Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, postanowiłem powrócić do swojego starego modelu, wykopałem go z twardziela i postanowiłem troche popracowac, zamieszczam ostatni render, jutro cos dorzuce bo niemam czasu na renderki dzisiaj.. pozdrawiam.

toyotasupracherry.jpg

ps. na następnych renderach felgi będą jaśniejsze. ;)

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 10,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

wiem aż taki niedouczony to nie jestem - wzór z skyline'a :D ale chciałem zobaczyc jak wygląda :D

Napisano

heh powodzenia życze i może teraz skończysz :) bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :)

Napisano

trzeba poczekać na światła (bo te mi się nie podobają) bo widzę, że dziwnie sterczy tam ta blacha w kancie pomiędzy dołem reflektora a spoilerem zderzaka no i sam spoiler wchodzi chyba za głeboko pod nadkole - według mnie powinien odstawać choć milimetr

ale tak w ogóle to ja też chciałbym robić tak dopracowane modele :)

Napisano
  • Autor

Witam i zaczynam po kolei:

- masater

bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :)
co masz na mysli ?

-marcin_mocny - lampy bedą tylko musze jakis chrom załatwić :D i poprawie ten kant

-Skilo -

pokazesz tył? :)
narazie jeszcze nie :( bo musze jeszcze dac detach zeby oddzielic zderzak od reszty wozu sorry.

Dobra nowy render z innej perspektywy, bez zadnych zmian - dodałem koło (felga będzie inna - wszyscy wiedzą dlaczego ), własnie biore sie za ten rant pod lampą i za tył (a raczej za odcięcie - jak ja tego nielubie)

toyotasuprawhitenhader.jpg

pozdro i dzieki za komentarze, licze na wiecej ;)

Napisano

Co mogę powiedzieć ? Samochodów nie lubię ale ten jest słodziutki.

Napisano

Bardzo mi sie podoba ,ale popracuj nad szczegółami ... i daj jakies Vinyle tunnung mile widziany jakies spojlery,zderzaki bo ten model powstał do tego

Napisano
  • Autor

update - wrzuciłem zderzak, moze nic to specjalnego ale ma sportowy charakter.

ps. tak vinyl będzie bo już nad tym myślałem tylk ozastanawiam się nad jakimś wzorem, może ktoś ma pomysł ?

zderza.jpg

aha, lampy tylne a raczej wnęki będą bardziej zaostrzone na krawędziach :D żebyście nienażekali, k&k mile widziane.

Napisano

no w sumie pasuje do calosci samochodziku, ale ten kolor.........., chyba nie masz go do konca odlaczonego od reszty (przy nadkolu)

Napisano
  • Autor

chudy -> masz na myśli ogólny kolor karoserii ? odłączony jest cały, może nie do końca rozumiem co masz na myśli (jesli idzie o to to jest to osobny obiekt)

ps. 3x"to" w jednym zdaniu - a w tym roku matura :D

Napisano

pytales o vinyle :))) zaczerpnij wiedzy z google, znajdz na images jakis fajny obrazek, zrob go ma matowe, rysunkowe kolory i wrzuc, liczy sie fantazja a nie nfsu

Napisano

Hmm mi sie podoba :). Bardzo fajny model. Pracuj, pracuj :). BTW. Zmien kolor hehe ;).

Napisano
  • Autor

Dobra ja szukałem i wielkie gówno :D znalazłem - mowa o vinylach, jak ktos ma jakies propozycje to prosze prześlijcie linki, grafike etc. dzieki.

ps. patrzyłem vinyle ale niewidze nic ciekawego.

pozdro i z góry dzięki.

Napisano

spróbój se coś sam wykombinować, to nie jest rudne weź go najlepiej jakimiś piorunami oklej bo już mi sie przejadły te płomienie przestażałe a jeszcze ni widziałem auta w pioruny -fajne bedzie, i zmień kolor i może jakomś wlepke na szybie z twoim nickiem,

fajne pracuj dalej

pozdro

Napisano
... koloże!

N/c ;/. I pamietaj - mozesz edytowac posty ;P. Jesli czegos zapomniales, edytuj post - nie bedziesz zasmiecal watku ;P.

Napisano
  • Autor

niewidze :D tzn niemam pomysłu a niebęde sciągał...le to trudne , jeszcze przyszło mi sie urzerać z tym pieprzonym chromem..ahhh

Napisano

Moje wrażenia:

Fajny samochodzik... ale uraził mnie zderzak przedni... i maska... jakoś tak nie są zgrane w/g mnie. Wygląda jakby miał wypadek i by ktoś mu zły zderzak wstawił i nie domknął maski. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Popróbowałem z lakierem i oto co otrzymałem (koła będą wieksze, i bug przy nadkolu poprawiony - ane niamiałem sił tak więc...):

red+smooth.jpg

5.jpg

3.jpg

pozdro i dzięki za komentarze ;)

Napisano

Ladnie ladnie, ale popraw pare bledow:

- laczenie maski i zderzaka przy swiatlach - jeden vertex jakos dziwnie odstaje, przez co maska wydaje sie byc ostrzejsza na rogu :P,

- laczenie zderzaka z karoseria przy lewym przednim nadkolu - tez jeden vertex troszke Ci ucieka na zewnatrz :P,

- nie podobaja mi sie drzwi w lewym dolnym rogu - mozesz pokazac siatke tego miejsca?

Pozdro :).

