Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam jaki zasilacz będzie do tego zestawu 

obudowa genesis titan 700 
Asrock B450 Pro4 
procesor ryzen 5 3600
RAM HyperX ddr4 8Gb 2933mhz
karta gtx 1070/1080

tak żeby był też nie za drogi

z góry dziękuję :D

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

550-650W w Goldzie.

• Nie chciałbym w żaden sposób krytykować czy negować dobierania mocniejszego zasilacza niż potrzeba ale czasami mam wrażenie, że zapotrzebowanie mocy jest niepotrzebnie przewymiarowane, a niestety tera

• do tego to wystarczyl by ci pewnie i 600W, a tak masz lekki zapas i dobrze. kwestia to nie przedobrzyc. jak napisal blood-brother, taki wlasnie [W] autorowi posta wystarczy zupelnie

Napisano

Kupuj 1000W bo potem bedziesz musial wymienać przy upgradach. A conajmniej 750W ~400-500pln dobry znajdziesz. 
W tym ze 1000W to juz inna polka cenowa.

W sumie 650 bedzie tani to nei bedzie szkoda xD 

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano

do 1070ki mam 750W i wszystko smiga. Szybko nie bedziesz upgradowal karty bo nie ma tak czy owak wiec 750ka styknie 😄

Napisano

Nie chciałbym w żaden sposób krytykować czy negować dobierania mocniejszego zasilacza niż potrzeba ale czasami mam wrażenie, że zapotrzebowanie mocy jest niepotrzebnie przewymiarowane, a niestety teraz to nawet zasilacze są drogie;)
Ja mam teraz 700W do 1660 i Tesli K20, ta druga karta żre sporo prądu jak na obecne standardy. Często wszystko działa u mnie jednocześnie na 100% i mimo to system jest stabilny.

Napisano

do tego to wystarczyl by ci pewnie i 600W, a tak masz lekki zapas i dobrze. kwestia to nie przedobrzyc.
jak napisal blood-brother, taki wlasnie [W] autorowi posta wystarczy zupelnie

Napisano

Proponowany zestaw w maksymalnym peaku pobierze jakieś 350-400W. Kupowanie do tego 1kW zasilacza, żeby ten się nudził i nie pracował w swoim najwydajniejszym zakresie jest, moim zdaniem, bez sensu i wyrzucaniem pieniędzy w błoto. W tej chwili mam 3700X i 2070S na 10-letnim, markowym 700W i kompletnie nic się nie dzieje. Na szczęście to nie do mnie należy wybór, ani nie moje pieniądze 🙂 Trzeba też wziąć pod uwagę, że rynek PSU powolutku zaczyna przypominać sytuację z kartami graficznymi, albo nie ma, albo ceny są mocno zawyżone.

Napisano

Nie no 1000W xD to cena razy 3 albo 4 tak jak patrzyłem, ale dobra 750 można kupić w granicach 400-500zł i starczy na dużo dłużej.
Osobiście mam: 
2080S 
64GB DD4 w 4 kosciach
2 dyski m.2 i 1 ssd 
AIO i razem 6 wentylatorow
Mam 700-750W zasilacz  obciazenie jest za pewne nie duze 66%
W tym ze w przypadku
I patrzac z pkt widzenia upgradu 3950x do 3080 czy 3090 to juz moze byc przymało wiec musialbym brać 1000W by miec obciazenie rzedu 75%.
Jeszce na 3950x+3070 powinno starczy bo obciazenie 750W. Sama zmiana procka kieruje mnie ku obciazeniu zerdu 76% na zasilaczu.

Zwazywszy ze na twojej płycie  mozesz zrobic upgrade nawet do  5950x powienieneś się zastanowić czy będziesz zamierzał w przyszłości coś upgreadować. Dobry zasilacz nie jest tani i tak jak pisał blood_brother on ma 10 letni wiec obstaiwam ze jak go kupil to tez byl na wyrost.
Zreszta wez se policz tu i zastanow sie czy zamierzasz upgradowac. Potem przejzy czarna liste zasiliczy by sie nie wladowac w mine.:
https://www.bequiet.com/en/psucalculator

Zakładam też ze autor by chcial by mu polecic jakis konkretny model.