uncle Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 co to bedzie.. niektorzy napewno kojaza inni pewnie nie, w kazdym badz razie bryla mi sie bardzo podoba, z pozoru wygloda na prosta, ale ... no jest troche poryta, dla utrudnienia sobie zabawy zrobilem taki wymog, ma wyglodac jak pojechane mesmoothem (brak ostrych krawedzi) ale bez_uzycia_meshmootha, efekt? malo poly ladne krawedzie (z tym ze wiecej rypanai sie z siatka) ok nie przynudzam tylko zamieszczam krotki efekt pracy (3h) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 no narazie jest elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 na czym on bedzie sie poruszal? zrobisz mu jakies kola lub gasienice? czy on bedzie latac? pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 kola, nawet 4 kola, aha, next update bedzie dopiero w poniedzialek bo mam teraz szkole i nie ma mnie 3dni;\ aha, duzo jeszcze bede staral sie na texturach osiagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 no ok i siatka zebym nie byl goloslowny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 a chcialem poprosic o siatke o prosze ;) masakra wyglada siuper ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 to jest siatka wersja robocza;) dlatego jest miejscami dosc niezrozumiala;) ale tak mi sie latwiej pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 APC - klania sie Alien :) i te sprawy :) jak narazie wyglada bardzo fajnie znajac poziom twoich prac bedzie naprawde niezly . czekam na kolejne updaty :) jeden z topikow na ktorego efekty bede czekal z niecierpliwoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Dobry. Bardzo dobry. Zanosi się na całkiem podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 noo... kiedyś była gierka AVP1... na jednej z plansz (będąc Alienem) można było sobie obejrzeć z każdej strony, pojazd zwany APC... fajno wygląda (jakbyś jeszcze dorobił tam Ripley i jakiegoś xenomorpha... ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 noo... kiedyś była gierka AVP1... na jednej z plansz (będąc Alienem) można było sobie obejrzeć z każdej strony, pojazd zwany APC... fajno wygląda (jakbyś jeszcze dorobił tam Ripley i jakiegoś xenomorpha... ;) ) Czy to nie w nim zaczynało się Marine Demo ? Ciekawe podejście do modelu, opwodzenia w pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Vorek: tak... ale potem (w full version) na tesj samej planszy można było być alienem i widziało się tego APC z każdej strony (sufit, ściana, podłoga itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 jak narazie to widze ze przednia szyba jest d wymiany, wygloda zbyt delikatnie przy calej masywnosci pojazdu.. ale to niestety w poniedziaelk.. teraz glupia szkola;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 pamiętaj tylko, że z boku powinny być rozsuwane drzwi dla załogi (na prawej burcie pojazdu), no i nie zapomnij o wieżyczce szybkostrzelnej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 http://aliens.humlak.cz/aliens/Aliens_papirove_modely.htm tu masz model do analogowego modelowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 empeck: nie widze nic tweety : nie martw sie;) dzrwi beda a nad dzialkiem sie zastanawiam bo jest brzydkie :\ tj nie podoba mi sie hehe, mam kilka fot malych modeli z plastkiu i innych pierdol i wiem mniej wiecej jak to wyglodalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 http://aliens.humlak.cz/aliens/Aliens_papirove_modely/papercraft/apc.html a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 o lepiej:) dzieki za referki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 tak zebyscie o mnie nie zapomnieli;o prawe drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 hehe poly modeling owns:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 sam kiedys mialem chrapke na taki pojazdd :) pracka juz sie zapowiada wysoko detaliczna. :) cos konkretnego z tego wyjdzie? heh jakbys mial checi to moglbys zrobic bez mesha ta maszynke z drugiej czesci obcego ktora Ripli walczla z alienka. Poki co czekam na dalsze efekciory zycze pwowdzenia i owocnej robotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 qrcze wings kuleje pod tym wzgledem , zainspirowales mnie tym modelem , ale jakos nie bardzo moge uzyskac tak oszczedna siateczke bo zaraz sie cos krzaczy :| Dla mnie model narazie idzie w bardzo dobra strone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Progress świetny, powodzenia na dalszej drodze ;) zanosi się na super model, ciekaw jestem jaką scenerię zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 takie dalekie pytanie: jakie kołą mu zamodelujesz? czy będą to takie jak w oryginalnym APC czy postarasz się o coś nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 na scenerie mam idealne bazgroly juz ;) beda pasowac, a co do kol, wlasnie nie wiem tez troche nad tym myslalem, bierznik zrobie taki jak w filmie, a co do tego pancerza z boku, troche go zmodyfikuje bo mi sie nie podoba zbytnio, ogolnie sporo rzeczy jest inaczej zrobionych juz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 po kawalku do przodu;) dzis zrobie drzwi i opony chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 kola wszystko bez meshsmootha;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 wedlug mnie bardzo ladnie:):) trzymaj tak dalej a bedzie super kolka miodzio:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Ładnie. A coz to to fioletowe na pierwszym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Aż mnie nachodzi by też zrobić jakąś jeżdżącą maszynę sf... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 kopia zapasowa opony jakbym cos zchrzanil w miedyczasie;)) ok tutaj drzwi zrobione bede musial troche bardziej sie zajac wewnetrzna strona drzwi ale narazie takie zostawiam i ide robic cos innego:) -> tylnie drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Możesz pokazać siatkę koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 awesome piece of poly modelling ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 nice, wszystko ręcznie? super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 no pewnie ze recznie:) szkoda ze na jedno kolo tak duzo poly wyszlo;( 20k kadlub ma 5k niecale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 uncle recznie??!! czyli sam wszystko robiles czy zrobiles kawalek i kopiowales?? czy zrobiles cylinder i pozniej sam to juz robiles?? bo jak robiles sam wszystko to by mi sie nie chcialo:P:P albo zrobiles ksztalt na cylindrze i dales extrude ??!! pozniej tylko to dokonczyles?? ciekawy jestem:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 hmm, no reczne kopiowalem, zrobilem 1/15 kola (mniej wiecej obszar tego zblizenia) a potem bend, przeciez nie pogielo mnie do konca jeszcze;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 tylko ludzie od Wingsa robią recznie takie rzeczy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 boczne drzwi, anrazie przerwa, troche je musze poprawic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Jak skonczysz wstaw go w jakis mocno mroczny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 wstawie ci go do przedpokoju;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 modelowales go w rhino3d?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 to sliczne jest i tak sie zastanawiam czy ty skonczysz szybciej czy ja wkoncu sie przemoge i obejrze aliena aha i ja tez jeden mroczny klimat do przedpokoju porosze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 oj wujku bede Cie meczyl o siateczki ^^ modelowales go w rhino3d?? a rhino ma polymodeling ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 jedyne czego mi tutaj brakuje to czegoś na dachu... ale chyba maz już w coś planach? i pytanie: gdzie on ma amortyzatory do kół (chociaż jakies cylikderki za kołami dla lepszego wrażenia) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 hehe, ,model w maxie, poly modeling, zero nurbs, zero splines (no dobra 2 uchwyty zrobilem w splinesach - rurki) wszystko powstaje z plane :) siatki pozniej rzuce, dach jeszcze praktycznie nieruszany, dodam pare pierdol i jeszcze chyba kilka wypuklosci wiecej niz orginal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 dzialko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 no ładne kwiatki, kurza twarz. powodzenia z teksturami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi