Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Animowany serial „Rojbers”, który szturmem zdobył serca widzów dzięki autentycznemu klimatowi katowickiego Nikiszowca lat 90., doczekał się kontynuacji. Na oficjalnym kanale YouTube pojawiły się trzy nowe odcinki, które rozwijają przygody trójki bohaterów – Knefla, Rafaua i Torunia.

Nowe odcinki:
Odcinek 2: „Złomiorz” - jeszcze więcej przygód z motorynką w tle i pierwsze konfrontacje z lokalnym złomiarzem.

Odcinek 3: „Wino i Kusza” - humorystyczne nawiązania do dziecięcych eksperymentów i osiedlowej kreatywności.

Odcinek 4: „Ice Ice Baby” - świeżo wydany epizod z letnim klimatem, który przenosi nas w duszne lato '95, pełne lodów Bambino i boiskowych porachunków.

🔥 O czym to właściwie?
„Rojbers” to nie bajka dla dzieci, a pełnokrwista animowana komedia dla dorosłych. Dialogi pełne soczystego języka, realia blokowisk i nostalgiczne smaczki – od trzepaka po magnetofon z kasetą przewijaną ołówkiem – tworzą barwną, autentyczną rzeczywistość.

🎨 Kto za tym stoi?
Całość animacji powstaje w jednoosobowym studiu Dariusza Nojmana, który od zera nauczył się pracy w Blenderze, by opowiedzieć historię swojego dzieciństwa – z humorem, luzem i szacunkiem do śląskich korzeni.

📺 Gdzie oglądać?
Nowe (i wcześniejsze) odcinki dostępne są bezpłatnie na YouTube na kanale „Rojbers”. Czwarty epizod miał premierę 9 lipca.

Jeśli wychowałeś się na Śląsku w latach 90. - nie możesz tego przegapić. A jeśli nie – tym bardziej warto zobaczyć, jak wyglądało wtedy dorastanie z motorynką, oranżadą i puszką na sznurku.

Poprzedni wpis i Odcinek 1.

Zobacz: https://max3d.pl/news/rojbers-serial-animowany-o-slasku/

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 100
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• michalo
    michalo

Zgadzam się. Świetny powiew nostalgii z dzieciństwa. Złomiorza jeszcze nie oglądałem ale reszta perełka.

• Moc. Ciekawe ile gorole zrozumieja ze slundziej godki :D Zwlaszcza z tego co zlomiorz godo :D Jedyne co mnie razi to ten plakat z Hard Target - reszta plakatow normalna a ten przerobiony na jakies ni

• Zajebiste.

Napisano

Zgadzam się. Świetny powiew nostalgii z dzieciństwa. Złomiorza jeszcze nie oglądałem ale reszta perełka.

Napisano

Moc. Ciekawe ile gorole zrozumieja ze slundziej godki :D Zwlaszcza z tego co zlomiorz godo :D

Jedyne co mnie razi to ten plakat z Hard Target - reszta plakatow normalna a ten przerobiony na jakies niby kreskowkowe cos - smierdzi ejajem tez :P No i na scianach zamiast jakiejs spiralki powinny byc kreda albo kawalkiem tynku nabazgrane napisy "HUJ", "GORNIK PANY", "HWDP", jakies fiutki narysowane, serca, "KOCHAM BASIE" - a nie na dziwna, pojedyncza "dizajnerska" spiralka.

Ale calosc wymiata. Az sie lezka w oku kreci - kiedys poszlismy "na jablka" (papierowki) do - jak sadzilismy opuszczonego - ogrodka a tu podczas zbierania jablek widzimy ze wlascicielka z wielkim psem przy furtce otwiera klodke. Do dzis mnie ciarki przechodza - jak spieprzalem stamtad slyszac dyszenie psa za plecami. Wlascicielka go milosciwie zawolala bo bym mial dziure nie tylko w spodniach ale i w posladkach :D Byly czasy... A papierowki najlepsze z jablek.