Napisano 6 Grudzień 200420 l Witam, postanowiłem powrócić do swojego starego modelu, wykopałem go z twardziela i postanowiłem troche popracowac, zamieszczam ostatni render, jutro cos dorzuce bo niemam czasu na renderki dzisiaj.. pozdrawiam. ps. na następnych renderach felgi będą jaśniejsze. ;)
Napisano 6 Grudzień 200420 l Autor wiem aż taki niedouczony to nie jestem - wzór z skyline'a :D ale chciałem zobaczyc jak wygląda :D
Napisano 6 Grudzień 200420 l heh powodzenia życze i może teraz skończysz :) bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :)
Napisano 7 Grudzień 200420 l trzeba poczekać na światła (bo te mi się nie podobają) bo widzę, że dziwnie sterczy tam ta blacha w kancie pomiędzy dołem reflektora a spoilerem zderzaka no i sam spoiler wchodzi chyba za głeboko pod nadkole - według mnie powinien odstawać choć milimetr ale tak w ogóle to ja też chciałbym robić tak dopracowane modele :)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor Witam i zaczynam po kolei: - masater bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :)co masz na mysli ? -marcin_mocny - lampy bedą tylko musze jakis chrom załatwić :D i poprawie ten kant -Skilo - pokazesz tył? :) narazie jeszcze nie :( bo musze jeszcze dac detach zeby oddzielic zderzak od reszty wozu sorry. Dobra nowy render z innej perspektywy, bez zadnych zmian - dodałem koło (felga będzie inna - wszyscy wiedzą dlaczego ), własnie biore sie za ten rant pod lampą i za tył (a raczej za odcięcie - jak ja tego nielubie) pozdro i dzieki za komentarze, licze na wiecej ;)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Bardzo mi sie podoba ,ale popracuj nad szczegółami ... i daj jakies Vinyle tunnung mile widziany jakies spojlery,zderzaki bo ten model powstał do tego
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor update - wrzuciłem zderzak, moze nic to specjalnego ale ma sportowy charakter. ps. tak vinyl będzie bo już nad tym myślałem tylk ozastanawiam się nad jakimś wzorem, może ktoś ma pomysł ? aha, lampy tylne a raczej wnęki będą bardziej zaostrzone na krawędziach :D żebyście nienażekali, k&k mile widziane.
Napisano 7 Grudzień 200420 l no w sumie pasuje do calosci samochodziku, ale ten kolor.........., chyba nie masz go do konca odlaczonego od reszty (przy nadkolu)
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor chudy -> masz na myśli ogólny kolor karoserii ? odłączony jest cały, może nie do końca rozumiem co masz na myśli (jesli idzie o to to jest to osobny obiekt) ps. 3x"to" w jednym zdaniu - a w tym roku matura :D
Napisano 7 Grudzień 200420 l pytales o vinyle :))) zaczerpnij wiedzy z google, znajdz na images jakis fajny obrazek, zrob go ma matowe, rysunkowe kolory i wrzuc, liczy sie fantazja a nie nfsu
Napisano 8 Grudzień 200420 l Hmm mi sie podoba :). Bardzo fajny model. Pracuj, pracuj :). BTW. Zmien kolor hehe ;).
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Dobra ja szukałem i wielkie gówno :D znalazłem - mowa o vinylach, jak ktos ma jakies propozycje to prosze prześlijcie linki, grafike etc. dzieki. ps. patrzyłem vinyle ale niewidze nic ciekawego. pozdro i z góry dzięki.
Napisano 9 Grudzień 200420 l spróbój se coś sam wykombinować, to nie jest rudne weź go najlepiej jakimiś piorunami oklej bo już mi sie przejadły te płomienie przestażałe a jeszcze ni widziałem auta w pioruny -fajne bedzie, i zmień kolor i może jakomś wlepke na szybie z twoim nickiem, fajne pracuj dalej pozdro
Napisano 9 Grudzień 200420 l ... koloże! N/c ;/. I pamietaj - mozesz edytowac posty ;P. Jesli czegos zapomniales, edytuj post - nie bedziesz zasmiecal watku ;P.
Napisano 9 Grudzień 200420 l Dobra ja szukałem i wielkie gówno :D znalazłem - mowa o vinylach, jak ktos ma jakies propozycje to prosze prześlijcie linki, grafike etc. dzieki. ps. patrzyłem vinyle ale niewidze nic ciekawego. pozdro i z góry dzięki. http://images.google.pl/images?q=cartoon+1024&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google jest troche
Napisano 10 Grudzień 200420 l Autor niewidze :D tzn niemam pomysłu a niebęde sciągał...le to trudne , jeszcze przyszło mi sie urzerać z tym pieprzonym chromem..ahhh
Napisano 11 Grudzień 200420 l Moje wrażenia: Fajny samochodzik... ale uraził mnie zderzak przedni... i maska... jakoś tak nie są zgrane w/g mnie. Wygląda jakby miał wypadek i by ktoś mu zły zderzak wstawił i nie domknął maski. Pozdrawiam.
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor Popróbowałem z lakierem i oto co otrzymałem (koła będą wieksze, i bug przy nadkolu poprawiony - ane niamiałem sił tak więc...): pozdro i dzięki za komentarze ;)
Napisano 16 Grudzień 200420 l Ladnie ladnie, ale popraw pare bledow: - laczenie maski i zderzaka przy swiatlach - jeden vertex jakos dziwnie odstaje, przez co maska wydaje sie byc ostrzejsza na rogu :P, - laczenie zderzaka z karoseria przy lewym przednim nadkolu - tez jeden vertex troszke Ci ucieka na zewnatrz :P, - nie podobaja mi sie drzwi w lewym dolnym rogu - mozesz pokazac siatke tego miejsca? Pozdro :). EDIT: Jeszcze jedna rzecz: dlaczego nie skopiowales krawedzi maski przy swiatlach? Skopiuj ja, bo te swiatla (imo :P) jakos dziwnie wygladaja :).
Napisano 16 Grudzień 200420 l No mi najbardziej podoba się drugi i trzeci, ale bardziej drugi (to matalik tak??Bo jak tak to te "kropy chyba za duże :) Ja też właśnie pracuje nad lakierem :)
Napisano 16 Grudzień 200420 l nie dość że taki brzydki samochód wybrałeś to jeszcze wychodzi ci plastelinowy (za okrągły)
Napisano 16 Grudzień 200420 l Hehehe ^^. Hindus - wiesz gdzie jest lewy, dolny rog drzwi :)? I jeszcze do tego screen'a z viewportu - w miejscu gdzie masz prog. Pozostaly Ci tam 'samotne' vertexy :P - dodaj vertex'a do krawedzi nizej i connectnij :P. Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr.
Napisano 16 Grudzień 200420 l Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr. mozna pozostawiac same vertexy ale to sie nie oplaca:D:D aha ten samochod jest strasznie krzywy widac golym okiem
Napisano 16 Grudzień 200420 l popraw wszedzie geometrie bo po odbiciach wyglada jakby auto wyszlo z pod reki pijanego blacharza
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor podostrzyłem toche krawędzie i dltego pytam czy o to chodziło z tą plasteliną ?
Napisano 16 Grudzień 200420 l bardzo ladnie zaznaczyles to na czerwono:P:P o to chodzilo ciekawe jak jest z tylem :D:D
Napisano 28 Grudzień 200420 l Autor Odkurzyłem wipa, renderuje z zaostrzonymi krawiedziami zderzaka :D vinyle ? oczywiscie to propozycje , ten smok w poziomie myslałem zeby dac na bok ale niewiem , jak są chetni to dajcie propozycje dzieki i nara... render w drodze..
Napisano 28 Grudzień 200420 l Autor Dobra to jeszcze raz ja - miał być render a niema :/ pierwszy problem to to ze z takim bugiem to niema sensu renderowac i niewiem jak poprawic siatke, plis help !! drugi problem to taki ze mam uvwmap na modelu(boxik) wszycho pasuje a jak renderuje z materiałem czy to shaderem lakieru czy tym samym co na ziemi mam to dostaje takie bugi :o skąd ??
Napisano 28 Grudzień 200420 l na pierwszym obrazku w ostatnim poscie masz 2 trojkaty wiec zrob z inch qfadrat a vinyle znajdziesz tutaj: http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=dragon&btnG=Szukaj pozatym to jest najlepsze do szukania grafik na samochod i wogole do szukania jakis textur i referencji itd nie zanudzam
Napisano 28 Grudzień 200420 l z modelem coraz lepiej ci idzie :) powodzenia, co do smoczka, to ten w poziomie gUt.
Napisano 28 Grudzień 200420 l Autor no dzieki , za cholere niemoge poprawić bug'a :|, chyba model zostanie pogrzebany żywcem....
Napisano 28 Grudzień 200420 l najlepszy winylek to smoczek w poziomie...a co do projektu...moze byc, chociaz powinienes bardziej sie przylozyc
Napisano 28 Grudzień 200420 l tez chcialem napisac ale ty byles szybszy oz ty:D:D czekamy na jakis update
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor dzieki za komentarze i za pomoc ;) tutaj pare updatów: Przód: Jeszcze jeden starszy render: no i poprawiony + szyby i uszczelki(przód i tył): trzeba jeszcze troszke popracować nad modelem ale już coś z tego wychodzi , przynajmniej tak mi sie wydaje :D a co wy sądzicie ?
Napisano 30 Grudzień 200420 l będę nie user friendly ;) ja sądze że jest nieciekawie nielubie patrzeć na modele z takimi niedopracowaniami tu jakieś kwadratowe nadkole rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości :|
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor jakieś kwadratowe nadkole racja - już to poprawiam, rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości - mozesz stroche jaśniej ? :D
Napisano 30 Grudzień 200420 l a dlaczego na 2 renderze uszczelki są srebrne a na trzecim czarne?? i co to jest to czarne naokoło szyby z tyłu takie szerokie a nie uszczelka ;) a poza tym lakier jest COOL przekonałem się do niego (wiesz o czym mówię-pamiętasz) czekam kiedy będzie mógł wyjechać :D
Napisano 30 Grudzień 200420 l mi sie podoba i jest nawet calkiem fajnie, ten poczatkowy lakier moze sie schowac przy tym, srebny metalik jest moim zdaniem dokladnie dopasowany, pracuj dalej, czekamy na kolejne update'y
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor marcin : 2 render jest starszy niz trzeci - róznica to jakis dzień :D wiec dlatego uszczelki sa czane i takie zostaną , ten szary obszar na klapie tylnej szyby powinien byc w kolorze lakieru ale zostawie taki jak jest bo mi pasuje conajwyżej wyrenderuje jeden z takim samym kolorem :D, sikham: niebardzo wiem o co chodzi ci z tym iszczelinami ale jesli juz powiedziałes to zrobłem - zweldowałem wierzchołki maski z wierzchołkmi zderzaka - ta szczelina pod klapą i dałem chamfer i delete poly tak wiec teraz szczelina jest idealnej grobosci - racja wczesniej to było robione i dopasnowywane i dlatego mogło to tak niewyglądac - ale tez niepomoslałem ze można w ten sposób :D lpshinoda - dzieki, pracuje juz nad kolejnymi czesciami takze update już wkrótce, na razie mam problem z przednia szyba bo jak renderuje na widoku z ukosa to jest git , a na widoku z przodu wogóli jest szary kolor - niewiedziec czemu :D narazie dzieki i czekam na wiecej komentarzy (tych + i -):D
Napisano 30 Grudzień 200420 l dobrze wiedzieć ze sam znalazłeś :P hehe jak już klepiesz to ci sie bagaznik skrzywił na środku ;) widac to wyraźnie na tym renderku http://img142.exs.cx/img142/5218/sp0lo.jpg
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor kurde sikham dobry jestes ;) zaglądaj tu cześciej to z twoją pomocą doprowadze go do perfekcji :D dzieki...rzeczywiście jakos to krzywo...taki blacharz..:P naprawi sie.. ps dobrze wiedzieć ze sam znalazłeś :P hehe - jakas aluzja :D ??