polka dot Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 torsio chair :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Ladnie:) Kome co Ty masz jakies zlecenia na krzesla?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam, Postanowiłem nauczyc sie nurbs modelingu :) Przedstawiam mój pierwszy obiekt (piersióweczka), ktory wykonałem po uruchomieniu rhino Ten obiekt miał mnie nauczyc kilku zeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 czyżbyś zawsze nosił taką przy sobie ? :> nieźle, tylko o filletach zapomniałeś ;) no i jestem ciekaw jak się połapiesz w polskim Rhino, nie wyobrażam sobie jak można niektóre wyrażenia przetłumaczyć... Curvature na przykład... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 No moze głupio to zabrzmi wsrod urzytkowinikow ktorzy modeluja w rhino Co to jest filetowanie ? i jak sie go uzywa ? Mysle ze mnie nie wysmiejecie bo dopiero zaczynam z nurbsami :) A co do noszenia piersioweczki to chciałbym, ale jeszcze jestem nie pełnoletni ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 pracujesz w polskim rhino ? :> jak tak to nic dziwnego ze nie wiesz co to filet ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Hcpiter, szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem jak ci to wytłumaczyć, bo nie wiem jak to jest przetłumaczone w polskiej wersji, radziłbym jednak zaopatrzyć się w wersję angielską, tam o wiele łatwiej będzie ci się połapać, choćby dlatego że większość tutoriali jest po angielsku :) poniżej jest link, który powinien ci pomóc... http://www.rhino3d.tv/ano_2003/august.htm polecam również zapoznanie się z pozostałymi "miesiącami" :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam, Loozack wypas link duzo sie nauczyłem. A filet w rhino po Polsku nazywa sie to poprostu zaokrąglanie. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 prosty zlew i kran :D w sumie to same solidy.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2005 gdyby nie ten brak AA w Rhino to możnaby robić ładne "rendery" z viewportów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Znalazlem chwile na Rhino... o to dalsza nauka tego programu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 5 min... okolo:P oczywiscie bez Filletow:) Ps. Kome ladnie Ci wyszedl ten zlew:) Jakas magia jest w tych shaded viewportach... uwielbiam na nie patrzec:) Te z Maxa w porownaniu do tych tu sa brzydkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 MohSETH, widzę że przechodzisz na co raz bardziej techniczne rzeczy, bardzo dobrze :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Ok... Dzieki kome i zipperowi skonczylem kolejna buteleczke... niestety minimalnie rozni sie od oryginalu...no ale jest pozno a chce juz skonczyc ten element:) trudniej nawet bylo:/ Jeszcze jedna inna mi zostala i bedzie kaplecik...a potem texturki... jeszcze nie wiem w jaki sposob je zrobie ale dam rade:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 No coz tym razem pod ostrzal poszly perfumy ECHO Davidoff... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 niezłe, fajny rodzaj wybrałeś ;) może i ja coś dzisiaj wrzuce :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jakas kuchenka amica, mialem tylko rozmiary dl-szer-wys wiec poszczegolne proporcje na oko ;) czas.. pol dnia z przerwami aha nie ma kratki na gorze bo ją sobie dorobie splajnami w maxie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jak tak dalej pojdzie to Renault Fluence`y zaczna sie pojawiac w spidach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 chcialem sie pochwalic a nie mialem gdzie wrzucic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Czy mi sie wydaje kome czy szykujesz sie do modelowania swojej kuchni:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 nie, do vizki potrzebuje ;> jeszcze kilka takich obiektow bede potrzebowal zrobic :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 MohSeth : a w czym to ja ci tak pomoglem ;) dobrze ci idzie i tyle ... ladnie kome ladnie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 zipper --> Gdyby nie Ty i kome to zostawilbym na jakis czas Rhino:) Bo te Fillety to mnie do szewskiej pasji doprowadzaly:) Zreszta jak sie przyjzycie to na ECHO tez mi nie wyszedl fillet nie mam pojecia dlaczego... przydaloby sie jakies Theory of Fillets napisac:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Takie tam pioro ... niestety nie wiedzialem jak zrobic gwint... mozecie mi pomoc?:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Foot Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 oj filety bywają kapryśne (szczegulnie te z łososia) je chyba trzeba po prostu wyczuć metodą prób i błędów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 KTOry gwint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 kome - na tej kuchence to chyba przesadziles z iloscia pokretel, czy moze to jakas tuningowana wersja? