Turrok Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Hi all, Tworzę sobie Porsche'aka od jakiegoś czasu i nie chcialem go wystawiac na WIP'a, gdyż robiony jest w dużych odstępach czasu. W skrócie wrzucę to co mi się udało do tej pory zrobić i może to forum pozwoli mi zakończyć wreszcie ten projekt. Oczywiście wszelkie komentarze i uwagi mile widziane. )) Pzdr, TGoth
Hindus Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 no to dawaj screeny ;) zaraz zobaczymy czy zrobiłeś coś na miare Majestic'a :D
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Przy okazji troche zabawy z lakierem i displacement'em.
Marcin Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Pussik bedzie zazdrosna ;] ladnie ladnie ... czekam na finish
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Dodane lusterka i przymiarki do oddzielenia elementów ruchomych.
Hindus Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 ooo cholera - takich dobroci to sie nie spodziewałem ;) bez obrazy. Tylko te podpisy mogłeś sobie darowć - za duża czcionka myśle, ale łądnie , może zderzak na ostatnim screenie w dolnym prawym rogu troszke sie zniekształcił ale to da sie naprawić. pozdro.
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Jak widać doszły lampy, fele i opony. Przy okazji kombinuje z ustawieniem kamery(FOV, aspect ratio).
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Detailing tyłu, pogrubiona felga, zabawa z shaderem karoserii i lusterek, wygłupy w PS.
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Inny kolorek + znaczek Carrera GT(displacement) + PS.
Hindus Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Turrok sorry że ja Ci to mówie ale ktoś musi - edytuj posty - bo to co teraz robisz to nic innego jak nabijanie postów :/ niezgodne z regulaminem forum.
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Jak to edytuj? To jak mam wg Ciebie zamieszczać? Pzdr, TG
Hindus Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 po zamieszczeniu postu masz po prawej na dole 2 przycisk - "edytuj" i "cytuj" zobacz sobie koło swoich postów, dajesz na Edycja i doklejasz zdjęcia do następnego postu ;) pozdro. Modelik masz fajny :P zwłaszcza ten czarny Zresztą zobacz sam : robłes co chwile render i wstawiałes co chwile wyszło tak ze na jedej stronie masz ok 6 postów a mogłeś dać edit zwłaszcza że nikt nic nie dopisał, zresztą niebęde sie z Tobą kłócił bo nie zależy mi na tym.
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 do hindus'a: Dzięki )) Faktycznie można i w jednym się poście się zawrzeć. Nie chciałem wszystkiego na raz wrzucać. Nie wyczytalem w regulaminie max3d, że tak nie wolno. Pzdr, TG
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 bloby: Hi, tekstury dodalem tylko po to aby nie zanudzić się samym modelowaniem. Finalnie myślę o jakiejś kompozycji z real-photo i HDRI, który będzie się wszędzie(na szybach włącznie) odbijał. TG
Predator Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 no stary ladna furka widze male fale na masce ale to ziarnko :) model jest bardzo ladny moglbys pokazac siatke ??
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Predator: Faktycznie coś "wklęsła" mi maska po środku... Poprawię. Thanks. Siateczka w drodze. TG
inespew Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Piękny model, bardzo mi sie podoba. Dołączam się do Predatora na masce jest fala, widać to dobrze na renderze z czerwonym lakierem POZDRO...
Obywatel Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Auto wyglada swietnie. Faktycznie otoczenie mile widziane.
polka dot Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 fajna fala na masce ;) hm wersja z dachem troche brzydka jest ale model nie powiem, dobry nawet. ja poprosze rendery bez lakieru. szyby matowe? powodzenia ;>
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 kome: Dzięki )) Dach zalożyłem, bo nie ma się czym chwalić w środku ;) TG
Loozack Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 wspaniały model, renderowanie też ci świetnie wychodzi, tak samo jak materiały :) a tą fale ma masce zlikwidowałbym przerzedzając tam trochę siatkę, bo zbyt duże skupienie linii tam masz... pozdrawiam http://turrok.datacenter.com.pl/forum/wip/carrera_gt/27ps.jpg
WToreK Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Ladnie ladnie, widac wyraznie jak pod nieobecnosc wielu ludzi na czas sesji wyplywaja nowe talenty ;] Fajnie jest popatrzec na fajna siatke polygonowa takie mile odejscie od tych ciagle gladkich, nudnych nurbsow ;)))
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Loozack: Dzięki za opinię. ) Robisz kawał dobrej roboty. :) Wtorek: Używałem kiedyś Rhino, ale nie miałem cierpliwości przy tworzeniu czegoś ambitniejszego(samochód). Nie to co Loozack. Ten to potrafi. Polymodeling jest duuuużo prostszy i nie trzeba tak dbać o każdy szczegół. Pzdr, TG
WToreK Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Brak cierpliwosci do NURBS ? Rany, toz to ja sie ostatnio przerzucam z poly i jestem wniebowziety dynamika pracy :) No ale, tobie wychodzi ladnie w poly wiec mieszaj dalej:) BTW Ile czasu go robiles?
Turrok Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Thanks )) Hmmm, moze jeszcze kiedys spróbuje nurbsów... )) Podstawowa klatka z blueprintów zajęła mi ok. 3-4 wieczory. Przy robocie non-stop całość zajęłaby mi pewnie ze 3 tygodnie. Pzdr, TG
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Oteksturowane tylnie światła. Nowy grill na tylniej klapie. Kolejny test shader'a.
nielot007 Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 bardzo ladnie to wyglada mi sie najbardziej podoba render z posta nr9:D tylko troche masz maske z przody krzywa:):)
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 a ty znowu swoj post pod postem :P co do twojego modelu to normalnie kosmos - daj taki sam render od przodu !!! PLEASE !!!
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Render bardziej z przodu. Jeszcze bardziej z przodu już się gotuje )) TG
El Wieczor Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 Powiedz, powiedz, powiedz jak ustawiłeś materiały, shadery i oświetlenie w ostatnim renderze!? ;))))
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Scenka jest prosta. 3 światła - dwa główne i jedno wypełniające. Wyłączone mają diffuse, aby rzucać tylko refleksy na karoserię. Za oświetlenie sceny odpowiada VRay(GI) bez żadnych poważniejszych ustawień. A teraz to co najważniejsze - ustawienia materiału: Zmieniając ten parametr mażna wpłynąć na poziom odbicia mapy env. niezależnie od wartości parametru reflection w maps. Jakby coś było jeszcze niejasne to moge jakąś przykładową scenkę załączyć (max7, VRay 1.45.70). Pzdr, TG
nielot007 Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 pabos-> mi sie wydaje ze tak samo jak pewien osobnik z smcars tak??:) SUPER
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 pabos http://www.smcars.net/forum/viewtopic.php?t=13807&highlight=grill :P nie wiem czy trza sie rejestrować ale jest dobry tutek, a co do Twojej pracy to mógłbyś to zapodać w postaci *.mat ? bo w 3ds raczej niepójdzie a max 6 nie odpala plików maxa 7 :( a cos mi nie idzie ;)
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Grill to tekstura powtarzalna, zrobiona w PS. Nałożona planarnie na mesh'a poprzez modyfikator Displacement(VRay). Zero modelingu, a efekt doskonały (z bliska duuużo lepszy). Oczywiście ta sama tekstura dodana została także w opacity map.(aby dziurki bylo widać..)) A tutaj dodaje ".mat" z lakierem. Pzdr, TG
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 masz tu Turrok dobre serce ;) mało kto tyle rzeczy tłumaczy i jeszcz podaje linki do własnych shaderków bitmap etc..powiedz tylko czemu renderki są low res ?? słaby pc ?
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 Dzięki hindus )) Nie chciałem "grubych" plików publikować. Normalnie renderuje większe )) Jak któryś Ci się konkretnie podoba to mogę linka z "zoom'em" dołożyć. Pzdr, TG
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 http://turrok.datacenter.com.pl/forum/wip/carrera_gt/85.jpg rządzi ;)
Turrok Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 hindus był szybszy ode mnie )) Kolejny shot. (poprawiona maska, odbicia i przezroczystość w szybach, reflektorki) Pzdr, TG
Hindus Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 hindus był szybszy ode mnie )) sorry ;) ale te lampy to extra wyglądają, normalnie jak z nfsu5 ;) tylko dodac ciemne tło , jakis blur i mozesz startowac w bitwie "Wyścig" ;)
Knysha Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 Baaardzo ladnie :). I like it, son ;). http://turrok.datacenter.com.pl/forum/wip/carrera_gt/85.jpg - gdybys mogl dac wiekszy render tego, bylbym wdzieczny :). Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi