Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
33 minuty temu, SebastianSz napisał:

a trzy, że w czasach streamingu nie muszę się już martwić, że nieopatrznie wezmę film Supersonic Man z wypozyczalni i będę musiał z VHSem w ręku drałować z powrotem, oddawać i brać drugi, w nadziei, ze mniej ujowy :P Do dziś to rozczarowanie pamiętam, gdybym tylko brał te z nagrodami to bym uniknął tej traumy :(

jak klikniesz na Supersonic Man, a potem algorytm uzna, że pewnie lubisz i zacznie Ci wrzucać na autoplay Subsonic Man, Utraviolet Woman i tym podobne, to zatęsknisz za wycieczkami do Blockbustera z kasetą pod pachą.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Wyświetleń 63k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

no bez kitu, to nawet nie jest żart, jest obraźliwy nie tylko dla Chrześcijan, taki jest denny. Już ja potrafię lepiej, paczcie: Dlaczego Muhammad nie mógł grać w koszykówkę? Bo zawsze siedział w kozi

Posted Images

Napisano
4 minutes ago, EthicallyChallenged said:

zatęsknisz za wycieczkami do Blockbustera z kasetą pod pachą.

Ja tęsknię za osiedlową wypozyczalnią w blaszanej budzie :( Kiedyś to była nostalgia, teraz to już polandcore

Napisano
  • Autor
18 minutes ago, EthicallyChallenged said:

jak klikniesz na Supersonic Man, a potem algorytm uzna, że pewnie lubisz i zacznie Ci wrzucać na autoplay Subsonic Man, Utraviolet Woman i tym podobne, to zatęsknisz za wycieczkami do Blockbustera z kasetą pod pachą.

Dobrze, że @RaVirr dodał filmik do posta a nie link na jakąś platformę bo pół roku by nas potem podobne treści prześladowały :)

Napisano
17 minut temu, Destroyer napisał:

Dobrze, że @RaVirr dodał filmik do posta a nie link na jakąś platformę bo pół roku by nas potem podobne treści prześladowały :)

Ale czy byłoby to złe? 🤔

Napisano
7 hours ago, Rafal Wojtunik said:

Myślę, że Kengi już wyjaśnił

8 hours ago, kengi said:

ale bić pianę zawsze można

Moze warto sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego w ogole wprowadza sie jakies dziwne parytety i narzuca "standardy" w kinie. No chyba nie bedziemy sobie oczu mydlic i udawac, ze nie jest to przejaw progresywnej, swieckiej religii? Czy tez mamy udawac, ze milionerzy z Hollywood walcza o rowne traktowanie i godziwa zaplate dla wszystkich 🤣 Jak wtedy kiedy wypieprzyli bezdomnych z terenu gdzie odbywala sie gala zeby im tam nie smierdzieli pod nosem i jakby to wygladalo w TV te namioty tam... A pozniej krokodyle lzy wylewaja i mowia jak to "ludzie nie sa nielegalni" i jak to trzeba pomagac wszystkim. Elity, ktore jednego dnia sie obsciskuja i sobie gratuluja drugiego wzajemnie sie oskarzaja kto kogo gwalcil. Wzory do nasladowania, moralne autorytety - oni wyznacza standardy!

@Rafal Wojtunik Wygodnie jest wymienic Oppenheimera, ale tak dla rownowagi - to, ze na tej liscie znajduje sie takie absolutne szambo jak "Emilia Pérez" mowi wszystko o Oskarach. Film o trans narco ktory/ktora/ktore zostaje.. swieta? Odhacza wszystkie mozliwe stereotypy - jest bzdurny do bolu. Laskawie pomine nawet warstwe muzyczna i choreograficzna tego wyjatkowego musicalu... W Meksyku zostal obsmiany, powstala zaraz parodia tego dziela swiatowej klasy. Ten film dla Meksykanina jest jak musical o Polakach co kradna samochody w Niemczech i pracuja na zmywaku w UK. W ktorym bylyby sceny gdzie dziewczynka mowi do taty "pachniesz jak ziemniaki, buraki i kielbasa Podwawelska..." a tata bylby alkoholikiem ktory przejechal po pijaku kogos i teraz zmienia plec zeby uniknac kary. Hollywood pluje w twarz Meksykanom i nawet o tym nie wie. No, ale za to wymyslil, zeby Latynosow inkluzywnie nazywac "Latinx"...

Ciezko mi sie mowi na te tematy bo patrzac na Hollywood widze ludzi chorych psychicznie przepychajacych swoje szalenstwa i domagajacych sie traktowania ich powaznie.

Osobiscie jestem zwolennikiem chorej z nienawisci, nazistowskiej tezy, ze nagrody powinne byc przyznawane filmom dobrym bez wzgledu na to kto byl w ekipie produkujacej film i o czym ten film traktuje. Sue me.

Napisano
  • Autor
1 hour ago, EthicallyChallenged said:

aha to dlatego dodałeś linki do Ugandy cwaniaku?