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 pokretla sa ok 4 od palnikow i 2 od piekarnika co to jest gwint w piorze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 A na czym zakrecacie zakretke? musi byc gwint, prawda?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Foot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 (...) co to jest gwint w piorze ?? Niektóre pióra nie robią *klik* tylko sie je zakręca, i prawie wszystkie stare pióra tak mają... zresztą czhyba z tąd nazwa zakrętka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 a to przepraszam, ja mam tylko takie co robia klik :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 mozez to zrobic tak o : w curvesach masz taka curve jakby "sprezynke" wpisz odpowiednie parametry i umiesc ją tam gdzie chcesz miec gwint, potem tylko na koncu tego zrob profil gwintu i 1rail :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Tak sobie mysle ze to jest ostatni przedmiot na ktorym sie uczylem:P teraz trzeba cos pozadniejszego zrobic:)...aha THX za gwint:) a o to M79 40mm grenade launcher (USA) mam nadzieje ze sie podoba... niestety nie mialem zbyt dobrych referencji aby zrobic wiecej szczegolow... ale mam nadzieje ze nie jest zle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 nooo nareszcie jakies siateszko di poogladania :D fajniutki granatnik ale boczna powierzchnie uchwytu mogles zrobic planarem, teraz troszke dziwnie wyglada aczkolwiek nie jest zle :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Nawet nie maszpojecia ile sie nameczylem nad tym uchwytem:) planarsrf za chu chu nie chcialo wyjsc ani networksrf... nawet sweep mi cos nie gral... dopiero loft straight section wyszedl... a juz myslalem ze sie poddam:) POZDRAWIAM:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 hmmm dziwna sprawa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 MohSeth, robisz rzeczy coraz wiekszego kalibru. :P Ladne, bardzo ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 jak wy takie rzeczy NURBSAMI robicie to ja nie wiem ja tez kceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Wielkie Dzieki RA:) staram sie:) Baldack to zabieraj sie za Rhino bo inny soft jak max do NURBS sie nie nadaje... no chyba ze Alias ST:) ale znawca to ja nie jestem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Alias czyli MAYA?? a Rihino to moze w przyszlosci po maturkach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Alias czyla Alias Studio Tools:) O maturka przed Toba... trzymam kciuki Bo ta pisemna to ma byc podobna masakra prawie pila mechaniczna:) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 ultra spid, jakis mlynek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 To jest przyklad jak cos proste moze byc przyjemne dla oka:) BRAVO:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Kurcze jakie to ladne. :) Podstawowa wada tych nurbsikow jest to, ze zadko sie da do czegos przyczepic. :P W poly, by uzyskac taki pozornie prosty efekt musialbym siedziec jakies 25 minut pewnie. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 dzieki :) siedzialem nad tym jakies 10 minut + 20 minut na export czyli jak ktos dobry z matmy (jak ja oczywiscie) to wychodzi pol godzinki :) a teraz zapytam jakiegos kozaka od poly np RA - ile wazyloby takie same w maxie? oczywiscie po ms.. chce porownac z moim exportem, a nie chce mi sie kombinowac z kwadratami ;) tak na oko ile to by mialo poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 ok. 13000 wielokatow na MS'ie 2x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 no to mnie bardzo pocieszyles, dzieki RA :* moje to po exporcie zajmije 11k czyli sie zmniescilem HURA! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 moje ostatnie 43 minuty rhino ten młynek to raczej szejker ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Zabiles mnie hindus... 43 minuty. Mein Got... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 przecie to prawie same booleany i filety ;) na renderku textura nie podołała, co widać przy napisach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi