kliment woroszyłow Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 Kolejny żelazny wehikół z II wś. Tym razem czeski pz 38 t. Jak wtajemniczeni zapewne wiedzą po 1938 roku otrzymał obywatelstwo 1000 letniej Rzeszy. Tym razem "na szybko" wcisnąłem go na specjalne życzenie Pioniera w scenerię. Pozdr.
kliment woroszyłow Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 A na dowód ze tam pojechał mam skrawek kliszy z której wywołano to zdjęcie!:)
Piotr Dobosz Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 fajne:) bardzo fajnie dlogo to robiles? pozdrawiam
Kulki Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 Kliment zabijasz mnie swoimi obiektami... sa naprawde miodzio.
Marcin Y Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 Fajoskie ;) tylko ta flaga trochę ni w pięć ni w dziewięc kolorystycznie - no i super by było odczytać z wozu dywizję i inne ozdobniki ;) kiedyś mnie to jarało ;)
flesz_gordon Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 szacuneczek :) bardzo mi sie podoba moglbys robic filmy dokumentalne hehe
Dracools Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 Super :]. Tylko jaki ty musisz mieć duży ten las skoro tyle czołgów robisz?? :)
spike Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 mi się podoba tylko chciałbym zobaczyć siatke bo może zobacze co sie robi z siatką a nie jak ja ją marnuje. Już drugi raz mnie zabiłeś pozdro
Georgas Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 Jestem pod wrażeniem,super,super i jeszcze raz super
Pionier Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 good:) ale to jeszcze nie to. Jak napisales - "na szybko". Wiesz o co chodzi;). Pozdrawiam.
tadzik Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 modeli super, ale ja mam pytanie(a): nity (srubki czy co to tam jest) - zrobiles cos i porozemiszczales raczkami?? albo gasienica - zrobiles jeden segment i ukladales godzine?? to w suemie dwa pytania ale o jedna rzecz czy takie rzeczy da sie usprawnic tzn. np. rozsymiescic serie obiektow po krzywej albo cos?
Hatred Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 no mi tez sie podoba, sa Heinz Guderian by sie go nie powstydzil :)
Gość Luqasz Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 hmm niechcialbym nikogo urazic ale ja niektore z tych modeli co robisz mam na dysku z tak samo redukowana siatka :/ mozna znalesc na sieci mase takich modeli ktore charakteryzuja sie wlasnie tak porabana siateczka watpie zebys w ten sposob modelowal pozaty mpiszesz ze jeszcze nieznasz dobrze maxa :) a tu takie modeliki. Pokaz siateczke w perspektywie. Chcialbym sie mylic bo nie lubie takich akcji :/
Carmen Ramirez Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 ooo będzie wojna, Kliment obecnie bez netu więc nie może się bronić (zrobi to napewno jutro) ale robi to od początku do końca sam. Waż słowa kochany!!
Christian Noir Stein Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Przecież nie napisał, że to oszustwo, a jedynie że ma takie przypuszczenia, więc co za problem pokazać i będzie spokój :)
Kulki Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 spojzcie na avantara! dla mnie Kliment wyglada uczciwie;) a tak na serio Luqasz z takimi oskarzeniami to sie narazie wstrzymaj, pokaz siatke jaka masz pokaze kliment i sie wyjasni.
Salvator Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 no cóż takie rzeczy już się zdarzały i to nawet na bitwach ;] nawet jeśli zarzuty są niedorzeczne to i tak chciałbym zobaczyć siateczkę.
Pionier Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 ;/ poszperalem troche w necie i popytalem znajomych ktorzy maja zbiory prywatne na temat pojazdow z II WŚ..to nie mozliwe żeby mozna było wywołać to zdjęcie tak jak je zamieściłem bo klisza musi być uszkodzona duzo bardziej co widać tutaj (skan pochodzi z prywatnych zbiorow znajomego, powiekszylem troche zeby bylo lepiej widac): czekam na wyjasnienia;)
Hatred Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 panowie bo ja taki niedzisiejszy jestem o co chodzi z tymi kliszami?? niech kts biednemu Hatredowi to wyjasni bo glupek czyta 3 raz wszystkie p[osty i nic nie kapuje :(
Marcin Y Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 nic tylko więcej ramu hatred - więcej ramu!! ;) :) :) :)
Hatred Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 moja wina ze jestem nowy w pracy i dostalem najcienszy sprzet? :)
Gość Luqasz Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 luzik :) nie denerwujcie sie poprostu chce zobaczyc siateczke w perspektywie i wszystko a niechce nikogo oskarzac o oszustwo pisze tylko to co zauwazylem ze siatka jest typowo zredukowana jak na modelach sciagnietych z sieci kiedys robilem do gry czogli i sciagalem mase modeli i mialem takie wlasnie o podobnej siatce... i jeszcze mnie zdziwilo to ze kazdy prosi o siatke z presp. i niemoze sie doprosic wystarczy chyba dac printscrn'a i z perspektywy i po sprawie.
