Hindus Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 albo niewidze albo niemasz tego oczka do mocowania :P ale i tak jest git - tak trzymaj.
Tomur Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Co prawda catia V5 jest dalej w ewolucji niz rhino, ale dopiero sie jej ucze ( nie mam wyjscia). Mam nadzieje rzucac wiecej wypocin. Model jest parametryczny i w pelni definiowalny 35 min
Bzyku Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 nom niby tak Tomur to napewno widac po glupich filletach hehe ale to jest inna klasa softu :D to troche jak porownac malucha z Mercedesem. ale przy tego typu obiekcie to wolalbym solidworks :)
Loozack Napisano 17 Styczeń 2005 Autor Napisano 17 Styczeń 2005 czy ja dobrze rozumiem ? fillety można w każdej chwili zmieniać bez przeróbek całego modelu ?
Bzyku Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 mozesz albo zmienic wartosci albo wyrzucic z drzewa
Loozack Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 Tomur, a tak w ogóle to co ty żeś wymodelował ? :D
Tomur Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 srubokret? Tak powaznie to bede przerabial jakies cwiczenia calosc w sumie da lampke na biurko wraz z animowaniem wiezow. Potem przyjdzie czas na podstawy powierzchni analitycznych :)
Loozack Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 cosik dziwne proporcje ma to krzesełko ;) pozdrawiam
buczer Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 imho rurki za cienkie ale reszta proporcji ok. render :) http://members.lycos.co.uk/petermuler/img/krzesla01.jpg
Bzyku Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 no wiedze ze duzo ludzi uzywa jednak rhino :) az milo popatrzec . ale peter mam taką sugestie ale czy nie lepiej i nie latwiej by bylo zrobic nie najpierw rurki ale oparcie i siedzisko czy jak to sie zwie wtedy nie musial bys uzyc 2rail dla takich elementów i no poprostu bylo by to bardziej poprawne i duzo prostsze tak mi sie wydaje a narozniki bys uciol a na edgesach zrobil pipe czy 1 rali no tyle moich sugestii :).
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 teraz pewnie większość forumowiczów poszła się "bić", jednak ja jak skończe Jeepa myśle, że trochę tu powrzucam :)
polka dot Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 ja coś dam :) jak zrobie ;> narazie sie zapoznaje z narzedziami ;)
Hindus Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 no to ja jeszcze tu wrzuce bo to w końcu rhino :D nie wyszło tak jk miało być , spieprzyłem rozmiar kratki a juz mi sie niechce poprawiać także jest co jest ;)
Loozack Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 luuudzieee, wrzucajcie siaaatkiii :D pozdrawiam
polka dot Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 no to wrzuce ta felge tutaj.. zeby uslyszec opinie ekspertow ;) nadmienie ze jest to pierwszy w miare sensowny model, wczesniej tylko wycinalem kulki z szescianow i filetowalem krawedzie ;) gdzie sie ustawia jakosc wyswietlanego mesha w shaded vievport? pozdrawiam
polka dot Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 hej ;> wrzucam niedokonczona bo wychodze do szkoly to raz, a dwa ze mam problem z filletami, jak uda mi sie skonczyc to wrzuce. nie jest tak jak byc powinno w paru miejscach ale jest to spowodowane nieznajomoscia programu ;) pozdrawiam ;>
Loozack Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 no prosze, pierwsze modele i już widać, że jest nieźle :) pozdrawiam
Marcin Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 aj .. juz sfiletowaleś a mogłes unionem pociągnąć obręcz z "kołpakiem" ;]
Hindus Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 powiedzcie gdze to przełączyć ze mi pokazuje te czerne krawędzie za obiektem co są ?? na tych dolnych screenach widać o co mi chodzi - tych czarnych pionowych linkii niepowinno być widać bo są zasłonie :(
polka dot Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 knysha, loozack - dzieki bardzo ;) marcin - rzecz w tym ze polaczylem je przed robieniem filletow ;) a problem mam w miejscu polaczenia ramienia felgi z jej obręczą - mysle jednak ze to rozwiaze i wydaje mi sie ze wystarczy zrobic fillety poprostu w odpowiedniej kojenosci - i tu przy okzaji pytanie - czy ma to znaczenie? hindus - laaadnie ;) czym jest lepiej operowac - wiecej robic proste ksztalty i 'modelowac' je booleanami i filletami, czy robic od razu skomplikowane surfy? moje pytania moga sie wydac malo sensowne ;) ale poprostu jeszcze nie zqmalem tego zabardzo no i jeszcze jedno jak robie revolve to czasami nie zamyka mi obiektu i robi sie bug w centrum, czyli w punkcie wokol ktorego byl CV obracany - czy rhino nie 'welduje' polysurfa w centrum przy revolvie?? z góry dzieki ;) pozdraiwam ;>
Bzyku Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 kome do pierwszego to zalezy od techniki i co robisz od czlowieka itp. robienie surfami przy niektorych obiektach jest bardzo pracochlonne ale zawsze mozna osiagnąc wieksza dokladnosc jak cocby fillety na G2 itd. niegdy nie welduje czy dokladniej nie zamyka srodka bo nie jest na tyle inteligetne zeby wiedziec co chcesz osiagnac i to nie jest polysurf tylko surface gdzie moze byc on albo close lub open ... a jesli zrobi ci sie bug to znaczy ze towj srodek nie jest srodkiem albo 1 i 2 point krzywej nie jest w w ljednej lini pionowej jindus ladne ale jesli chodzi how to zeby nie bylo widac przebic tylnich isopram to tylko mozna to wyeliminowac przez wyrenderowanie z izopramami
Loozack Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 noooo Hindus, chyba miałeś z tym trochę roboty :)
polka dot Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 wiem ze dla was to banały ale ja sie ciesze z kazdego udanego (czyt. skonczonego) 'modelu'. tym razem nie wiedzialem co zrobic to znalazlem w szufladzie jakas koncowke audio ;) 20 min.
