Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

co to bedzie.. niektorzy napewno kojaza inni pewnie nie, w kazdym badz razie bryla mi sie bardzo podoba, z pozoru wygloda na prosta, ale ... no jest troche poryta,

dla utrudnienia sobie zabawy zrobilem taki wymog, ma wyglodac jak pojechane mesmoothem (brak ostrych krawedzi) ale bez_uzycia_meshmootha, efekt? malo poly ladne krawedzie (z tym ze wiecej rypanai sie z siatka) ok nie przynudzam tylko zamieszczam krotki efekt pracy (3h)

apc01.jpg

apc02.jpg

• Odpowiedzi 346
  • Wyświetleń 29k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na czym on bedzie sie poruszal? zrobisz mu jakies kola lub gasienice? czy on bedzie latac? pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy:)

Napisano
  • Autor

kola, nawet 4 kola, aha, next update bedzie dopiero w poniedzialek bo mam teraz szkole i nie ma mnie 3dni;\

aha, duzo jeszcze bede staral sie na texturach osiagnac

Napisano
  • Autor

to jest siatka wersja robocza;) dlatego jest miejscami dosc niezrozumiala;) ale tak mi sie latwiej pracuje

Napisano

APC - klania sie Alien :) i te sprawy :) jak narazie wyglada bardzo fajnie znajac poziom twoich prac bedzie naprawde niezly . czekam na kolejne updaty :) jeden z topikow na ktorego efekty bede czekal z niecierpliwoscia.

Napisano

noo... kiedyś była gierka AVP1... na jednej z plansz (będąc Alienem) można było sobie obejrzeć z każdej strony, pojazd zwany APC...

fajno wygląda (jakbyś jeszcze dorobił tam Ripley i jakiegoś xenomorpha... ;) )

Napisano
noo... kiedyś była gierka AVP1... na jednej z plansz (będąc Alienem) można było sobie obejrzeć z każdej strony, pojazd zwany APC...

fajno wygląda (jakbyś jeszcze dorobił tam Ripley i jakiegoś xenomorpha... ;) )

Czy to nie w nim zaczynało się Marine Demo ?

Ciekawe podejście do modelu, opwodzenia w pracy :)

Napisano

Vorek: tak... ale potem (w full version) na tesj samej planszy można było być alienem i widziało się tego APC z każdej strony (sufit, ściana, podłoga itp).

Napisano
  • Autor

jak narazie to widze ze przednia szyba jest d wymiany, wygloda zbyt delikatnie przy calej masywnosci pojazdu.. ale to niestety w poniedziaelk.. teraz glupia szkola;(

Napisano

pamiętaj tylko, że z boku powinny być rozsuwane drzwi dla załogi (na prawej burcie pojazdu), no i nie zapomnij o wieżyczce szybkostrzelnej :)

Napisano
  • Autor

empeck: nie widze nic

tweety : nie martw sie;) dzrwi beda a nad dzialkiem sie zastanawiam bo jest brzydkie :\ tj nie podoba mi sie hehe, mam kilka fot malych modeli z plastkiu i innych pierdol i wiem mniej wiecej jak to wyglodalo

Napisano

sam kiedys mialem chrapke na taki pojazdd :) pracka juz sie zapowiada wysoko detaliczna. :) cos konkretnego z tego wyjdzie? heh jakbys mial checi to moglbys zrobic bez mesha ta maszynke z drugiej czesci obcego ktora Ripli walczla z alienka.

Poki co czekam na dalsze efekciory zycze pwowdzenia i owocnej robotki.

Napisano

qrcze wings kuleje pod tym wzgledem , zainspirowales mnie tym modelem , ale jakos nie bardzo moge uzyskac tak oszczedna siateczke bo zaraz sie cos krzaczy :|

Dla mnie model narazie idzie w bardzo dobra strone :)

Napisano

Progress świetny, powodzenia na dalszej drodze ;) zanosi się na super model, ciekaw jestem jaką scenerię zrobisz.

Napisano

takie dalekie pytanie: jakie kołą mu zamodelujesz? czy będą to takie jak w oryginalnym APC czy postarasz się o coś nowego?

Napisano
  • Autor

na scenerie mam idealne bazgroly juz ;) beda pasowac, a co do kol, wlasnie nie wiem tez troche nad tym myslalem, bierznik zrobie taki jak w filmie, a co do tego pancerza z boku, troche go zmodyfikuje bo mi sie nie podoba zbytnio, ogolnie sporo rzeczy jest inaczej zrobionych juz :)

Napisano
  • Autor

kopia zapasowa opony jakbym cos zchrzanil w miedyczasie;))

ok tutaj drzwi zrobione

bede musial troche bardziej sie zajac wewnetrzna strona drzwi ale narazie takie zostawiam i ide robic cos innego:) -> tylnie drzwi

apc10.jpg

apc11.jpg

apc12.jpg

Napisano
  • Autor

no pewnie ze recznie:)

szkoda ze na jedno kolo tak duzo poly wyszlo;( 20k

kadlub ma 5k niecale

Napisano

uncle recznie??!! czyli sam wszystko robiles czy zrobiles kawalek i kopiowales??

czy zrobiles cylinder i pozniej sam to juz robiles??

bo jak robiles sam wszystko to by mi sie nie chcialo:P:P

albo zrobiles ksztalt na cylindrze i dales extrude ??!! pozniej tylko to dokonczyles??

ciekawy jestem:D:D

pozdro

Napisano
  • Autor

hmm, no reczne kopiowalem, zrobilem 1/15 kola (mniej wiecej obszar tego zblizenia) a potem bend, przeciez nie pogielo mnie do konca jeszcze;o

Napisano

to sliczne jest i tak sie zastanawiam czy ty skonczysz szybciej czy ja wkoncu sie przemoge i obejrze aliena aha i ja tez jeden mroczny klimat do przedpokoju porosze :P

Napisano

jedyne czego mi tutaj brakuje to czegoś na dachu... ale chyba maz już w coś planach?

i pytanie: gdzie on ma amortyzatory do kół (chociaż jakies cylikderki za kołami dla lepszego wrażenia) :D

Napisano
  • Autor

hehe, ,model w maxie, poly modeling, zero nurbs, zero splines (no dobra 2 uchwyty zrobilem w splinesach - rurki) wszystko powstaje z plane :) siatki pozniej rzuce,

dach jeszcze praktycznie nieruszany, dodam pare pierdol i jeszcze chyba kilka wypuklosci wiecej niz orginal