LHT Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Powinni Cię wziąść do prac nad carmageddonem 4. To byłaby dla mnie rozkosz móc masakrować przechodniów i przeciwników tym cudem hehehe Tylko nie obrastaj w piórka :-) Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 ej serio ta sciana nie jest beznadziejna? musze cos z nia zrobic bo mnie denerwoje:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 aha, podloga to szybki modelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 ej serio ta sciana nie jest beznadziejna? musze cos z nia zrobic bo mnie denerwoje:( nie jest skomplikowana i dzieki temu nie odwraca uwagi od modelu , dla mnie jest akurat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 ale wywale troche el. ktore sa kiczowate:)ale to popoludniu porobie tera trza dokustykac na miasto na laski;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 buahaha :) fajnie żeś to wykombinował. sceneria dobra, tylko mi nie pasuje perspektywa/ujęcie, troszkę inaczej bym to sobie wyobrażał ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 a perspektywa/ujecie jeszce do dyskusji;) mow jak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 poczekaj, jak wrócę z miasta to coś zaproponuję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 PRZEGINASZ nic wiecej nie powiem POZDRO! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultek Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 super pracka.... jak sie bedziesz kiedys nudzil to zrob render zawalony bipedami w jakis fajny sposob ;]] nie wiem czemu ale bipedy zawsze roxowaly ;P Pracka na 6 z +, nie ma co gadac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 no to update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Piekny updat co do ustawienia kamerki jak dlamnie ta pozaycja kamerki jest ful wypas ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 jak wyzej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 no w sumie miałem coś zaproponować, ale zobaczyłem updejt ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 górna część sceny- wypas zobaczymy jak to będzie wyglądać na koniec :) rury niepotrzebne, albo powinny być niżej (w każdym razie- nie bezpośrednio nad przejściem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 no faktycznie, teraz te rury wyszly zbyt blisko podlogi:) teraz mam 2 dylematy, czy robic taki dluzszy tunel - dodac 2 filary tego typu jeszcze, i tam sciane, czy od razu walnac sciane koncowa, musze przemyslec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Zrób obie wersje, a my ocenimy, która lepsza :) ps. mapka "udająca" wcięcia w podłodze (żeby nie powiedzieć inaczej) "dziwnie" wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unikorn23 Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Full wypas... wiecej nie powiem. Jedyne co powienieneś w tym wszystkim zmienic to... nazwę wątku na: Scena 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 greg_jg: musze cie zmartwic, nie ma mapki udajacej podloge;) wszedzie sama gemetria hehe no tak juz zmieniam nazwe watku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Myślałem, że umieściełeś mapkę, która ma sugerować perforację podłogi, w każdym razie "dziwnie" to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 ty już wiesz uncle co powiem :D pełen wypas ps. czy to vray ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 greg_jg: bo jest niedosweitlona i efekt moira czy jak mu tam sie smieszny robi, swiatlo, troche inny kont kamery i bedzie gites:) hindus: tak vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 ok, wierzę na słowo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 a jak nie bedize to sie zmieni wzorek :) prosto sie je robi hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 no to rozwiazalem moj dylemat tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 wiesz jak dla mnie wykonanie jest swietne:) bardzo ladnie zrobione texturki. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 uncle, ja bym widział kamerę wyżej, możesz dla mnie zrobić widok z półpiętra? :) prosić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 nie no, dla mnie bomba tylko jeszcze wstaw cos za ten wentylatorek i temu bipedowi u gory cos sie chyba w stope stalo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Póki co super. Jeśli można to się przyczepię do projektu pojazdu. Nisko profilowane opony to dziwny pomysł. Wiem że fajnie wyglądają ale ich użyteczność w takim kolosie jest raczej zerowa podobnie jak nisko osadzone rury wydechowe. W pojazdach wojskowych raczej wyprowadza się je jak najwyżej (z tego co wiem). Taka konstrukcja