Sajrusx Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 ło stary nieźle sie namęczyłeś fajnie wygląda...łatwo zrobić, ale ja bym sie nie podjął takiego czegoś, bo sie czasu nie ma. a jak...abo to wygląda jak cały wyraz, a tam dalej coś jeszcze sie pałęta? ehh..piękne piękne...ja tam sie nie znam, ale mi sie podoba...(to do tygrysa)
Loozack Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Kome, właśnie dla takich "banalnych" rzeczy stworzony jest ten wątek :) pozdrawiam
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 kome dla mnie git, widze żę podczas gdy poczciwy Loozack pracuje nad Jeep'em my tutaj poodświeżamy ten wątek ;) - do czasu.
Hindus Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 bez filetów bo cosi mi nie wchodzą , chyba spróbuje od nowa zrobic ;) ale wrzuciełm zeby odświeżyć, kome dawaj cos ;)
Hindus Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 mała próba modelingu jakiegos palmtopa co go koles robi w maxie ;)
zipper Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 proces tworzenia na potrzeby zwiazane z nauka Vraya ... jakies 3 minuty razem z exportem ... render ... jakies 15 minut ;) pozdro
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 bardzo fajna felga hindus - czemu wyswietla ci niewidoczne krawedzie?
Hindus Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 dzięki kome ;) a właśnei nei mam pojęcia czemu rhino wyświetla :/ próbuje sie tego pozbyć ale nie wiem gdzie to sie wyłącza :(
Loozack Napisano 17 Luty 2005 Autor Napisano 17 Luty 2005 w sumie wygląda to na dość skomplikowany model, nieźle :)
MohSETH Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Przepraszam za off topic ale zastanawia mnie jak udaje sie wam zamieszczac screenshoty z rhino... ja jak daje print screen i zapisuje to w paint jako jpg to to tyle zajmuje ze na zadnym forum sie napewno nie zmiesci:P POZDRAWIAM
Loozack Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 MohSETH, zamiast Print Screen wygodniej jest używać wbudowanego narzędzia Rhino do zrzucania screenów, znajdziesz je jak przytrzymasz dłużej lewy przycisk myszy na ikonce Shaded Viewport, a co do zamieszczania ich na forum to musisz znaleźć jakiś serwer FTP, na którym będziesz przechowywał obrazki (polecam http://www.tripod.lycos.co.uk) a tutaj będziesz tylko dawał do nich linki pozdrawiam
MohSETH Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Timing: Out of scale:) To jest moj pierwszy skonczony model w Alias ST daje go tutaj bo to tylko takie tam krzeszlo:P continuity nie jest idealne ale cholernie ciezko jest zrozumiec ten Blend Curve Toolbox... Co wy na to? POZDRAWIAM
polka dot Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 o ja pier.. nicze jakie niewygodne krzeslo :D no miejscami sie blendy nie zgadzaja ale jest spoko :D a tu moje gowienko do malej scenki pierwszy model, lyzeczka, czas okoo 2h (bosz) pozdro :D
MohSETH Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Nie mam pojecia czy 2h na taka lyzke to duzo:) ale ja lepszej bym nie zrobil:) A to krzeslo jat naprawde bardzo wygodne bo na takim wczoraj siedzialem i az sie zdziwilem sam:P a np. blendy na dole stylu to ona takie maja byc bo tam sie ugina to krzeselko pod ciezarem:D POZDRAWIAM
Loozack Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 mam wrażenie, żebym się zsunął z tego krzesła, ale skoro mówisz, że wygodne ;)
polka dot Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 kolejny super-element do mojej super-scenki :P faaajne te nurbsy :D pozdro ;)
Rekomendowane odpowiedzi