Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Z okazji zimy i nowego kompa postanowilem zrobić scene z balwankiem. Nie wiedzialem czy wrzucic to galerii czy do wip'a ale moze cos poprawie. Caustics liczylo sie przez dobrych kilka godzinek. Jestem ciekaw waszej konstruktywnej krytyki, a moze jakas sugestia wkońcu to WIP Co sądzicie o cieniu. Czy nie za bardzo Area Shadow? Bo przy takich refleksach cien zazwyczaj jest ostry... Balwanek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 może to dlatego, że boli mnie dzisiaj głowa, ale widzę kilka sfer z caustic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 To mnie chyba też boli głowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 to chyba jakas epidemia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 bo to balwanek... a wy sie kostek spodziewaliscie?? Mial byc malutki prosty i uroczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 głowa mnie boli ale chyba też dlatego że jestem chory, ALE CO JA WIDZE!!! UKRADLI MU MIOTŁĘ!!! ps. prawie każdy bałwan ma jakomś miotłę albo przynajmniej ki kolwiek patyk wbity w D... żeby imitował... nie wiem co pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 jak to z okazji zimy to zrob bałwanka ze śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 czemu gar na glowie jest przejrzysty...:)) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieszpor Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 daj mu miotle!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 czemu gar na glowie jest przejrzysty...:)) powodzenia Bo jest szklany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 ratunku, pomocy, głowa mi pęka... :D szklany garnek na kilku kulkach... takie... jakby to... tego... nie teges... :) sorki ale nie wiem co powiedziec bo to nie ma realizmu i jakiejs kompozycji ciekawszej... musialbs duuzo zmienic - glownie jesli o szczegoly chodzi. powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 uhuhuh.. przykro mi, że was zaraziłem ;P panie od bałwanka - daj pan szybko updejt, bo mi głowa pęknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 ...to nie ma realizmu ... bez obrazy ale nie badzcie tacy ograniczeni. Czy naprawde sądzicie ze jak balwanek to koniecznie musi być ze śniegu? :) nie wierze.... Motto na dzis: musisz myslec kreatywinie, krytykować konstruktywnie. pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReBack Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Sorry ale jak sie trzymaja te 2 kulki po bokach, to jakis klej ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 pierzak nie przejmoj sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 Wszystko luz. tylko nie rozumiem nieuzasadnionej krytyki typu: "może to dlatego, że boli mnie dzisiaj głowa, ale widzę kilka sfer z caustic " - Salvator wszystkich panow konstruktywnych odsylam do moich 3 innych prac tym razem 2d: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10962 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10961 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Motto na dzis: musisz myslec kreatywinie, krytykować konstruktywnie. pozdrowionka Widzisz, sprawa jest taka że w tym bałwanku to za bardzo kreatywności nie ma, napisałeś w pierwszym poście że czekałeś kilka godzinek na causitc, nie lepiej ten czas poświęcić na pomyśenie nad pracką i porządny modelling ? Bo naprawdę szkoda czasu na kilka kulek, nie chcę tu nikogo zniechęcać tylko poprostu przemyśl tego bałwanka, dopracuj scenkę a dopiero potem poświęcaj czas na render. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 i wlasnie dlatego to jest WIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 spróbój jakoś uwidocznić połączenia kulek - jaieś haczyki czy je poprostu połączyć poligonami i jakaś podstawka czy zagłębienie by śie przydało żeby sie nie przewrócił chyba ze jest tak pięknie wyważony albo jak to na moim wipie ktos powiedział "ma wbudowany system utrzymywania równowagi" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 zrob go peknietego, bedzie od razu ciekawiej. ja bym zrobila tak: dziura w brzuchu, i on sie raczkami tej dziury trzyma i sie slania, i oczy skierowane w gore. no i racja ze te kulki trzeba czyms polaczyc, albo cienki drucik wpuszczony w szklo, albo zgrobienia (loczone przez podtopienie szkla w tym miejscu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maf Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 pierzak moglbys napisac jaki dales material, jakie swiatlo, jesli cienie to jakie i w czym render i jakie ustawienia. chodzi mi o to ze chce tez te rozszczepione swiatlo uzyskac:)z gory dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krem Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 ejjj... przesadzacie.. wedlug mnie to ten balwanek jest spok, troche wyobrazni i mozna nawet realizmu sie doszukac (zgadzam se tylko ze potrzebna mu miotla, i ze powinien byc nieco splaszczony przy podstawie), a pozatym lepiej by bylo jakby garnek byl caly czarny, to ze jest ze szkla to nie znaczy ze musi byc przezroczysty.... tak w ogole to czesc wszystkim :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 1 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2004 zaczalem poprawki i czuyje ze juz niedlugo czyli z przeciagu 2 dni pojawi sie update bo swiatelko liczylo sie z 8 godzin. 