Karrde Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 No to to forum dorobiło się kolejnego wielbiciela nurbsów w ogóle i Nosorożca w szczególe. Autentycznie zakochałem się w tym programie - modelowanie sprawia mi jeszcze większą przyjemność niż maxowe poly - a myślałem że to niemożliwe. :) Tak czy siak, w ramach nauki Rhino postanowiłem wymodelować speederbike'a znanego z "Powrotu Jedi". W ramach nauki - także go easy on me. :) Pierwsze screeny poniżej (i jeden paskudny render, ale jeszcze nie obczaiłem rederera).
Yansen Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 A gdzie toto ma pedały :-) w końcu "bike" no nie?
blood_brother Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Nie znam sie na nurbsach ale wydaje mi sie ze te rurki czy co to jest mozna by znacznie uproscic w siatce gdyz teraz to pewnie zezra miliardy poly:) Ale jeszcze raz powtarzam nie znam sie na nurbsach.
Duda Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 A ja się nie znam na motorach i mi się obrazki nie otwierają w pełni poprawnie :)... ale z Tego co widziałem to chyba blood_brother ma rację... strasznie skomplikowane te rury czy co to tam jest...
Piotr Dobosz Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 fajnie:) narazie naprawde wporzadku Ci to wychodzi:) choc troche na tych renderach malo widac a raczej slabo:( pozdrawiam
Karrde Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 Postępy, postępy - tym razem nawet sztachnąłem się na eskport do maxa i porządny render. :) Brakuje jeszcze trochę "bebechów", rączek "kierownicy", przycisków panelu kontrolnego i co nieco detali z tyłu. Poniżej trzy rendery. PS Aha - "rury" zezarły 70k poly. :P
Karrde Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 Hmmm... czy jest jakiś specjalny powód, że nikt tu nie dopisuje swoich uwag? Czy po prostu jest to takie beznadziejne? Bo jeśli jest, to serio - chciałbym o tym wiedzieć.
Duda Napisano 12 Grudzień 2004 Napisano 12 Grudzień 2004 może wszyscy czekają na więcej :) Na razie ciekawie Ci to wychodzi...
Karrde Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 Więcej? Przecież to juz niemal cały model. :) Szczególnie teraz, po obecnym updacie - poniżej rendery.
chveti Napisano 12 Grudzień 2004 Napisano 12 Grudzień 2004 pod kalpkami z tyłuy daj jakiś wypasiony wylot taki NFSU2 i będzie super :)
Loozack Napisano 12 Grudzień 2004 Napisano 12 Grudzień 2004 Hmmm... czy jest jakiś specjalny powód, że nikt tu nie dopisuje swoich uwag? Czy po prostu jest to takie beznadziejne? Bo jeśli jest, to serio - chciałbym o tym wiedzieć. na tym forum jest tak, że im mniej masz błędów tym mniej jest postów w twoim topicu ;) jak możesz to pokazuj więcej siatek z Rhino pozdrawiam P.S. kolejny wielbiciel Rhino, jupi :D
Karrde Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Napisano 13 Grudzień 2004 Miałem go w sumie nie teksturować, bo to w końcu tylko nauka Rhino.... ale coś mnie podkusiło. Na razie idzie to tak:
asblaze Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 Loozak... dzięki... poprawiłeśmi humor... bo na mojej bitwie ostatnio nie ma ruchu ;) Karrde... nie przystawaj na półśrodkach... :) Model -> Textura -> Animacja ;)
Karrde Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Napisano 13 Grudzień 2004 Ok, mniej lub bardziej finał modelu - chyba, że dopatrzę się jakichś rażących błędów. Teraz pewnie wzorem Uncle'a trzeba zrobić jakąś wypasioną scene? ;> So be it... :)
Sharp Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 qll,bardzo mi sie podoba, jeszcze tylko pare AT-ST i AT-AT, do tego pare tysięcy stormtrooperow i mamy piękną imperialną armie :]]]
Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 coś mi tam przy siedzeniu nie pasuje, wygląda jak by siedzenie było owinięte jakimś materiałem. Poza tym niektóre elementy wydają się być kanciaste. Może tak specjalnie jest.... nie wiem. Ja na twoim miejscu jeszcze popracował bym nad tekturkami. Ogólnie spoczko.
Ufol Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 na tym forum jest tak, że im mniej masz błędów tym mniej jest postów w twoim topicu ;) tu sie z tobą nie zgodze! A co z APC uncle'a? co? ja tam sie nie mogłem prawie żadnych błędów dopatrzeć a postów ma ponad 300? na moim wipie będów co niemiara a tylko 70 postów. co do pracki to dosyć fajna... zamiast rdzy daj mu jakieś vinyle czy jak to sie tam zwało:)
Rekomendowane odpowiedzi