Hindus Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Witam, postanowiłem powrócić do swojego starego modelu, wykopałem go z twardziela i postanowiłem troche popracowac, zamieszczam ostatni render, jutro cos dorzuce bo niemam czasu na renderki dzisiaj.. pozdrawiam. ps. na następnych renderach felgi będą jaśniejsze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Gtr to chyba znaczek nissana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 wiem aż taki niedouczony to nie jestem - wzór z skyline'a :D ale chciałem zobaczyc jak wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 heh powodzenia życze i może teraz skończysz :) bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 trzeba poczekać na światła (bo te mi się nie podobają) bo widzę, że dziwnie sterczy tam ta blacha w kancie pomiędzy dołem reflektora a spoilerem zderzaka no i sam spoiler wchodzi chyba za głeboko pod nadkole - według mnie powinien odstawać choć milimetr ale tak w ogóle to ja też chciałbym robić tak dopracowane modele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 pokazesz tyl? :) marcin: cwicz a sie nauczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 Witam i zaczynam po kolei: - masater bo zdaje się ze naprawde dawno to zaczełeś :)co masz na mysli ? -marcin_mocny - lampy bedą tylko musze jakis chrom załatwić :D i poprawie ten kant -Skilo - pokazesz tył? :) narazie jeszcze nie :( bo musze jeszcze dac detach zeby oddzielic zderzak od reszty wozu sorry. Dobra nowy render z innej perspektywy, bez zadnych zmian - dodałem koło (felga będzie inna - wszyscy wiedzą dlaczego ), własnie biore sie za ten rant pod lampą i za tył (a raczej za odcięcie - jak ja tego nielubie) pozdro i dzieki za komentarze, licze na wiecej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Co mogę powiedzieć ? Samochodów nie lubię ale ten jest słodziutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mote Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Bardzo mi sie podoba ,ale popracuj nad szczegółami ... i daj jakies Vinyle tunnung mile widziany jakies spojlery,zderzaki bo ten model powstał do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 update - wrzuciłem zderzak, moze nic to specjalnego ale ma sportowy charakter. ps. tak vinyl będzie bo już nad tym myślałem tylk ozastanawiam się nad jakimś wzorem, może ktoś ma pomysł ? aha, lampy tylne a raczej wnęki będą bardziej zaostrzone na krawędziach :D żebyście nienażekali, k&k mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 no w sumie pasuje do calosci samochodziku, ale ten kolor.........., chyba nie masz go do konca odlaczonego od reszty (przy nadkolu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 chudy -> masz na myśli ogólny kolor karoserii ? odłączony jest cały, może nie do końca rozumiem co masz na myśli (jesli idzie o to to jest to osobny obiekt) ps. 3x"to" w jednym zdaniu - a w tym roku matura :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 pytales o vinyle :))) zaczerpnij wiedzy z google, znajdz na images jakis fajny obrazek, zrob go ma matowe, rysunkowe kolory i wrzuc, liczy sie fantazja a nie nfsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Hmm mi sie podoba :). Bardzo fajny model. Pracuj, pracuj :). BTW. Zmien kolor hehe ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 Dobra ja szukałem i wielkie gówno :D znalazłem - mowa o vinylach, jak ktos ma jakies propozycje to prosze prześlijcie linki, grafike etc. dzieki. ps. patrzyłem vinyle ale niewidze nic ciekawego. pozdro i z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 spróbój se coś sam wykombinować, to nie jest rudne weź go najlepiej jakimiś piorunami oklej bo już mi sie przejadły te płomienie przestażałe a jeszcze ni widziałem auta w pioruny -fajne bedzie, i zmień kolor i może jakomś wlepke na szybie z twoim nickiem, fajne pracuj dalej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 o! jeszcze neona w fajnym koloże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 ... koloże! N/c ;/. I pamietaj - mozesz edytowac posty ;P. Jesli czegos zapomniales, edytuj post - nie bedziesz zasmiecal watku ;P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Dobra ja szukałem i wielkie gówno :D znalazłem - mowa o vinylach, jak ktos ma jakies propozycje to prosze prześlijcie linki, grafike etc. dzieki. ps. patrzyłem vinyle ale niewidze nic ciekawego. pozdro i z góry dzięki. http://images.google.pl/images?q=cartoon+1024&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google jest troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 niewidze :D tzn niemam pomysłu a niebęde sciągał...le to trudne , jeszcze przyszło mi sie urzerać z tym pieprzonym chromem..ahhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isso Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 Moje wrażenia: Fajny samochodzik... ale uraził mnie zderzak przedni... i maska... jakoś tak nie są zgrane w/g mnie. Wygląda jakby miał wypadek i by ktoś mu zły zderzak wstawił i nie domknął maski. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Popróbowałem z lakierem i oto co otrzymałem (koła będą wieksze, i bug przy nadkolu poprawiony - ane niamiałem sił tak więc...): pozdro i dzięki za komentarze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Ladnie ladnie, ale popraw pare bledow: - laczenie maski i zderzaka przy swiatlach - jeden vertex jakos dziwnie odstaje, przez co maska wydaje sie byc ostrzejsza na rogu :P, - laczenie zderzaka z karoseria przy lewym przednim nadkolu - tez jeden vertex troszke Ci ucieka na zewnatrz :P, - nie podobaja mi sie drzwi w lewym dolnym rogu - mozesz pokazac siatke tego miejsca? Pozdro :). EDIT: Jeszcze jedna rzecz: dlaczego nie skopiowales krawedzi maski przy swiatlach? Skopiuj ja, bo te swiatla (imo :P) jakos dziwnie wygladaja :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 No mi najbardziej podoba się drugi i trzeci, ale bardziej drugi (to matalik tak??Bo jak tak to te "kropy chyba za duże :) Ja też właśnie pracuje nad lakierem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 pracuje nad tym , siatka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 nie dość że taki brzydki samochód wybrałeś to jeszcze wychodzi ci plastelinowy (za okrągły) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 javor ma 100% racji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Hehehe ^^. Hindus - wiesz gdzie jest lewy, dolny rog drzwi :)? I jeszcze do tego screen'a z viewportu - w miejscu gdzie masz prog. Pozostaly Ci tam 'samotne' vertexy :P - dodaj vertex'a do krawedzi nizej i connectnij :P. Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Nie mozna pozostawiac vertexow 'samych' :). Pzdr. mozna pozostawiac same vertexy ale to sie nie oplaca:D:D aha ten samochod jest strasznie krzywy widac golym okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 popraw wszedzie geometrie bo po odbiciach wyglada jakby auto wyszlo z pod reki pijanego blacharza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 podostrzyłem toche krawędzie i dltego pytam czy o to chodziło z tą plasteliną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 na czerwono zaznaczylem miejsca ktore przydaloby sie poprawic ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 bardzo ladnie zaznaczyles to na czerwono:P:P o to chodzilo ciekawe jak jest z tylem :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 Odkurzyłem wipa, renderuje z zaostrzonymi krawiedziami zderzaka :D vinyle ? oczywiscie to propozycje , ten smok w poziomie myslałem zeby dac na bok ale niewiem , jak są chetni to dajcie propozycje dzieki i nara... render w drodze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 Dobra to jeszcze raz ja - miał być render a niema :/ pierwszy problem to to ze z takim bugiem to niema sensu renderowac i niewiem jak poprawic siatke, plis help !! drugi problem to taki ze mam uvwmap na modelu(boxik) wszycho pasuje a jak renderuje z materiałem czy to shaderem lakieru czy tym samym co na ziemi mam to dostaje takie bugi :o skąd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 na pierwszym obrazku w ostatnim poscie masz 2 trojkaty wiec zrob z inch qfadrat a vinyle znajdziesz tutaj: http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=dragon&btnG=Szukaj pozatym to jest najlepsze do szukania grafik na samochod i wogole do szukania jakis textur i referencji itd nie zanudzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 z modelem coraz lepiej ci idzie :) powodzenia, co do smoczka, to ten w poziomie gUt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 na temat unwrapa nie wiem a na temat buga: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 no dzieki , za cholere niemoge poprawić bug'a :|, chyba model zostanie pogrzebany żywcem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość manfrett Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 najlepszy winylek to smoczek w poziomie...a co do projektu...moze byc, chociaz powinienes bardziej sie przylozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 hmm, chyba nie backspace a remove :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 tez chcialem napisac ale ty byles szybszy oz ty:D:D czekamy na jakis update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 dzieki za komentarze i za pomoc ;) tutaj pare updatów: Przód: Jeszcze jeden starszy render: no i poprawiony + szyby i uszczelki(przód i tył): trzeba jeszcze troszke popracować nad modelem ale już coś z tego wychodzi , przynajmniej tak mi sie wydaje :D a co wy sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 będę nie user friendly ;) ja sądze że jest nieciekawie nielubie patrzeć na modele z takimi niedopracowaniami tu jakieś kwadratowe nadkole rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 jakieś kwadratowe nadkole racja - już to poprawiam, rowki jakby sie przypadkiem same robiły wszędzie sa innej szerokości - mozesz stroche jaśniej ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 a dlaczego na 2 renderze uszczelki są srebrne a na trzecim czarne?? i co to jest to czarne naokoło szyby z tyłu takie szerokie a nie uszczelka ;) a poza tym lakier jest COOL przekonałem się do niego (wiesz o czym mówię-pamiętasz) czekam kiedy będzie mógł wyjechać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 mi sie podoba i jest nawet calkiem fajnie, ten poczatkowy lakier moze sie schowac przy tym, srebny metalik jest moim zdaniem dokladnie dopasowany, pracuj dalej, czekamy na kolejne update'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 marcin : 2 render jest starszy niz trzeci - róznica to jakis dzień :D wiec dlatego uszczelki sa czane i takie zostaną , ten szary obszar na klapie tylnej szyby powinien byc w kolorze lakieru ale zostawie taki jak jest bo mi pasuje conajwyżej wyrenderuje jeden z takim samym kolorem :D, sikham: niebardzo wiem o co chodzi ci z tym iszczelinami ale jesli juz powiedziałes to zrobłem - zweldowałem wierzchołki maski z wierzchołkmi zderzaka - ta szczelina pod klapą i dałem chamfer i delete poly tak wiec teraz szczelina jest idealnej grobosci - racja wczesniej to było robione i dopasnowywane i dlatego mogło to tak niewyglądac - ale tez niepomoslałem ze można w ten sposób :D lpshinoda - dzieki, pracuje juz nad kolejnymi czesciami takze update już wkrótce, na razie mam problem z przednia szyba bo jak renderuje na widoku z ukosa to jest git , a na widoku z przodu wogóli jest szary kolor - niewiedziec czemu :D narazie dzieki i czekam na wiecej komentarzy (tych + i -):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 dobrze wiedzieć ze sam znalazłeś :P hehe jak już klepiesz to ci sie bagaznik skrzywił na środku ;) widac to wyraźnie na tym renderku http://img142.exs.cx/img142/5218/sp0lo.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 kurde sikham dobry jestes ;) zaglądaj tu cześciej to z twoją pomocą doprowadze go do perfekcji :D dzieki...rzeczywiście jakos to krzywo...taki blacharz..:P naprawi sie.. ps dobrze wiedzieć ze sam znalazłeś :P hehe - jakas aluzja :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi