Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no dobra ... render z Vraya ... lol nie smiac sie ... haha bo mi sie wcale jakos bardziej nie podoba ... i chyba nic dziwnego ... sugestie co do renderu mile widziane ... bo z przyjemnoscia podciagnalbym sie w tym troszke ;]

pozdrawiam

• Odpowiedzi 468
  • Wyświetleń 73,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zipper -->> Za ciekawie to nie wygłądy:) Włączyłeś GI? Bo tak jakby go nie było;)

Więc tak:

1. O wiele lepiej będzie wyglądać jak Plane zakryje nawet dalszy background;)

2. W/w włącz GI;)

3. Może daj większy Gloss na obiektyw:)

Chyba tyle:)

Pozdrawiam

Napisano

1. to jest renderek testowy modelu ... nie sceny :P

2. GI jest wlaczone ... tylko oswietlenie z HDRI w rozdzielczosci 24x24 pixele sie nie sprawdzilo bo cienie ... hmm gdzie sa cienie :P

3. gloss ... hmm ... to jest niezly pomysl ... (mimo ze kamerka na "obiektywie?" ma powloke antyrefleksyjna ;]) to powinno podniesc efekt wizualny ...

pozdrawiam ;]

Napisano

fun bo wisi w mw renderkach a nie jako osobny finished - jakies 20min

Napisano

fajne, ale mozesz dac jakis render, bo na gorze to czarno jest od curve's

Napisano

Witam

Niżej prezentuję model samochodu RC klasy E10. Jeśli chodzi o czas wykonania to było kilka dni :) ale tylko dlatego, że model jest wykonany dokładnie wg planów.

E10.jpg

E10wire.jpg

Napisano

Plany-->Modelarz nr5 1995 rok. Mój ulubiony miesięcznik :)

Napisano

Mam troche modelarzy moze bedzie akurat ten. Zwykle sa lodzie. :)

Napisano

Witam

Niżej przedstawiam ok 40 minut pracy z przerwami :)

Pozdrawiam

Klodkawire.jpgKlodka.jpg

Napisano

Ciekawe, ale porzuc solidy i sprobuj z surfejsingiem. ;)

Napisano

RA-->oto surface'y :)

Próba stworzenia nadwozia Volvo. Docelowo nadwozie będzie zmienione,gdyż próbuję wymodelować usportowioną wersję tego wozu. Proszę o komentarze :)

Pozdrawiam

volvowire.jpg

volvo.jpg

Napisano

Fajne volvo wybrales. :)

Pokaz zwykle wire z Rhino, bo to co podales jest troche nieczytelne. :)

Napisano

Storm ... z tym volvo to tak srednio na jeza ... wiele surfow nieprzemyslanych? albo poprostu zalepiales dziory jak sie dalo ... zwlaszcza okolica slupka wyglada na mocno poklepana ... proponowalbym cofnac sie o kilka save'ow i przemyslec jeszcze ten modelik ... bo po ekspoecie bedzie wyladal tragicznie ...

RA ... obawiam sie ze to jest zwykly wire z rhino ... tylko ze gestosc isocurve'sow jest porazajaca...

pozdrawiam i zycze powodzenia

Napisano

Ale mi chodzi o shaded display dokladnie. :)

Nieprecyzyjnie sie wyrazilem.

Napisano

zamieszczam tutaj bo wkoncu robione na rhino... jakies 10 minut przygotowanie scenki ... i troche czasu na zabawe Vray'em i testy photonow ...

pozdrawiam

Napisano

heh, no wiesz, ladny jest, ale taki... prosty. :)

Napisano

dobra to ja pozwole sobie odswierzyc watek....tylko sie nie smiejcie z moich wypocin bo topierwsze rzeczy jakie wogole w rhino mi wyszly jesli tak mozna wogole powiedziec..pierwsze to obiekt przeznaczonny na piorko do tabletu a drugi to proba odwzorowania ogolnego!! ksztaltu glosniczka creativa...jednak nie wiem do konca jak niektore rzeczy sfilletowac:(

Napisano

Hmm... Nie napracowałeś się:) albo raczej napracowałeś bo każdy zna swoje początki z Rhino:P

Napisano

no powiem ci ze raczej napracowalem bo poczatki naprawde nie sa fajne:d...no to dorzucam kolejne wypociny...moze inni beda sie z tego smiali ale ja sie ciesze ze chociaz tak wyszlo...na render w maxie nie patrzcie bo to porazka:)

Napisano

dawno mnie tu juz nie bylo wiec dodam takiego ozecika pul roku ja robilem a to dlatego ze wczoraj ja zmeshowalem i wyrenderowalem dodam ze jest bardzo okrojona z faceow co widac na renderach niestety :)

ozracingwire0cb.jpg

ozrecord3da.jpg

Napisano

dzieki jeszcze musze zrobic OZhydra ale cos sie zabrac niemoge ;)

RA OZ ma naladniejsze felgi bo piekno tkwi w prostocie czy jakos tak :D

Napisano

gdyby nie regulamin to bym napisał pierwsze słowa które padły z moich ust ;) więcej niż ładnie - render powala - szykujesz jakis nowy projekt czy tak do kolekcji wydziergałes ?

Napisano

dajcie spokoj bo w jakis samozachwyt wpadne ;)

hindus ta felga mial byc w integrze jak tez wlasnie hydra ktorej nie wymodelowalem do dzisiaj

ale to pierwsze tez jest ale nei na tych felgach calkowicie by nie pasowaly :D

Napisano

az wtyd cos wrzucac po bzyku...ale zakurzylo sie troche wiec posprzatam:)

zmianarozmiarudadss1yx.th.jpg hfhf1ah.th.jpg sdasda6wx.th.jpg

Napisano

miwt nie przesadzajmy :) jest fajnie tylko dlaczgo zrobiles piecokatne sruby ? :)

Napisano

a jakos tak wyszlo przy testowaniu curv:p...nie pasuja..ale to tylko cwiczenia wiec raczej zostana:)

Napisano

za namową dorzucam render, abyście mogli w pełni podziwiać piękno modelu :D

to ziarno to miał być metalic na szybko ;)

18gr.jpg

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

gdzie te shadery felg rozdają bo chyba się nie załapałem na tą promocje ;)

dajecie czadu, nie ma co :>

pozdrawiam