Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jaki uchwyt? 🙂  

Ktos ma cos poleca? sprawdzone rozwiazanie? 

zrobilem research i podobno lepiej wziac dwa uchwyty (po jednym na monitor) niz jeden na dwa monitsy. Macie takie sam odczucia?

also dis:

poki co planuje wziac to x2 🙂 

https://allegro.pl/oferta/uchwyt-biurkowy-do-monitora-maclean-mc-753-biurko-11892976767

pomysly cos?

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

Lifehack: kable zrzuca się z tyłu biurka a nie przodem 😛

• Jak najbardziej ramię pod tablet  daje radę ale musisz też wybrać modle który da najwięcej swobody w ustawieniu, zwykłe ramie ma mniejszy zakres ruchu bo monitor może sobie stać dalej na brzegu biurka

• Fota xD ciulu. Obiecales xD. 

Posted Images

Napisano

Mam Ergotrona LX i jestem z niego zadowolony, chociaż 16" wacom jest trochę na granicy "zalekkości". Udało mi się kiedyś go wyrwać za 400zł na niemieckim amazonie. Ale z drugiej strony jakbym nie musiałbym ruszać tym, to raczej nie zdecydowałbym się na niego tylko wziął jakiś raz skręcany uchwyt za 1/4 ceny.

W kwestii ilości uchwytów to chyba głównie się rozchodzi, że wychodzi taniej dwa średnie uchwyty, niż jeden sensowny pod dwa monitory.

Weź większe biurko, a nie w jakieś uchwyty się będziesz bawił! 😛

Napisano

Hej, podczepię się pod wątek - czy rozwiązania powyżej sprawdzą się dla tabletów? Po pracy często boli mnie szyja i myślałem, żeby zmieniać pozycję tabletu co jakiś czas.

Napisano
2 hours ago, Jedaith said:

Hej, podczepię się pod wątek - czy rozwiązania powyżej sprawdzą się dla tabletów? Po pracy często boli mnie szyja i myślałem, żeby zmieniać pozycję tabletu co jakiś czas.

Jak najbardziej ramię pod tablet  daje radę ale musisz też wybrać modle który da najwięcej swobody w ustawieniu, zwykłe ramie ma mniejszy zakres ruchu bo monitor może sobie stać dalej na brzegu biurka, tablet już trzeba macać i mieć blisko siebie i precyzyjnej ustawić więc też troch inny produkt. 

Napisano

Jesli chodzi o te ramiona to byłem za dopóki nie przestowałem, przynajmniej jesli chodzi o ten Wacoma. Jest stabilne, nie dygocze, ale kurde to było "nie to". Poza tym, jak zobaczylem, ze w ramieniu za 2k+ muszę imbusem dokręcać jak już znajde słit spot, to kurwa nie dzięki. Wacom Stand w połączeniu z biurkiem elektrycznym jednak wygrał.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, bigworm napisał:

ten uchwyt co dales mi sie podoba, bo to jest male

image.jpeg.c67572d38bf53a6d4605624cea078ae3.jpeg

ale juz nie kupisz tej wersji na allegro przynajmniej nie ma. 

Wiec kupuje 2 te co dalem wyzej, chce miec mala stopke na biurku a nie obudowe od magnetowidu 🙂 

nowa werjsa:

image.jpeg.e65e45b5aed71f13c530d6945f97b924.jpeg

paskudztwo

Napisano
Napisano
1 hour ago, bigworm said:

Ten też mam, dokładnie w tej wersji. Mój egzemplarz ma problemy z trzymaniem  pochyłu monitora. Musiałem tak dopierdolić imbusy że prawie klucz złamałem. Więc bym się zastanowił 😉

Napisano
  • Autor

no spoko juz ogladalem all i biore te co wrzucilem na poczatku 🙂 niechce 2 ch monitorow na 1 nozce, bo doszedlem do wniosku ze na 3 metrowym biurku z 2 nogami to jest zly pomysly zeby cala waga monitorow byla w jednym miejscu 🙂 12 kg bo 12 kg, ale na bank by sie wygial 😄 

Pozniej jak bedzie git, to wezme tego ergotrona do xppena 🙂 i dam znac czy spoko 😄

Napisano

Kupując uchwyt, czy to jakąś rurę z rurą w poprzek czy na sprężynach, czy na sprężynach gazowych warto sprawdzić jak rozwiązano kwestie odchylania monitora w osi poziomej (czyli regulację nachylenia). W 90 % jest to ściskane śruba imbusową i w 90% jest do dupy. O dowolnym odchylaniu mozna zapomnieć, o ustawieniu na stałe też - co jakiś czas znienacka i sam z siebie, albo od ZŁEGO DOTYKU palcem monitor robi skłon do przodu. Ja mam ramie ze sprężyną gazową i w teorii jest to świetne. Jednak po ostatnim fikołku monitora oparłem jego dolną krawędź na nadstawce biurka. Teraz jest stabilny jak skała. Tzn. nie można go  w żaden sposób ruszyć, bo się ukłoni. 😄  

Napisano
  • Autor

no testuje  🙂 mam od kilku dni i musialem tam fest wczoraj dokrecic sruby to prawda 🙂 Poki co jest stabilnie i calkiem spoko, zyskalem sporo miejsca. Aczkolwiek liczylem na to ze lepiej uda mi sie pochowac kable 🙂 Wiadomo, ja zostawiam rzeczy w wipie na 6 miesiecy xD takze daje sobie czas na rozwiazanie ostatnecze problemu kabli (pewnie kupie jakies przedluzki i wszystko upchne za monitorami)