3 majcie kciuki dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 jakiego masz komputra normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 jak na moje to bedzie gdzies Atari albo inny C-64. Kurcze nawet u mnie takie rzczy sie nie renderuja tyle czasu. Pokombinuj z ustawieniami renderingu ba jak taka scena ci sie 8 czy ile tam godzin robi to nie jest to oznaka zoptymalizowanych ustawien. Nawet z 'caustics'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 z ustawieniami to przekombinowalem na 100% ale efekt mnie zadowolil... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Wrzucilem ustawieniamental ray'a Swiatlo: mr Area Spot, material: Glass(physics_phen) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 refleksy i szkoło bardzo ładne tylko ten model taki za ubogi:/ pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Fajny update :]. A mi tak bez jaj głowa pęka. Nawet do szkoły nieposzedłem. Niewiem dzisiaj chyba coś z Ciśnieniem:/.(02.12.2004) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 bede wdzieczny jak ktos zasugeruje mi zmiany zeby sie wszystko szybciej renderowalo. Odrazu mowie ze przy przynajmnie o rzad mniejszej ilosci Caustic Photons nie widac efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 A mi tak bez jaj głowa pęka. Nawet do szkoły nieposzedłem. Niewiem dzisiaj chyba coś z Ciśnieniem:/.(02.12.2004) sorry ale to jest do modelingu, czy ustawien bo nie wiem co to ma wspolnego z tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 skilo racja ludzie sobie tylko postow nabijaja modki niech cos z tym zrobia;) wiekszosc postow tutaj to ze kogos glowa boli (ludzi opanujcie sie wy tez "szefami" nie jestescie) a jesli chodzi o model to taki jakis ubogi:):) wymysl cos ciekawego albo zrob zeby to jakos realistycznie wygladalo (chodzi o scene) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 update balwanka. To na pewno nie jest ostateczna wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 moze zrob jakis lasek dookola balwanka czy cus, zeby mialo sie co odbijac w balwanku jak jest juz ze szkla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Update. podstawka wydaje sie dziwnie fruwac ale trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 zero komentarzy na poprzedniego balwanka. moze ten bedzie powodem wikszej liczby opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 heheheh sorki ze sie smieje ale fajny update zrobiles (ten i poprzedni) tylko postawiles napis;);) ale zrob cos z tym pomysl nad scenka bo taki balwanik nic nie wnosci a jak to ma juz byc koniec to przynajmniej zrob jakis blat czy biurko gdzi to mozesz postawic i aby bylo realne:DD: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 nie tylko napis. zmienilem tez rodzaj szkla i kolor nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 sorki moj blad nie dopatrzenie;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 nie rob szklanej miotly, tym bardziej ze patyk ma tak cienki ze sie szybko ulamie. zrob z drutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 proponuj troszkę zmienić model bałwanka, bo sfery odstraszają, może być to http://www.amatterofceramics.com/photos/snowman_w_flake_on_hand_1050.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 ...Balwanek terminator... zrobilem go bo chcialem pobawic sie HDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 to juz sie z rteci balwanki odlewa? szklany byl lepszy. balwanek czwiczy lewitacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 rzeczywiście lewituje troche. sam nie wiem czy to sludzenie czy tak jest ale sprawdze i poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Jeżeli renderujesz z GI i FG i wyniki zliczania zapisujesz do pliku, to gdy dokonasz zmiany w parametrach np: kolor, zmiana ustawień światła, materiału, musisz jeszcze raz przeliczyć GI i FG [z włączoną opcją "Rebuild", a w FG "Rebuild (Do Not Re-Use Cache")]. Jeżeli tego nie zrobisz powstają tzw. przekłamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi