enzo Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 jak w opisie... tworzony na rhino... musze jeszcze zrobić porządny wiatrak... i wyciąć odpowiedni gril ... - wstepne rendery Maxon cinema.
Ski Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 fajnie wygląda...dopracój jeszcze grila i będzie świetne...powodzenia
max_1989 Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Witam jeśli chodzi o projekt to mi się póki co podoba. Ja niedługo też bende się brał za modeling chłodzenia na procesor :). (wątek pracownia komputerowa). Czekam na grilla nie wiem czy to coś pomoże ale poniżej link z grillami :). http://mcs.pc.pl/produkt470.html powodzenia
enzo Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Posiadam na półce jeden wolny egzemplarz... więc prace robiłem z linijką :))
Bzyku Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 wszystko fajnie ladnie naprawde tylko jedno mnie gnębi a sa tu nimi proporcje moze to z przyzwyczajenia do mojej boxowanej 600 :D ale poprostu wielkosc wtyczki do reszty no niewiem poprostu jakos tak to zabawnie wyglada. a moze to ma byc takie wielkie ??
Ufol Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 co prawda nie wiem co to jest ale fajnie wyglonda
Loozack Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 tego to jeszcze chyba nie było, żeby chłodzenie modelować, ale wyszło ci to całkiem nieźle :) pozdrawiam
Conrad Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Trezba było zrobić Zalmana albo Freezoona albo heatpipe'y to byś narobił sie z żeberkami :D
enzo Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 faktycznie - ten mały "molex" jest troszke "za mały" - :) - ale nie dużo... Ten cooler naprawde jest dość duży.. - to było najbardziej wydajne chłodzenie do SocketA i Socket370 i zarazem najgłośniejsze...:) - do roku 2004... Do jutro kończę pracę... - i przenosze do działu prac zakończonych.
Marcin Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 hhehe witaj w klubie posiadaczy vulcano 7+ ;] niezle ryczy przy 6000 rpm nie ? ;]
kozioo Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 i zarazem najgłośniejsze... oj tak, TT są głośne;) Kiedyś prawie kupiłem sparka 7+, ale na szczescie kumpel przekonał mnie do zalmana. A model przyzwoity na razie. Niezbyt skomplikowany, ale szczegolowy. Ciekaw jestem jak sobie poradzisz z materiałami;)
inespew Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Spoko model, bardzo mi sie podoba, tylko mam zastrzezenia co do wiatraczka (niewidziałem w realu tego chłodzenia wiec moze sie myle). Wydaje mi sie, że łopatki są za bardzo pionowe, z tego co widze po moich wentylatowach. POZDRO...
Marcin Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 nie są ;] wlasnie przez to ten odkurzacz tak wyje przy 6000 Rpm ;] sam sie dziwilem przy tym ukladzie lopatek ... zasysa niezle powietrze ...
enzo Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 Model skończony... - Zmieniłem Gril'a na model od Revoltec'a...."miodzio" Wtyczka się powiększyła... - teraz tylko próby z renderingiem... test:
Marcin Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 grrrrrrrrr ;] a idz z tym gridem ;] Vulcano ma swietny grid a ty idziesz na latwizne ;] przeskanuj ... wwal do rhino a dalej to tylko 5 min robory z booleanami i curves ...
enzo Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 marcin - oryginalny jest prostrzy.... -ale nie jest tak ładny... jak ten miodowy revoltec... - ale moge wrzucic także wersje Tt... - jak forum nalega :P
Pawelkos Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 ogolnie model fajny, a co do renderingu to poki co jakos nie bardzo no i szkoda ze to tylko cooler, ale fajnie ci wyszedl nie zaprzeczam pozdro
max_1989 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Model jak dla mnie fajny, ale niezbyt funkcjonalny, przez tego grilla, według mnie grill szczególnie na procesorze powinien być bardziej symboliczny, niż zasłaniać prawie cały wiatrak, przez co powietrze wydostające się z wiatraka wydaje większy "huk". :). A jeśli chodzi o model to bardzo fajny.
Rekomendowane odpowiedzi