Jump to content

Jak nauczyliście się fotorealistyczności?

sasynka

Recommended Posts

To nie jest tak że się uczyliśmy czy nie uczyliśmy najważniejsza w tym wszystkim jest pasja a z pasją idą zawsze najfajniejsze rzeczy na przykład dawno dawno temu szedłem sobie po drodze i zaobserwowałem pięknego ptaka który wyglądał trochę jak dzięcioł a trochę jak coś innego ale generalnie stawiałbym że to był jednak dzięcioł i jego zachowanie było bardzo specyficzne bo spodziewałbym się że będzie po prostu zgodnie ze swoją naturą dziobał korę w poszukiwaniu jakiś robaczków czy czegokolwiek co tam jest co prawda nie wiem czego on tam właściwie szuka ale celuję że pożywienia choć widziałem niejednokrotnie w kreskówkach że dziobie by zrobić sobie norkę w drzewie ale do tego musiałby mieć naprawdę twardy dziób ponieważ akurat to drzewo było grabem te przy którym latał w każdym razie widziałem go i zachowywał się inaczej bo latał sobie i chyba łapał małe muszki zanim siadł na te drzewo a gdy się już najadł to usiadła na gałęzi i zaklekotał dziobem niemal jak bocian ale wiadomo z bocianem bym go w żadnym wypadku nie pomylił po pierwsze kolor się nie zgadzał a po drugie wielkość prędzej pomyliłbym go z kolibrem niż z bocianem ale to też byłoby wysoce nieprawdopodobne by go mylić z kolibrem bo to tak jak pomylić mrówkę z co najmniej żukiem gnojnikiem a więc gdy już skończył swoje różne zachowania i to mi dało do myślenia że taki ptak żyje własnym życiem robi inne rzeczy niż bym się spodziewał ale jednak no i o czym to świadczy raczej o niczym ale z drugiej strony czy można mu odmówić szczęścia i najedzenia skoro taką wybrał ścieżkę chyba nie ale wracając do Twojego pytania uważam że musisz wybrać to co Ci da najlepsze efekty a najlepiej za darmo pozdrawiam serdecznie.

• Like 1
  • Haha 4
  • Thanks 1

Ja jeszcze nie umiem, ale śmiem powiedzieć, że jest lepiej niż było. Pomaga wszystko po trochu, książki, kursy z mentorami, tutoriale z neta. Najważniejsze to pamiętać o tym, że konsumowanie tej całej teorii nic nie da bez samodzielnego eksperymentowania. Możesz obejrzeć milion tutoriali "uczących" jak jeździć na rowerze, ale bez samodzielnego wsiadania i paru wywrotek się nie nauczysz.

17 minut temu, KLICEK napisał:

nie wiem, ciezko powiedziec. Maile wydaja sie legitne, a profil nie jest zaspomowany linkami 😉 takie profile z miejsca sa banowane przezemnie, aczkolwiek te bledy jezykowe zastanawiaja.

W poprzedniej wiadomości gość napisał uśmieszek w ten sposób ")"- w 99% to oznacza rosjanina xD 

Żeby osiągnąć cokolwiek trzeba bardzo mocno chcieć i wierzyć, że się uda, jeśli tego nie osiągasz to za mało chcesz albo inni ludzie chcą bardziej i przez to przyciągają sukces do siebie. 

Jeżeli po latach mocnego chcenia nadal nic z tego nie wychodzi to wtedy i tylko wtedy można sięgnąć po ostateczne rozwiązanie - siłę miłości i przyjaźni (power of love and freindship", w 30% przypadków działa za każdym razem. 

Dziękuję za wysłuchanie mojego TED talk, to mówiłem jak Andriu Golara Profeszional Fajer

P7ZKLON.png

• Like 2
  • Haha 2
  • Thanks 1

W dniu 1.02.2022 o 22:27, sasynka napisał:

Oglądałam wiele tutoriali itd., ale efekty rzadko kiedy są fotorealistyczne. Jak to osiągnęliście? I z czego się uczycie? Książki, płatne kursy? 

Książki i płatne kursy to strata czasu, ja uważam, żeby móc osiągnąć prawdziwy fotorealizm należy wstąpić do Akademii Pana Kleksa, because I care. Fajny ten bot, można luźno pogadać sobie 🙂 Czekam na następny temat.

Edited by alex3d
  • Haha 3