Napisano 27 Listopad 20231 r Star Citizen to gra komputerowa, kosmiczny symulator autorstwa Chrisa Robertsa i ekipy deweloperskiej Cloud Imperium Games. Akcja Star Citizen osadzona została w XXX wieku. Na stworzenie tej gry zebrano (od 2012 roku) w crowdfundingu ponad 600 milionów dolarów. StarEngine to technologia, w ramach której tworzone są gry Star Citizen i Squadron 42. Poniższy zwiastun został utworzony w silniku jako "jedno ciągłe ujęcie bez ekranów ładowania". Czy w czasie rzeczywistym? Nie jest to sprecyzowane, ale następnie pokazano wiele dynamicznych scen: od głębokiej przestrzeni kosmicznej po powierzchnie śnieżnych planet, wnętrza miast po wieloosobowe, interaktywne statki kosmiczne po unoszące się miasta ... Zobacz cały news
Napisano 28 Listopad 20231 r Wyglada super, jednak jezeli bedzie rownie szybko szlo co wydawanie Star Citizena to moge nie dozyc tej przyszlosci... Edytowane 28 Listopad 20231 r przez Nezumi
Napisano 28 Listopad 20231 r Wygląda imponująca ale to jak zwykle przy prezentacjach 🙂 Ale taki świat to by się spodobał Zbigniewowi Rybczyńskiemu bo narzekał i się zastanawiał dlaczego w mayi jak się ją otworzy to jest pusta scena z gridem a powinien być cały świat od razu i tylko ustawiasz kamerę, robisz ujęcia i kręcisz film XD
Napisano 1 Grudzień 20231 r Wow, nie mogę się doczekać! Wyobraźcie to sobie - lecisz przez całą galaktykę bez loading screenów, mijasz planety pełne lasów i gór i w końcu, po godzinie docierasz na stację kosmiczną, tuptasz sobie przez jedne drzwi, drugie, trzecie, aż w końcu jest! Fetchquest ukończony i 100 kredytów do kieszeni! Jeszcze tylko dialog z AI i już można brać kolejny, żeby uzbierać 5 trylionów kredytów na nowy statek (albo 200USD) /s A tak serio to na enginach się nie znam, mieli chyba grę jakąś robić, ale mając 600 baniek też by mi się już nie chciało 😛
Napisano 1 Grudzień 20231 r No robią grę czy tam nawet kilka, zaczęli w 2010, od 2012 kampanie crowdfundingowe i tak to jakośleci na tej wsi 🙂
Napisano 4 Styczeń 20241 r Niesamowicie ciekawy projekt, zaglądam do niego raz na jakiś czas. Ostatnio mocniej zgłębiłem temat bo tylko pobieżnie coś o tej produkcji wiedziałem. Ciekawostką jest, że ten projekt to jeden z najlepiej udokumentowanych developmentów które powstają. Większość rzeczy które są planowane lub wdrażane, jak i dokumentacje z procesu powstawania gry, są ogólnie dostępne dla graczy, czy tam też zainteresowanych. Jeśli ktoś się naprawdę interesuje developmentem gier to ma tam kopalnię wiedzy i inspiracji. Sama prezentacja silnika robi niemałe wrażenie, nie jest to na pewno fake. Chociaż nie mam czasu na granie w gry i naprawdę sporadycznie zdarza mi się w coś zagrać, to jednak w tą grę chętnie bym zagrał.