EDIT:

Jeszcze jedna rzecz: dlaczego nie skopiowales krawedzi maski przy swiatlach? Skopiuj ja, bo te swiatla (imo :P) jakos dziwnie wygladaja :).

Napisano

No mi najbardziej podoba się drugi i trzeci, ale bardziej drugi (to matalik tak??Bo jak tak to te "kropy chyba za duże :) Ja też właśnie pracuje nad lakierem :)

Napisano

nie dość że taki brzydki samochód wybrałeś to jeszcze wychodzi ci plastelinowy (za okrągły)

Napisano

Hehehe ^^. Hindus - wiesz gdzie jest lewy, dolny rog drzwi :)? I jeszcze do tego screen'a z viewportu - w miejscu gdzie masz prog. Pozostaly Ci tam 'samotne' vertexy :P - dodaj vertex'a do krawedzi nizej i connectnij :P. Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr.

Napisano
Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr.

mozna pozostawiac same vertexy ale to sie nie oplaca:D:D

aha ten samochod jest strasznie krzywy widac golym okiem

Napisano

popraw wszedzie geometrie bo po odbiciach wyglada jakby auto wyszlo z pod reki pijanego blacharza

Napisano
  • Autor
wi2.JPG podostrzyłem toche krawędzie i dltego pytam czy o to chodziło z tą plasteliną ?
Napisano
  • Autor

Odkurzyłem wipa, renderuje z zaostrzonymi krawiedziami zderzaka :D vinyle ?

dragon.jpg

TJKT2.jpg

BISL-lochness-serpent.jpg

Tribal-spider-tri8.jpg

oczywiscie to propozycje , ten smok w poziomie myslałem zeby dac na bok ale niewiem , jak są chetni to dajcie propozycje dzieki i nara... render w drodze..

Napisano
  • Autor

Dobra to jeszcze raz ja - miał być render a niema :/ pierwszy problem to to ze z takim bugiem to niema sensu renderowac i niewiem jak poprawic siatke, plis help !!

fil4pm.jpg

drugi problem to taki ze mam uvwmap na modelu(boxik) wszycho pasuje a jak renderuje z materiałem czy to shaderem lakieru czy tym samym co na ziemi mam to dostaje takie bugi :o skąd ??

sx9uu.jpg

Napisano
  • Autor

no dzieki , za cholere niemoge poprawić bug'a :|, chyba model zostanie pogrzebany żywcem....

Napisano

najlepszy winylek to smoczek w poziomie...a co do projektu...moze byc, chociaz powinienes bardziej sie przylozyc

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze i za pomoc ;) tutaj pare updatów:

Przód:

bu10227sg.jpg

Jeszcze jeden starszy render:

sxs4bn.jpg

no i poprawiony + szyby i uszczelki(przód i tył):

sp0lo.jpg

trzeba jeszcze troszke popracować nad modelem ale już coś z tego wychodzi , przynajmniej tak mi sie wydaje :D a co wy sądzicie ?

Napisano

będę nie user friendly ;)

ja sądze że jest nieciekawie

nielubie patrzeć na modele z takimi niedopracowaniami tu jakieś kwadratowe nadkole rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości :|

Napisano
  • Autor
jakieś kwadratowe nadkole
racja - już to poprawiam,
rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości
- mozesz stroche jaśniej ? :D
Napisano

a dlaczego na 2 renderze uszczelki są srebrne a na trzecim czarne??

i co to jest to czarne naokoło szyby z tyłu takie szerokie a nie uszczelka ;)

a poza tym lakier jest COOL przekonałem się do niego (wiesz o czym mówię-pamiętasz)

czekam kiedy będzie mógł wyjechać :D

Napisano

mi sie podoba i jest nawet calkiem fajnie, ten poczatkowy lakier moze sie schowac przy tym, srebny metalik jest moim zdaniem dokladnie dopasowany, pracuj dalej, czekamy na kolejne update'y

Napisano
  • Autor

marcin : 2 render jest starszy niz trzeci - róznica to jakis dzień :D wiec dlatego uszczelki sa czane i takie zostaną , ten szary obszar na klapie tylnej szyby powinien byc w kolorze lakieru ale zostawie taki jak jest bo mi pasuje conajwyżej wyrenderuje jeden z takim samym kolorem :D,

sikham: niebardzo wiem o co chodzi ci z tym iszczelinami ale jesli juz powiedziałes to zrobłem - zweldowałem wierzchołki maski z wierzchołkmi zderzaka - ta szczelina pod klapą i dałem chamfer i delete poly tak wiec teraz szczelina jest idealnej grobosci - racja wczesniej to było robione i dopasnowywane i dlatego mogło to tak niewyglądac - ale tez niepomoslałem ze można w ten sposób :D

lpshinoda - dzieki, pracuje juz nad kolejnymi czesciami takze update już wkrótce, na razie mam problem z przednia szyba bo jak renderuje na widoku z ukosa to jest git , a na widoku z przodu wogóli jest szary kolor - niewiedziec czemu :D

narazie dzieki i czekam na wiecej komentarzy (tych + i -):D

Napisano
  • Autor

kurde sikham dobry jestes ;) zaglądaj tu cześciej to z twoją pomocą doprowadze go do perfekcji :D dzieki...rzeczywiście jakos to krzywo...taki blacharz..:P naprawi sie..

ps

dobrze wiedzieć ze sam znalazłeś :P hehe
- jakas aluzja :D ??