Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Zaczęłam się bawić w rzeźbienie elementów środowiska, zależy mi na poprawnym oddaniu faktury. Praca robiona na bazie referencji. Chętnie dowiem się, jakie są plusy i minusy tej pracy, w miarę wolnego czasu będę tu wrzucać ich więcej

BPR_Composite.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kasia_Jurkiewicz
    Kasia_Jurkiewicz

Następna praca, tym razem trochę ambitniej, mimo to są tu pewne błędy, których jeszcze nie udało mi się wyeliminować. Chce na tę chwilę jeszcze dokładniej przestudiować kamień, i dopiero, gdy będzie o

• Kasia_Jurkiewicz
    Kasia_Jurkiewicz

Używam layer brush (skrót BLA), trim smooth border( w lightboxie) orb crisp edges (do pobrania za darmo na gumroad-"Orb brushes), trim dynamic, clay tubes" eksperymentuje z ustawieniami alfy w niektór

• Na ZBrush guides są darmowe brushe . Jeden jest naprawdę spoko - simple rock builder. Fajnie buduje warstwy na różnych alphah. Polecam je przepatrzeć.

Posted Images

Napisano
  • Autor

Używam layer brush (skrót BLA), trim smooth border( w lightboxie) orb crisp edges (do pobrania za darmo na gumroad-"Orb brushes), trim dynamic, clay tubes" eksperymentuje z ustawieniami alfy w niektórych pędzlach

Napisano
  • Autor

Następna praca, tym razem trochę ambitniej, mimo to są tu pewne błędy, których jeszcze nie udało mi się wyeliminować. Chce na tę chwilę jeszcze dokładniej przestudiować kamień, i dopiero, gdy będzie on wyrzeźbiony na przyzwoitym poziomie przejdę do kolejnych tekstur. 

BPR_Composite.jpg

Napisano

Na ZBrush guides są darmowe brushe . Jeden jest naprawdę spoko - simple rock builder. Fajnie buduje warstwy na różnych alphah.

Polecam je przepatrzeć.

Napisano

Na moje one są za miękkie, za bardzo jak z plasteliny. Szczególnie w miejscach, gdzie są wykruszone. Bardzo fajnie do tego robi mi brush mallet fast, jest w ligthtboxie gdzieś. Do tego do kompletu planar, żeby wyciągać takie ostre krawędzie. Często robię nim sobie w trybie add. Potem jeszcze na całość dodaję noise z generatora, ale mam bardzo dużą skalę tego noise.

Napisano

Hej,

Wszystkie te kamyki wygladaja na stylizowane i jesli taki jest Twoj zamysl to jest ok. Troche pracy przy kolorze i mozna wrzucac do fortnite.

Jesli celujesz w realistyczny wyglad, rob projekcje realistycznych tekstur, uzywaj displacementow ze skanow, zbieraj i uzywaj jak najwiecej referencji.