Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Jaki uchwyt? 馃檪聽聽

Ktos ma cos poleca? sprawdzone rozwiazanie?聽

zrobilem research i podobno lepiej wziac dwa uchwyty (po jednym na monitor) niz jeden na dwa monitsy. Macie takie sam odczucia?

also dis:

poki co planuje wziac to x2 馃檪:聽

https://allegro.pl/oferta/uchwyt-biurkowy-do-monitora-maclean-mc-753-biurko-11892976767

pomysly cos?

• Odpowiedzi 22
  • Wy艣wietle艅 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

Lifehack: kable zrzuca si臋 z ty艂u biurka a nie przodem 馃槢

• Jak najbardziej rami臋 pod tablet聽 daje rad臋 ale musisz te偶 wybra膰 modle kt贸ry da najwi臋cej swobody w ustawieniu, zwyk艂e ramie ma mniejszy zakres ruchu bo monitor mo偶e sobie sta膰 dalej na brzegu biurka

• Fota xD ciulu. Obiecales xD.聽

Posted Images

Napisano

ja mam 3 w takim stylu:

https://www.uchwytylcd.eu/p1598,f80b-solidny-obrotowy-uchwyt-biurkowy-na-sprezynie-gazowej-do-monitorow-lcd-led-17-30.html

to chinskie podr贸by, wiadomo 偶e nie ergotrony, ale dzia艂aj膮;)

sa na spr臋偶ynie gazowej czy co艣 tam, chyba 艂atwiejsza regulacja g贸ra/d贸艂 ni偶 ten z allegro.

Edytowane przez diabelt222

Napisano

Mam Ergotrona LX i jestem z niego zadowolony, chocia偶 16" wacom jest troch臋 na granicy "zalekko艣ci". Uda艂o mi si臋 kiedy艣 go wyrwa膰 za 400z艂 na niemieckim amazonie. Ale z drugiej strony jakbym nie musia艂bym rusza膰 tym, to raczej nie zdecydowa艂bym si臋 na niego tylko wzi膮艂 jaki艣 raz skr臋cany uchwyt za 1/4 ceny.

W kwestii ilo艣ci uchwyt贸w to chyba g艂贸wnie si臋 rozchodzi, 偶e wychodzi taniej dwa 艣rednie uchwyty, ni偶 jeden sensowny pod dwa monitory.

We藕 wi臋ksze biurko, a nie w jakie艣 uchwyty si臋 b臋dziesz bawi艂! 馃槢

Napisano

Hej, podczepi臋 si臋 pod w膮tek - czy rozwi膮zania powy偶ej sprawdz膮 si臋 dla tablet贸w? Po pracy cz臋sto boli mnie szyja i my艣la艂em, 偶eby zmienia膰 pozycj臋 tabletu co jaki艣 czas.

Napisano
2 hours ago, Jedaith said:

Hej, podczepi臋 si臋 pod w膮tek - czy rozwi膮zania powy偶ej sprawdz膮 si臋 dla tablet贸w? Po pracy cz臋sto boli mnie szyja i my艣la艂em, 偶eby zmienia膰 pozycj臋 tabletu co jaki艣 czas.

Jak najbardziej rami臋 pod tablet聽 daje rad臋 ale musisz te偶 wybra膰 modle kt贸ry da najwi臋cej swobody w ustawieniu, zwyk艂e ramie ma mniejszy zakres ruchu bo monitor mo偶e sobie sta膰 dalej na brzegu biurka, tablet ju偶 trzeba maca膰 i mie膰 blisko siebie i precyzyjnej ustawi膰 wi臋c te偶 troch inny produkt.聽

Napisano

Jesli chodzi o te ramiona to by艂em za dop贸ki nie przestowa艂em, przynajmniej jesli chodzi o ten Wacoma. Jest stabilne, nie dygocze, ale kurde to by艂o "nie to". Poza tym, jak zobaczylem, ze w ramieniu za 2k+ musz臋 imbusem dokr臋ca膰 jak ju偶 znajde s艂it spot, to kurwa nie dzi臋ki. Wacom Stand w po艂膮czeniu z biurkiem elektrycznym jednak wygra艂.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, bigworm napisa艂:

ten uchwyt co dales mi sie podoba, bo to jest male

image.jpeg.c67572d38bf53a6d4605624cea078ae3.jpeg

ale juz nie kupisz tej wersji na allegro przynajmniej nie ma.聽

Wiec kupuje 2 te co dalem wyzej, chce miec mala stopke na biurku a nie obudowe od magnetowidu 馃檪

nowa werjsa:

image.jpeg.e65e45b5aed71f13c530d6945f97b924.jpeg

paskudztwo

Napisano
Napisano
1 hour ago, bigworm said:

Ten te偶 mam, dok艂adnie w tej wersji. M贸j egzemplarz ma problemy z trzymaniem聽 pochy艂u monitora. Musia艂em tak dopierdoli膰 imbusy 偶e prawie klucz z艂ama艂em. Wi臋c bym si臋 zastanowi艂 馃槈

Napisano
  • Autor

no spoko juz ogladalem all i biore te co wrzucilem na poczatku 馃檪聽niechce 2 ch monitorow na 1 nozce, bo doszedlem do wniosku ze na 3 metrowym biurku z 2 nogami to jest zly pomysly zeby cala waga monitorow byla w jednym miejscu 馃檪 12 kg bo 12 kg, ale na bank by sie wygial 馃槃

Pozniej jak bedzie git, to wezme tego ergotrona do xppena 馃檪 i dam znac czy spoko 馃槃

Napisano

Kupuj膮c uchwyt, czy to jak膮艣 rur臋 z rur膮 w poprzek czy na spr臋偶ynach, czy na spr臋偶ynach gazowych warto sprawdzi膰 jak rozwi膮zano kwestie odchylania monitora w osi poziomej (czyli regulacj臋 nachylenia). W 90 % jest to 艣ciskane 艣ruba imbusow膮 i w 90% jest do dupy. O dowolnym odchylaniu mozna zapomnie膰, o ustawieniu na sta艂e te偶 - co jaki艣 czas znienacka i sam z siebie, albo od Z艁EGO DOTYKU palcem monitor robi sk艂on do przodu. Ja mam ramie ze spr臋偶yn膮 gazow膮 i w teorii jest to 艣wietne. Jednak po ostatnim fiko艂ku monitora opar艂em jego doln膮 kraw臋d藕 na nadstawce biurka. Teraz jest stabilny jak ska艂a. Tzn. nie mo偶na go聽 w 偶aden spos贸b ruszy膰, bo si臋 uk艂oni. 馃槃

Napisano
  • Autor

no testuje聽 馃檪聽mam od kilku dni i musialem tam fest wczoraj dokrecic sruby to prawda 馃檪聽Poki co jest stabilnie i calkiem spoko, zyskalem sporo miejsca. Aczkolwiek liczylem na to ze lepiej uda mi sie pochowac kable 馃檪聽Wiadomo, ja zostawiam rzeczy w wipie na 6 miesiecy xD takze daje sobie czas na rozwiazanie ostatnecze problemu kabli (pewnie kupie jakies przedluzki i wszystko upchne za monitorami)聽

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci