馃槙BlocOut.thumb.jpg.cbbc2daefd2488638f3552f8209a8d93.jpg

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki bardzo buduj膮cy feedback! ^_^ Je艣li chodzi proporcje to wygl膮da to mniej wi臋cej tak (r臋k臋 jej brutalnie wyprostowa艂em w 艂okciu):

obraz.png.db0e5fd9adf1b845d2684648dc65a0df.png

Faktycznie, powinienem skr贸ci膰 t膮 r臋k臋 i to do艣膰 znacznie... Masz oko 馃槃

Edytowane przez Aneroit

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuj臋 za feedback! Faktycznie, ma艂a zmiana a spory efekt! Przy okazji zmniejszy艂em jej biust, i co艣 tam na plecach zachachm臋ci艂em.

1208720157_ZBrushDocument.thumb.jpg.a24694db056a37322c7572872b152d60.jpg

Napisano
  • Autor

Kr贸tkie 膰wiczenie twarzy (+- 6h). Tak, wzorowa艂em si臋 na tym filmie:聽

Raczej nie b臋d臋 tego kontynuowa艂...

Fem Face.jpg

Napisano
  • Autor

R膮sia. Damska. Tym razem nie od kulki a od ZSphere. Czas: Wstyd si臋 przyzna膰.1.thumb.jpg.69abccaf7dab15f911abac15736a6345.jpg2.thumb.jpg.51ac7935b252ed280d58dbfb350057e6.jpg

Napisano
  • Autor

Nightsister Merrin WIP. Prosz臋 nie komentowa膰 艂apek. S膮 tak s艂abe, 偶e min. dlatego w poprzednim po艣cie wrzuci艂em 膰wiczenie.230687743_ZBrushDocument.thumb.jpg.b64eb67e4fc10d5ad5ac4dbfc548c0e2.jpg

Napisano

Zle przyczepy miesni robisz. Deltoid w聽 ramie wchodzi jakims guzkiem. KIedy艣 to zobaczysz.
Ogolnie duzo mozna by poprawiac ale kiedys sam zobaczysz czasem.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci