Napisano 9 Grudzień 200420 l Witam Wszyskich. Po raz piwerszy postanowilem pokazac sie na forum a to dlatego, ze jest to wlasciwie moja pierwsza praca ktora moge komukolwiek pokazac. Modeluje od 3 miesiecy kiedy to Max zupelnie przypadkowo wpadl mi w rece. Prosze wiec o wyrozumialosc :)
Napisano 9 Grudzień 200420 l no ladnie jak na poczatek ... zobaczymy czy bedize z tego animacja i czy sobie z riggowaniem poradzisz ... a tak wogle to zmein nazwe temata na zgodna z regulaminem forum ...
Napisano 9 Grudzień 200420 l Dotychczas siedzilem cicho i przygladalem sie tworczosci innych ale nie moglem nie wpisac sie w temacie o moich ulubionych 2 ziomach. Tez mialem zamiar przeniesc ich na kompa a dokladniej zrobic z nich yomenow. Pomysl mam - z wykonaniem gorzej:/ No nic zycze powodzenia:)
Napisano 10 Grudzień 200420 l no widze ze kolega dom in wkoncu sie ujawnił swiatu :) ja tam tylko powiem to co wielu chce powiedziec (w tym ja tez) hehehe czyli zmien temat watku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 PS. i rozjasnij troche scena, bo ciemno na dole przy butach, a moze mi sie wydaje bo przemeczony o 4:30 rano juz troche jestem :P
Napisano 27 Marzec 200520 l Autor Dobra... Chyba wroce do scenki. Doszlo niece doswiadczenie wiec pozmieniam pare detali i dorzuce oczywiscie Pata. Nie mam jeszcze pomyslu na scenke wiec moze jakies podpowiedzi ???
Napisano 27 Marzec 200520 l pomysł? Jak jeden drugiemu rozbija skrzynkę na listy taczką ze żwirem :P (uderzył przypadkiem) i jak zwykle kombinują na 1000 sposobow jak naprawic
Napisano 28 Marzec 200520 l Witam, Super pomysł model spoko jak zanimujesz to bedzie genialnie Pwowdzenia
Napisano 28 Marzec 200520 l no sasiad normalnie ^^ fajnie jakbys jakies ladne plastelinowe shadery zrobil ;)
Napisano 28 Marzec 200520 l Autor No i ok... skoro sie tak podoba biore sie za scenke.. nie wiem co bedzie z animka ale zrobie co w mej mocy :) Kolejno bede wrzucal renderki a Wy radzcie. Dzieki :)
Napisano 9 Kwiecień 200520 l Autor Witam Wszystkich... wiec... zaanimuje. choc jeszcze tego nie robilem to do odwaznych swiat nalezy.. nie mam ostetnio zbyt wiele czasu wiec pewnie to potrwa ale zrobie co w mojej mocy. Potrzebna mi jednak bedzie wszelka pomoc tych, ktorzy juz cos w ruch wprawiali. I jeszcze jedno. Wciaz zbieram pomysly na animacje. Piszcie a zrobie wszystko, zebyscie mogli obejzec niepublikowany jeszcze odcinek Sasiadow... A co do renderu ktory teraz wklejam.. Zrobilem go dzis i z tego co sie wywiedzialem poprzedni nie nadaje sie za bardzo do animacji wiec i Pata zrobie na nowo... A jak sie Mat podoba?
Napisano 9 Kwiecień 200520 l Witam, Modelik Mata fany tylko rece ma ciut za cienkie a i jeszcze nie mogł bys dac ustawien renderka z tego pierwszego (wiem, wiem dłuzej oblicza) ale tylko obrazek nie musi byc animacja z takimi ustawieniami, bo bardzzzo pasował do klimatu tej bajki, plzz. A co do scenki to mogłby byc dobry odcinek z kluczem, ktory wpadł do studzienki jak dla mnie bardzo smieszny :) Powodzenia.
Napisano 9 Kwiecień 200520 l o korde, gratuluje pomysłu z przeniesieniem sąsiadów w trójwymiar, myśle że najważniejsze to uchwycić ten klimat i wyglad lat 80 :] . Modele są dość udane, jeszcze popracuj nad podobieństwem do orginałów. Powodzenia. Zrobienie całego odcinka w pojedynke to duże wyzwanie.
Napisano 11 Kwiecień 200520 l Autor Witam.... No i mamy.. problem. Oszczedzam na poly jak sie da a i tak zaczynam miec watpliwosci co bedzie z animacja... radzcie czego sie ustrzegac i gdzie oszczedzac poly. I moze jeszcze ktos ma jakis "oszczedny" pomysl na trawe... pilnie !! :) A to powstalo dzis.... pozdro
Napisano 12 Kwiecień 200520 l oszczedny pomysl na trawe ... powiedzialbym ze duzy bump z dobra tekstura ... ale bumpy raczej zadko sie sprawdzaja w animkach.... zwlaszcza jesli chodzi o takie gadgety jak trawka ;] pozdro