sprawdzała by się w mieście tylko że na to jest z kolei za duża :) i ma zły kamuflaż.. albo na wyschniętych jeziorach. To tyle marudzenia. Tak naprawdę moje uwagi możesz spokojnie olać gdyż pojazd wygląda bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 hehe batou: ja wiem ze pojazd jest niepraktyczny, ale jak juz mowilem ma on wyglodac:D, ja jego istote sobie tlumacze tak ze jest to urzadzonko do pacyfikacji powstan miejskich.. z racji tego ze miasta w przyszlosci beda duze .. i ulice duze :P naped toto ma na 4 kola i tak i przod jak i tyl - kola - sa skrecane, nie wiem jak to sie nazywa - niewazne:) dwa ze to poprostu wizka pojazdu z filmu ( Alien 2 ) kamuflarz hmm, na miasto pasuje:P przy okazji spelnilem cyzjes zyczenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Nie czytałem tematu od początku stąd te nieporozumienia. Skoro ma to być pojazd miejski to raczej dałbym inny kamuflaż ale to tylko moje zdanie. Napisałem moje spostrzeżenia bo podoba mi się twoja praca. Wiem że jestem upierdliwy ale tak już mam :). Ps. Alien 2 mówisz.. faktycznie, jakoś znajomo mi wyglądał. Szkoda że to nie twój projekt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 kolor zostaje:) podoba mi sie hehe a ze nie moj projekt.. no coz;( model mi sie podobal to zrobilem sobie, a poza tym przydaloby sie cos do portfolio bo kijowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Praca poprostu piekna:) Mozesz zdracic sposob robienia takich kratek ze nie zzeraja miliardow poly??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 hmm, jutro moge pokazac na jakims prostym tutorialu - przy okazji cos pozytecznego napisze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 uncle to teraz powiem tak... dla mnie rewelka. 2 polycount fajny :S tylko ze polowa z tego to chyba poszla na kratki mozesz dac polycounta bez "kratek" ? (tych w podlodze i wyzej ;) Poprostu ciekawi mnie ile to scena ma poly bez dodatkowych rarytasow. edit: przez ciebie znowu musze sie douczac ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 ok ale jutro to zrobie, te kratki nie maja duzo poly.. tj troche maja ale niezawiele:) a moze wiele.. no nie wiem, jutro sprawdze teraz spadam do lozka zmeczylem sie dizs;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Ja bym zrobił taką kratkę teksturą lub rozciągniętymi sześcianami (prostota to podstawa :) ) I żeby nie było to powtórzę... praca bardzo mi się podoba. Renderuje mi się scenka, nie mam co robić i dlatego czepiam się głupot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 batou: jestes dobry: kratki to rozciagniete szesciany;)))))))))))))))) a co do textury.. mam zle doswiadczenia w tego typu projektach, beznadziejnie wychodzi opacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 A mi sie ten twoj allienowy wozilk bardzo podoba, chrzanic jego przydatnosc przeciez to fikcja, ma wygladac jak najlepiej to jego przeznaczenie, mi sie podoba: ], git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 ja to robie tego typu rzeczy zwyklymi boxami w sposob jak na rys. i mam malo poly;D moze komus sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 dobra dajcie lepiej ten tutorial bo niekumam o co wam z tymi boxami chodzi :) a praca jak już mówiłem extra, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Rozumiem, żę dwie osie się skręcają, wieć jeśli jedna oś (przednia ) jest skręcona , druga ( tylna ) w tym momencie też powinna być skręcona. Chyba, że skręcają sie niezależnie jedna od drugie to wtedy nie było tej odpowiedzi :D PS: Bardzo mi sie podoba pracka POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 zrobilem ze przednia os tylko skrecona bo mi sie nie podoba jak sa obie skrecone;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 Ostatnie ujęcie najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 wow wow. dzięki uncle :) teraz podsuń kamerkę bliżej barierki, żeby przód się nie ucinał i renderuj finał :) hehe, ale ja jestem okrutny, tylko ciągle czegoś chcę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 hehee nieee podstawowe ujecie jest z dolu, drugie zrobie moze z gory zeby bylo widac drugi bok pojazdu, a narazie mam problem bo nie mam pojecia jak zabrac sie za swiatlo:( nawet nie wiem jak rozstawic oswietlenie, jaka sile im dac itp;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 na dobry poczatek kawalek betonu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 im blind :x edit : f@jny555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 mi sie niepodoba to że oba żółte kwadraty są takie same i to wygląda dziwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi