Napisano 13 Grudzień 202513 Gru Hej! Ja nadal w temacie więc wrzucam kolejną fanartową Tytusową prace. Tym razem padło na Wkrętacz! Od zawsze jeden z moich faworytów wśród maszyn ekipy Tytusa. I jak w przypadku Rozalii otrzymał z mojej strony mały facelifting przy pełnym zachowaniu oryginalnego projektu prof. Talenta. Całość renderowana jak ostatnio w Blenderze z pomocą asetów z Quixela , modelowanie nadal w 3dsMax + substance painter do teksturowania głównych elementów. Robert
Napisano 14 Grudzień 202514 Gru pamiętamy!masz może krok-po-kroku z maxa, użyte narzędzia, podejście etc.?super poster z rzutami - wkręciłeś się
Napisano 14 Grudzień 202514 Gru Autor Hej!Procesu modelowania nie rejestrowałem ale jest to klasyczne poly, cześć pod subdiv jak łapki a część tylko pod midpoly (korpus) Pomarańczowe kryształki ze starego dobrego debris makera :)Najwięcej kombinowania było z jakimś kompromisem dot. skali i proporcji bo w komiksie wiadomo.... na każdej stronie jest inaczej. Więc Wkrętacz jest nieco krótszy bo ciężko go było zapakować w kadr :) Ale chyba przez to stał się bardziej muskularny. Trochę czasu zajęło wypracowanie łapek i wiertła. Postawiłem na drzwi całe ze szkła bo od początku chciałem pokazać też wnętrze i pulpit. Plus trochę inspiracji ze starych wiertarek, ale subtelnie.A sama scena to jakaś wypadkowa z książeczki. Że będzie to kopalnia wiedziałem od startu, lubię ten fragment ze znalezieniem końskiego szkieletu hehe. Więc i on się tu musiał pojawić. Zmaterializowały się też kryształowe ludki z epizodu na Atlantydzie. Ogółem cholernie wdzięczne te stare designy do robienia lekkiego faceliftingu.Pokaż siatkę!! ok....
Napisano 16 Grudzień 202516 Gru Bardzo fajna scenka, jednak wydaje mi się, że model prezentowałby się korzystniej, gdyby świder był odwrócony w drugą stronę. Teraz eksponowany jest tył, który automatycznie przyciąga wzrok i błędnie sprawia wrażenie, że jest to front pojazdu. Po flipnięciu pojazdu w osi X byłoby znacznie lepiej.
Napisano 18 Grudzień 202518 Gru Autor W dniu 16.12.2025 o 20:50, Traitor napisał(a):Bardzo fajna scenka, jednak wydaje mi się, że model prezentowałby się korzystniej, gdyby świder był odwrócony w drugą stronę. Teraz eksponowany jest tył, który automatycznie przyciąga wzrok i błędnie sprawia wrażenie, że jest to front pojazdu. Po flipnięciu pojazdu w osi X byłoby znacznie lepiej.Tak, tu poszedłem na kompromis bo bardzo chciałem pokazać to wnętrze i pulpit sterowniczy.
Napisano 29 Grudzień 202529 Gru Świetne! Kolejna z kultowych maszyn. Piękna scenka i genialne detaliki. Następnym razem dorzuć chłopaków i Tytusa.
Napisano 16 godzin temu16 godz nigdy nie oglądałem takich komisków, wychowałem się na lucky luku i asterixie. Ale wygląda kozacko!Pytanie, planujesz zrobić jakieś rendery w 3D postaci z plansz komiksów, albo krótkie animacje? Gdyby nie to że wypadłem z obiegu to bym nawet pomógł...
Napisano 14 godzin temu14 godz 30 minutes ago, Zdzichu said:Gdyby nie to że wypadłem z obiegu to bym nawet pomógł...Sorki za syf w prywatnym watku. Czy byla to polska kropla, ktora przepelnila czare czy tez moze anglosaska slomka ktora zlamala grzbiet wielblada - ciezko powiedziec. W kazdym razie musze zapytac - a w jakim obiegu jestes?Bo przegladajac forum widzialem juz ze chceszrobic napisy do audiobookow (wciaz nie moge sie nadziwic jakiez to intelektualne meandry musiales pokonac, zeby uznac, ze to dobry pomysl)animacje do audiobookowmyslales by wrocic do zabawy Photoshopemmyslales o przesiadce na Linuxachciales zrobic gre o magii, na ktora nie masz pomyslupisales ze jestes uzalezniony od grania mimo ze nie grales od 10 latchcesz rozbudowac dom i zrobic dojo dla dzieci z domow dzieckachciales robic lalki do stop motion ale po kilku postach juz nie chcialeschciales kupic jakis samochod i go remontowac czy cos..chciales zajac sie teatremcos tam bylo o rozmowach z czatem GPT ale na szczescie nie pomne szczegolowI pewnie cos wiecej co mi umknelo. Stary wez zrob COS. Cokolwiek. Bo juz kolejny raz widze jak wchodzisz komus do watku z jego praca i jakos starasz sie ten watek zrobic o sobie. Swiadomie badz nie. Jak w tym watku z lokomotywa. "A ja nie lubie realizmu", i elaborat o tobie i tym jak postrzegasz realizm. Teraz tez - gosc robi fajne modele z komiksu ktore 99.9999999% ludzi zna a Ty wyskakujesz z "a ja nie czytalem. A poza tym chcesz zrobic cos innego? Cos wiecej? Mam pomysl nawet co by mozna zrobic!". Jakby chcial zrobic cos wiecej to by zrobil. Chce robic modele do Tytusa i robi. I swietnie.Masz milion pomyslow ale nic konkretnego z nich nie wynika. Moze borykasz sie z jakims psychicznym problemem, szukasz co chcialbys robic, cos Cie przyblokowuje i szukasz sposobu zeby sie odblokowac. Nie bede bawil sie w psychologa - wszystkim nam sie zdarza. Ale wez moze zrob COS. Dla swojego dobra. Bo jak jeszcze piecset razy podzielisz sie kolejnymi pomyslami co bys chcial ale tego nie zrobisz to ani to pomoze tobie ani innym.To nie ma byc atak, no ale jakos tak mnie nakrecilo to twoje "a moze chcialbys zrobic cos innego - patrz jakie mam zejebiste pomysly! Nie pomoge ale ty moglbys zrobic!". Wez zrob sam cokolwiek dla swojej wlasnej przyjemnosci. Podziel sie albo sie nie dziel. Ale ZROB. Na prawde, pomoze tobie. A Twoje pomysly co do tego co ktos moglby zrobic... No nie bardzo pomoga. Oni juz nie tylko wiedza co chca robic ale to robia... Edytowane 9 godzin temu9 godz przez Nezumi