asblaze Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Hat... nie przejmuj się... pewnie za to monitor masz wypaśny ;)
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Nie uruchomiłem jeszcze kompa w domu ale przyniosłem dysk do pracy by wreszcie odpowiedzieć na zarzut który nie ukrywam ze mnie zagotował. tak więc: Luqasz 1. łatwo jest kogoś obrzucić błotem zwłaszcza ze nie pokazałeś niczego na poparcie swoich słów.Tylko ja wiem ile zmudnej pracy, eksperymentowania itd mnie kosztowały te modele. Jestem od niedawna na tym forum i może tu panują takie zwyczaje....dziwne cokolwiek. mam nadzieje tylko ze nie jesteś typowym przedstawicielem ludzi tu zaglądających. 2. Nie wiem co miałeś na mysli "dziwnie zredukowana siatka" bo dla mnie ona jest zupełnie normalna, choć byc może dla bardziej zaawansowanych dziwna. Pewnie to wynik tego że nie posiadając biegłości w programie staram się radzić z modelowaniem na różne sposoby, często na skróty i pewnie wielu powie ze mozna to zrobić lepiej...to odpowiedź na watpliwość czy jestem poczatkującym, owszem jestem. choć może nie aż tak, ale do biegłości dużej liczby ludzi tutaj mi daleko przyznaje. 3.odpowiadam na zarzut z otwarta prezyłbica i czekam na splagiatowany model...to tyle. poniżej zamieszczam siatki.
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Tadzik! jak pewnie zuwazyłeś nity to pósfery które rozmieszczałem rączkami......gąsiorki robiłem jak napisałeś, najpierw pojedyńcze ogniwo ( zamieszczam ci je ponizej) a nastepnie rozmieszczałem takze rączkami kazde z osobna. Uncle! Nie , ty jestes sciagniety!!!
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Spike! to masz siatke powyzej, pewnie się zawiedziesz:).....tak przy okazji wszystkim watpiącym we własne umiejetności powiem tak...nie wazne czy umiecie duzo czy mało...liczy się końcowy efekt...a jak widać bez ogromnej biegłości można osiągnąc nienajgorszy mimo wszystko:) I na koniec PIONIER! Myslisz że już pora? więc ja znalazłem jeszcze jedno zdjęcie...i wszyscy mozecie wybrac które jest prawdziwe! to była fajna zabawa:))) POZDRAWIAM!!!!
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 ostatnia siatka coś nie wiem...reskalowałem jej rozmiar w acdsee i widze ze coś hmm sorry.
uncle Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 kliment: to wytlumacz mi jedno, to zdjecie co "pojechal do lasu" to poprostu zdjecie orginalne, a ty napisales tak ze wyglodalo na to ze to TY wstawiles ten model w tlo i nadales stary wyglad foty, wiec wyjasnij ze to poprostu zdjecie i wytlumacz o co ci z nim chodzilo to drugie co dales to zdjecie .. nie wiem po cholere to zamiesciles, a na przyszlosc takie siatki to se mozesz.. daj zrzut z viewporta bo tu nic nie widac;o
Kulki Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 o co wam choszi z tymi zdjeciami to juz nie kumam. ale jak na moj gust kliment chcial dobrz ale sie pare nieporozumien porobilo i tyle...
kozioo Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Ja tez myslałem ze ta fotka "pojechał do lasu" to ma być render:/ następnym razem mow ze dajesz zdjecia a nie rendery...
Kulki Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Klimentowi chodzilo pewnie o to, ze ten render jest niemal identyczny jak ten czolg na zdjeciu. i zeczywiscie jest ale to na plus sie ma.
leander Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 ....i pojechał do lasu:) Faktycznie mile widziane sa stosowne opisy przy obrazkach, bo zaraz do Zlotej Galerii zaczna wpadac fotki...
Pionier Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Panowie ... /"...i pojechał do lasu"/ to jest render jaki wykonal kliment. Jego jego model, textury i sam wkleil w tlo!. "A na dowód ze tam pojechał mam skrawek kliszy z której wywołano to zdjęcie!:)" zwykly zart ze strony klimenta:). / "poszperalem troche w necie i popytalem znajomych ktorzy maja zbiory prywatne na temat pojazdow z II WŚ..to nie mozliwe żeby mozna było wywołać to zdjęcie tak jak je zamieściłem......" / to zart z mojej strony (o ktorym oczywiscie wiedzial autor tematu). Chodzilo mi tylko o pokazanie (Wam ale klimentowi glownie) jak ja bym zrobil efekt koncowy - czyli cos na wzor starej fotki (robilem w ps). CZyli mowiac inaczej - sposob w jaki imo autor pracy powinnien przedstawic model. Po prostu 2 wersje tego samego obrazu, cos jak u mnie z FW. Jezeli chodzi o "to drugie zdjecie .. ktor nie wiadomo po co zamiescil" autor. To jest wlasnie orginalna fotografia z ktorej kliment wymazal czolg i wstawil swoj czolg. "...i pojechal do lasu" to wlasnie jest wynikiem koncowym, ktory macie oceniac. Troche mnie zastanawia to ze sie nikt nie polapal. Zaraz bloto leci, texty po cholere pokazujesz to a nie tamto. Skoro autor daje foto jakies to chyba ma jakis powod. Dawaj siatke ale juz! - a po cholere Ci ona skoro ocenia sie efekt koncowy. Gdzie Wasze dobre maniery? nowa osoba na forum i tak ja traktowac, eh. Chcielismy zart ...ZART:) zrobic ale nie wyszlo. Panowie chyba stracili poczucie humoru;/. Pozdrawiam.
uncle Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 pionier: namieszales sam i sie dziwisz, sam 1 rzuciles podejrzenie poprzez twoj spreparowany obrazek (chyba)
Pionier Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 uncle, jak mowie to byl zart. Caly ten moj text to sciema - nie myslalem ze az tak to dobrze pojdzie. Myslalem ze od razu zalapiecie (przynajmniej Ci hmm bardziej doswiadczeni) o co biega, ze to tylko moja propozycja efektu koncowego. Nie wazne, bylo minelo.
tadzik Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Tadzik! jak pewnie zuwazyłeś nity to pósfery które rozmieszczałem rączkami......gąsiorki robiłem jak napisałeś, najpierw pojedyńcze ogniwo ( zamieszczam ci je ponizej) a nastepnie rozmieszczałem takze rączkami kazde z osobna. A ja liczylem na sprytny modyfikator, troszke poprawek i mniej roboty... doby za krotkie ktos wymyslil w takim razie... Gratuluje wytrwalosci :D i dzieki za odp. :D
Pionier Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 tadzik, zdaje sie na 3dluvr byl jakis tutek jak to sobie usprawnic ale wiesz...jak robisz to recznie to jest frajda;). Tez tak robie:).
sanki Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 No tośmy sobie pożartowali :D :D :D :D Szczerze to Pionier mi najbardziej namieszal, jak poszła oryginalna fotka, to tylko jego obrazek mi nijak nie pasowal do oryginalnej ukladanki :D
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 KULKI ..cos ci ładnego pod nosem wyrosło?:) .. chciałem tylko powiedzieć ze swojej strony ze istotnie pionier od poczatku asystował przy tym temaciku i wszystko odbyło się zarówno za moją jak i jego wiedzą. Pozdrawiam miłych, wątpiących nie. narka!
Knysha Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Hehehe ...No patrzcie ich, dowcipnisiow ;). BTW. Model mi sie podoba :). Co nastepnego masz zamiar wymodelowac, kliment :)?
kliment woroszyłow Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 ale casu kruca bomba mało!
Salvator Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 no no żarciki się was trzymają chłopaki :P w takim razie musze pogratulować pięknej pracki autorowi :) czekam na więcej :)
Rekomendowane odpowiedzi