To akurat jest wartościowy kawałek historii filmu który wypada znać :)

Napisano
2 hours ago, Nezumi said:

Moze warto sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego w ogole wprowadza sie jakies dziwne parytety i narzuca "standardy" w kinie. No chyba nie bedziemy sobie oczu mydlic i udawac, ze nie jest to przejaw progresywnej, swieckiej religii? Czy tez mamy udawac, ze milionerzy z Hollywood walcza o rowne traktowanie i godziwa zaplate dla wszystkich 🤣 Jak wtedy kiedy wypieprzyli bezdomnych z terenu gdzie odbywala sie gala zeby im tam nie smierdzieli pod nosem i jakby to wygladalo w TV te namioty tam... A pozniej krokodyle lzy wylewaja i mowia jak to "ludzie nie sa nielegalni" i jak to trzeba pomagac wszystkim. Elity, ktore jednego dnia sie obsciskuja i sobie gratuluja drugiego wzajemnie sie oskarzaja kto kogo gwalcil. Wzory do nasladowania, moralne autorytety - oni wyznacza standardy!

@Rafal Wojtunik Wygodnie jest wymienic Oppenheimera, ale tak dla rownowagi - to, ze na tej liscie znajduje sie takie absolutne szambo jak "Emilia Pérez" mowi wszystko o Oskarach. Film o trans narco ktory/ktora/ktore zostaje.. swieta? Odhacza wszystkie mozliwe stereotypy - jest bzdurny do bolu. Laskawie pomine nawet warstwe muzyczna i choreograficzna tego wyjatkowego musicalu... W Meksyku zostal obsmiany, powstala zaraz parodia tego dziela swiatowej klasy. Ten film dla Meksykanina jest jak musical o Polakach co kradna samochody w Niemczech i pracuja na zmywaku w UK. W ktorym bylyby sceny gdzie dziewczynka mowi do taty "pachniesz jak ziemniaki, buraki i kielbasa Podwawelska..." a tata bylby alkoholikiem ktory przejechal po pijaku kogos i teraz zmienia plec zeby uniknac kary. Hollywood pluje w twarz Meksykanom i nawet o tym nie wie. No, ale za to wymyslil, zeby Latynosow inkluzywnie nazywac "Latinx"...

Ciezko mi sie mowi na te tematy bo patrzac na Hollywood widze ludzi chorych psychicznie przepychajacych swoje szalenstwa i domagajacych sie traktowania ich powaznie.

Osobiscie jestem zwolennikiem chorej z nienawisci, nazistowskiej tezy, ze nagrody powinne byc przyznawane filmom dobrym bez wzgledu na to kto byl w ekipie produkujacej film i o czym ten film traktuje. Sue me.

Wybacz, tak bardzo pojechałeś whatabautyzmem, że nie będę tracił swojego czasu.

2 hours ago, EthicallyChallenged said:

Jak widzę "Good Bot" to pierwsze co mi przychodzi do głowy to "dla kogo?", a drugie to "według kogo?"

To dobre pytania. Ne wiem co to oznacza w tym konkretnym wykresiku, ale np boty zbierające dane do wyszukiwarek są raczej normalne i przydatne.

Napisano
  • Autor

Nawet predatora już zrobili murzyńskiego, zapewne to następny poziom ewolucji tego gatunku poprzez modyfikacje genetyczną i wywołanie autyzmu z 2018 roku, what a time to be alive! ;) Przynajmniej zatrudniając Whoopi zaoszczędzi sporo czasu i pieniędzy na charakteryzacji a i dźwięku trzeszczenia nie trzeba dodawać, mają łeb do interesów :)

a-Br-Qd-Zox-700w-0.jpg

Napisano
5 minutes ago, Destroyer said:

Nawet predatora już zrobili murzyńskiego, zapewne to następny poziom ewolucji tego gatunku poprzez modyfikacje genetyczną i wywołanie autyzmu z 2018 roku, what a time to be alive! ;) Przynajmniej zatrudniając Whoopi zaoszczędzi sporo czasu i pieniędzy na charakteryzacji a i dźwięku trzeszczenia nie trzeba dodawać, mają łeb do interesów :)

a-Br-Qd-Zox-700w-0.jpg

Ok, załóżmy, że to murzyński predator.
W czym to przeszkadza?

Napisano

Jak to w ogóle działa, co cię naprowadziło na myśl, że to predator murzyński?
Bo ja sobie pomyślałem "Jakiś średniwy ten predator, nie bardzo mi się widzi ten koncept". W mojej bańce nie zakołatała się myśl przypisywania mu ziemskiej rasy, więc ciekaw jestem.

Napisano
  • Autor
21 minutes ago, Rafal Wojtunik said:

W czym to przeszkadza?

Nawet pomaga w zdobyciu oskara za diversity :)

18 minutes ago, Rafal Wojtunik said:

co cię naprowadziło na myśl, że to predator murzyński?

oczy, gdy patrzę nimi ;)

Edytowane przez Destroyer

Napisano
34 minuty temu, Rafal Wojtunik napisał:

W czym to przeszkadza?

Oznaczałoby to, że ten zielony nie jest murzyński, więc jego dready byłyby problematyczne.

W ogóle fajnie, że jest tyle nowości ze świata AI, że aż wątek na ten temat zapełnia sie dyskusjami o oskarach lol

Edytowane przez EthicallyChallenged

Napisano
  • Autor
Just now, EthicallyChallenged said:

Oznaczałoby to, że ten zielony nie jest murzyński, więc jego dready byłyby problematyczne.

Ale ten zielony nosił gejowską koszulkę z fishnetu wiec można cultural appropriation :)

Napisano
  • Autor
21 minutes ago, EthicallyChallenged said:

właśnie nie wiem, nie zapominaj o kontekście, w latach 80 fishnet u facetów był nohomoimage.png

Ale nie na gołą klatę! Tak jak predator i jeszcze rajtuzy, a potem spocony latał tak po całej galaktyce z gołą dupą i walczył z kolegami co chwila krzyżując miecze jak kilka postów wyżej pokazywano :) Po latach wyjdzie, że jeszcze minorów groomował i będzie child predator czy inny sexual predator :)

0b214bdcbd55f721e393b63f1887d587c98a5eab

8fa6e60dc8e9712ff2f0138e96e62cc6.jpg

8442_predator.jpg

W takim czymś to by męsko wyglądał jak trza, jak prawdziwy chłop i jakieś widły fajne najlepiej wyciągnięte z gnoju z dodatkowym damejdżem od trucizn :) a nie swoją dzidą dźgał wszystko co się napatoczy i na drzewo nie ucieknie, choć jak ucieknie to właściwe też :)

63205fff4e180eed80e53842c7e554f1.jpg

Napisano
  • Autor

Poza tym come on babskie majtki nosił :) ciekawe jak je sobie tam zamocował żeby nie spadały? :)

2025-04-25-00-14-00-AI-i-technologie-prz2025-04-25-00-12-22-C-string-Search-Imag

I wracając do głównego kierunku tego wątku to AI mi pomogło te majtki znaleźć :D

2025-04-25-00-13-29-C-string-majtki-and-

A jakby to był prawdziwy prawilny wojownik galaktyki to by w innych majtkach biegał a nie jakieś homoerotyczne przesłania w tych filmach :)

2025-04-25-00-09-47-Rodzaje-majtek-Minis

bing coś tam zrobił ale słąbo

2025-04-25-00-21-16-obrazek-predator-ale

a shat żipiti się zawiesił :)

2025-04-25-00-21-30-Chat-GPT-and-67-more

Napisano
5 hours ago, Rafal Wojtunik said:

Wybacz, tak bardzo pojechałeś whatabautyzmem, że nie będę tracił swojego czasu.

Ta, jeszcze powiedz ze "nie zrozumialem" czegos 🤣. Blisko 20 lat mieszkam w Meksyku, akurat jak chodzi o ten gowniany film to mam z pierwszej reki reakcje. Podobnie jak reakcje na "Latinx". Ty wrzucasz liste, na ktorej sie znajduje taki potworek zenujacy ale pomijasz go milczeniem koncentrujac sie na Dune i Oppenheimer jako przykladach. Ale to nie jest "whataboutyzm", nie nieee, absolutnie. Juz myslalem ze nie wiesz co odpowiedziec a Ty po prostu nie chcesz tracic swojego cennego czasu 🤣 Ech...

5 hours ago, Rafal Wojtunik said:

W czym to przeszkadza?

Tobie pewnie w niczym. To ze tam potwor z kosmosu nagle odzwierciedla rasy ludzkie - luzik. To ze temu predatorowi te jego macki rosna dokladnie tam gdzie wczesniej nie rosly a tam gdzie mial macki/dredy jest pusto to tez nie ma znaczenia. Ot wszystko jest sensownie i super bo jak inaczej mialo byc. Jeszcze niech zrobia, ze jest gejem i ze biale Predatory sa policjantami ktore go scigaja bez sensu i bedzie super fajny film o potworach-lowcach. Zamiast czaszek beda zbierac "punkty opresji".

4 hours ago, EthicallyChallenged said:

W ogóle fajnie, że jest tyle nowości ze świata AI, że aż wątek na ten temat zapełnia sie dyskusjami o oskarach lol

Dorzucilem filmiki z nowosciami AI ale takie to nowosci wlasnie sa, ze chyba lepiej juz sobie posmiac sie z Oskarow.

Ale zeby nie bylo na sucho i zeby ktos przypadkiem czasu nie tracil 🥰 to jeszcze podrzucam taki trailer. Bo widze ze po zamordowaniu Gwiezdnych Wojen pierdyliardem filmow i serii - biora sie za Predatora: