Lucas Napisano 23 Marzec 2021 Napisano 23 Marzec 2021 (edytowane) Mimo wielu lat pracy w 3d, jakoś nigdy nie miałem okazji/ochoty/czasu na zajmowanie się animacją. Dlatego w ramach poszerzania horyzontów postanowiłem tchnąć trochę życia w jedną ze swoich wizualizacji. Musiałem wymodelować sporo szczegółów których normalnie nie widać na wizualizacjach, ale ponieważ również projektowałem ten budynek to mogłem przy okazji posprawdzać ewentualne kolizje konstrukcji i instalacji. Edytowane 24 Marzec 2021 przez Lucas 1
stormwind Napisano 24 Marzec 2021 Napisano 24 Marzec 2021 Głowa dalej mnie boli od tego obracania, ale wytrzymałem do końca bo zaprawdę zajebiste. Piękna robota, miło się patrzy na takie animacje gdy mają prawdziwą kolejność prac i nie oszukują. Szacunek za wytrwałość. Boli tylko ruch kamery, po 3 obrotach staje się męczący. Samo spowolnienie obrotu dużo by dało, a mając taki wspaniały materiał pokusiłbym się montaż z kilkunastu krótszych ujęć, statycznych i z rożnymi ruchami kamery. Mógłbyś poszczególnymi ujęciami skupić się na konkretnych pracach tak jak pod koniec, który zdecydowanie lepiej sie ogląda. 2
Nezumi Napisano 24 Marzec 2021 Napisano 24 Marzec 2021 Mam dokladnie te same odczucia co @stormwind. Tyle ze nie doogladalem bo nie chcialem zeby mnie glowa rozbolala 🙂 Zacne, ale ta karuzela zabija temat.
Lucas Napisano 24 Marzec 2021 Autor Napisano 24 Marzec 2021 Dzięki za cenne spostrzeżenia. Na początku miałem właśnie dylemat czy tego nie spowolnić ale obawiałem się, że film stanie się po prostu zbyt nudny. "Następnym razem będzie lepiej;)"
dm_ Napisano 26 Marzec 2021 Napisano 26 Marzec 2021 @Lucas jakby co to potwierdzam spostrzeżenia przedmówców, trochę rollercoaster się zrobił podczas oglądanie tej animacji. Ale sam efekt bardzo spoko. Mnie się podobało strzelanie deskami niczym z karabinu maszynowego sam nie wiem czemu. Wybacz też za offtop ale mógłbyś przy okazji rozwinąć pewną kwestię z tematu o RTXie 3090, mianowicie: Quote Ja tam problemu ze "starą" kartą nie mam, tym bardziej że zaliczyłem skok nadświetlny po przesiadce z 10-letniego laptopa z GTS250 i jestem przeszczęśliwy:) Dawałeś radę robić projekty komercyjne na 10-letnim laptopie? Jeśli tak to jaka działka, też wizualizacje architektoniczne?
Lucas Napisano 27 Marzec 2021 Autor Napisano 27 Marzec 2021 Tak, głównie wizualizacje architektoniczne, aczkolwiek sporadycznie poza pracą etatową. Właściwie największym problemem było czekanie na renderingi, finalne obrazy najczęściej trzeba było zostawiać na noc albo rano kiedy wychodziłem do pracy. A takiej animacji raczej nie wyobrażam sobie renderować na starym sprzęcie, pewnie bym skończył wtedy kiedy pandemia;) 1
srabonbappy Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 Actually, the biggest problem was waiting for the renderings, anyway overall this design looks awesome. best of luck with your future. 1
Rekomendowane odpowiedzi