Napisano 18 Styczeń 200520 l chciałbym abyście ocenili ten obrazek i podpowiedzieli, co należy jeszcze poprawić. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Napisano 18 Styczeń 200520 l Generalnie podoba mi się :) Tylko tło trochę za bardzo kontrastuje, przez co nie czuć przestrzeni. Po za tym, mógłbyś jeszcze trochępopracować nad materiałami (są troche rozmyte i mało urozmaicone).
Napisano 18 Styczeń 200520 l po pierwsze to zmienic temat a praca mi sie podoba tylko jest troche zbyt "poszarpana" trzeba teren wygladzic poprawic ta planete czy co to jest bo jest jakie plaski i dziwne:D
Napisano 19 Styczeń 200520 l ogolnie fajnie sie zapowiada.. zrob cos tylko z atmosfera tej planety bo narazie dziwnie wyglada ( popracuj nad glow w VP)
Napisano 19 Styczeń 200520 l Należałoby dodać jakiś "czynnik ludzki" - sylwetkę idącego pielgrzyma / wędrowca podążającego naprzód - niknącego w leniwej mgle. Jeden z mocnych punktów kadru aż PROSI się, żeby w nim postawić ów postać. Skoro planeta nie ma atmosfery to czy mgła może na jej powierzchni występować? Eee tego to nie wiem:) Warto by jeszcze dogęścić deformacje skał by były bardziej przekonywujące. Tak to widzę. Pozdr
Napisano 19 Styczeń 200520 l Przydaloby sie tez poprawic mapowanie na podlozu i moze wykombinowac texture w wyzszej rozdzielczosci, widac jak sie rozlazi na bumpie.
Napisano 20 Styczeń 200520 l w miniaturce to fajnie wyglada a w normalnej rozdzielczosci troche gorzej. moze troche wiecej detali dodaj , chociaz z poziomu textury. pozdro
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Niektóre rzeczy poprawiłem, ale proszę o dalsze oceny. Zanim wystawię do skończonych prac, chciałbym wiedzieć czy należałoby jeszcze coś poprawić. Wiem, że tekstury sa nienajlepsze, ale to nigdy nie była moja mocna strona niestety. A tak na marginesie, to jedna z moich pierwszych prac i mam nadzieję, że mimo wszystko będzie się podobać. Pozdrawiam wszystkich
Napisano 21 Styczeń 200520 l wiesz dodales jakiegos glowa i utworzyles nowy wątek i co jak znowu dodasz gwiazdke to tez otworzysz nowy wątek jestes swiezy na forum to takie male ostrzezenie jak sie jutro czy a juz dokladniej dzisiaj zalogujesz to mam nadzieje ze ten watek zniknie( czyli sam go skasujesz jak nie to ja go oddam do kasacji. A i zapraszam do lektury do samego nazewnictwa wątkow http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 albo nie sam juz to wlozylem do jednego ale "one more time"=jeszcze jedaen raz i kasuje bez pisania dlaczego !!!!!
Napisano 21 Styczeń 200520 l A mi tam się nic nie podoba akurat. Złe oświetlenie, tekstury, efekty, nienaturalne uformowanie terenu a już ten displacement mnie dobija!
Napisano 21 Styczeń 200520 l slonce troche splaszczone, no i jak jest taka mgla to chyba gwiazd nie powinno byc widac. kolor slonca sie gryzie z kolorem dna.
Napisano 22 Styczeń 200520 l hmm dopisuje sie do tego wszystkiego co jest wyzej i dodaje ze tak trosze pusto :) ale wkoncu to jest WIP :) Pozdrawiam